24 Kasım 2014 Pazartesi

Közde Karnıyarık
(Oktay Usta Tarifi)

MALZEME LİSTESİ:

7 patlıcan...
400 gr. kıyma
2 soğan
3 domates
4 köy biberi
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ

yanında   SERVİSİ İÇİN:
cacık

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları közlüyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. 2 tane biberi ayıklayıp küçük küçük doğruyoruz. Domateslerden birini soyuyoruz ve yine küçük doğruyoruz. Önce biberi sonra domatesi harcımıza ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Altını kapatıyoruz.

Köz patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Bıçakla uzunlamasına bir çizik atıp karnını yarıyoruz. İçlerine de kıymalı harcı paylaştırıyoruz. Kalan biberleri ve domatesleri iri dilimliyoruz. Karnıyarıkların üzerine bir dilim domates bir dilim biber koyuyoruz. Üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Cacıkla servis ediyoruz.

Afiyet Olsun..
Fotoğraf: Közde Karnıyarık
(Oktay Usta Tarifi)

MALZEME LİSTESİ:

7 patlıcan
400 gr. kıyma
2 soğan
3 domates
4 köy biberi
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ

SERVİSİ İÇİN:

cacık

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları közlüyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. 2 tane biberi ayıklayıp küçük küçük doğruyoruz. Domateslerden birini soyuyoruz ve yine küçük doğruyoruz. Önce biberi sonra domatesi harcımıza ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Altını kapatıyoruz.

Köz patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Bıçakla uzunlamasına bir çizik atıp karnını yarıyoruz. İçlerine de kıymalı harcı paylaştırıyoruz. Kalan biberleri ve domatesleri iri dilimliyoruz. Karnıyarıkların üzerine bir dilim domates bir dilim biber koyuyoruz. Üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Cacıkla servis ediyoruz. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: