HAMSI KUSU
için malzemeler.500 gr temizlenmiş hamsi kılçıklarıda alınmış olacak.3 yumurta çırpilmış olacak 200gr mısır unu yeteri kadar tuz ve isteğe bağlı baharat.hamsileri iç içe sarıyoruz yapıştırıyoruz yapışmış hamsileri yumurtaya bandırıyoruz sonrasında mısır unu ile harmanlıyoruz harmanlanmış hamsileri kızgın yağda kızartıyoruz afiyet olsun. alıntıdır..Zisan Meral Rossignol
için malzemeler.500 gr temizlenmiş hamsi kılçıklarıda alınmış olacak.3 yumurta çırpilmış olacak 200gr mısır unu yeteri kadar tuz ve isteğe bağlı baharat.hamsileri iç içe sarıyoruz yapıştırıyoruz yapışmış hamsileri yumurtaya bandırıyoruz sonrasında mısır unu ile harmanlıyoruz harmanlanmış hamsileri kızgın yağda kızartıyoruz afiyet olsun. alıntıdır..Zisan Meral Rossignol

kereviz salatası..
2 orta boy kereviz, yarım limonun suyu,
2 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı da ekleyin yoğurdu,
2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı ceviziçi bu işin oyunu,
Tabağında görmek ister kişi, beklemeden tarifin sonunu....
Serttir kerevizin dış kabuğu soymak gerekir,
Bir kaba su ve yarım limon suyu eklemelidir.
Şimdi kerevizleri ince yuvarlaklar şeklinde kesmelidir,
İnce yuvarlaklar hemen limonlu suya itilmelidir.
3-4 yuvarlak kerevizi koyun üst üste tahtaya,
Çubuklar halinde kesin, atın limonlu suya,
Mayonez,yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu da karıştırın bir kenarda
Kereviz çubuklarının suyunu süzün hafifçe sıka sıka.
Haydi artık kerevizleri mayonez yoğurt karışımına ekleyin
Servis tabağına alın, üzerine küçük ceviziçleri yerleştiri.
Bir de varsa beyazları alınmış mandalina dilimleriyle süsleyin,Zisan Meral Rossignol
Devamını Gör
2 orta boy kereviz, yarım limonun suyu,
2 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı da ekleyin yoğurdu,
2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı ceviziçi bu işin oyunu,
Tabağında görmek ister kişi, beklemeden tarifin sonunu....
Serttir kerevizin dış kabuğu soymak gerekir,
Bir kaba su ve yarım limon suyu eklemelidir.
Şimdi kerevizleri ince yuvarlaklar şeklinde kesmelidir,
İnce yuvarlaklar hemen limonlu suya itilmelidir.
3-4 yuvarlak kerevizi koyun üst üste tahtaya,
Çubuklar halinde kesin, atın limonlu suya,
Mayonez,yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu da karıştırın bir kenarda
Kereviz çubuklarının suyunu süzün hafifçe sıka sıka.
Haydi artık kerevizleri mayonez yoğurt karışımına ekleyin
Servis tabağına alın, üzerine küçük ceviziçleri yerleştiri.
Bir de varsa beyazları alınmış mandalina dilimleriyle süsleyin,Zisan Meral Rossignol
Devamını Gör

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder