Tavuklu ve Kabaklı Jöle
Hazırlama Süresi
20 Dakika
Kalori
Hazırlama Süresi
20 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 65 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
180 gram haşlanmış tavuk göğüs eti
1 adet kabak
1 paket toz jelatin
Doğranmış mercanköşk yağı
Tuz
Tane beyazbiber
500 ml su
HAZIRLANIŞI
Kabağı jülyen kesip buzlu suda bekletin. Küp kesilmiş tavuk eti, tuz ve beyazbiberle kaynatın. Jelatini yarım litre soğuk suda eritip (paketin arkasındaki tarife göre) mercanköşkle tatlandırın.
Yağı 200 cl kapasiteli 4 adet krem karamel kabına sürüp jöleden bir parmak kalınlığında aktarın. Bir parmak jöle ayırın. Jülyen doğranmış kabak ve tavuk etini kalan jöleyle yoğunlaştırıp kaplara paylaştırın. Ayırdığınız jöleyi ekleyip buzdolabında bekletin.
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
180 gram haşlanmış tavuk göğüs eti
1 adet kabak
1 paket toz jelatin
Doğranmış mercanköşk yağı
Tuz
Tane beyazbiber
500 ml su
HAZIRLANIŞI
Kabağı jülyen kesip buzlu suda bekletin. Küp kesilmiş tavuk eti, tuz ve beyazbiberle kaynatın. Jelatini yarım litre soğuk suda eritip (paketin arkasındaki tarife göre) mercanköşkle tatlandırın.
Yağı 200 cl kapasiteli 4 adet krem karamel kabına sürüp jöleden bir parmak kalınlığında aktarın. Bir parmak jöle ayırın. Jülyen doğranmış kabak ve tavuk etini kalan jöleyle yoğunlaştırıp kaplara paylaştırın. Ayırdığınız jöleyi ekleyip buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder