26 Kasım 2014 Çarşamba

HAMSI KUSU
 için malzemeler.500 gr temizlenmiş hamsi kılçıklarıda alınmış olacak.3 yumurta çırpilmış olacak 200gr mısır unu yeteri kadar tuz ve isteğe bağlı baharat.hamsileri iç içe sarıyoruz yapıştırıyoruz yapışmış hamsileri yumurtaya bandırıyoruz sonrasında mısır unu ile harmanlıyoruz harmanlanmış hamsileri kızgın yağda kızartıyoruz afiyet olsun. alıntıdır..Zisan Meral Rossignol
HAMSI KUS ........ için malzemeler.500 gr temizlenmiş hamsi kılçıklarıda alınmış olacak.3 yumurta çırpilmış olacak 200gr mısır unu yeteri kadar tuz ve isteğe bağlı baharat.hamsileri iç içe sarıyoruz yapıştırıyoruz yapışmış hamsileri yumurtaya bandırıyoruz sonrasında mısır unu ile harmanlıyoruz harmanlanmış hamsileri kızgın yağda kızartıyoruz afiyet olsun. alıntıdır..
Kıymalı Pazı Sarma Malzemeler:
> 1 bağ taze pazı
> 2 adet kuru soğan
...
> 1 su bardağı pirinç
> 200 gram kıyma
> 3 adet domates
> 1 tutam maydanoz
> 1 tutam dereotu
> Tuz, karabiber, kuru nane
> 1 su bardağı ay çiçek yağı
> 1 kâse yoğurt
> 2 diş sarımsak
> 2 litre su
Kıymalı Pazı Sarma Hazırlanışı:
Derin bir tencere içinde kaynar suda pazıyı demet halinde 2 dakika süreyle haşlayın. Ardından soğumaya alın. Sarmanın içini hazırlamak için; ince kıyılmış soğan, pirinç, ince kıyılmış taze maydanoz ve dereotu, ince kıyılmış bir domates, kıyma, tuz, karabiber, kuru nane hepsini derin bir kapta karıştırın. Haşlamış olduğunuz pazılardan sarma yapılabilecek iri olanları seçin. Hazırladığınız içten pazı yaprağı üstüne yeteri kadar koyun, ardından rulo halinde yuvarlayın. Yuvarladığınız pazıları kenarlı bir tepsiye dizin.
Üzerine ise; elinizde kalan iki adet domatesi çok ince kıyarak serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 80 dakika süreyle pişirin. Pişen pazı sarmalarını servis tabaklarına bölüştürün. Üzerine ince kıyılmış sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
Devamını Gör

Hiç yorum yok: