Enginar Yatağında Fırın Dana EtiHazırlama Süresi
40 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 332 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
565 gram dana eti
1/2 su bardağı ince doğranmış soğan
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
3 1/4 su bardağı sebze suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
4 büyük ayıklanmış enginar
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 1/2 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un
HAZIRLANIŞI
Geniş bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın. İçine dana etini ekleyerek, tahta bir kaşık ile ara sıra karıştırarak,dana eti parçalara ayrılana kadar yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. İçine soğanları 1/4 çay kaşığı tuz ve bolca karabiber ekleyin.
Ateşin altını orta dereceye alıp, ara sıra karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar, yakaşık 5 - 7 dakika pişirin. İçine 1 1/4 bardak sebze suyunu ekleyin ve 45 dakika kaynatın.
Bu esnada geniş bir kasenin yarısını su ve bir kaç adet buz ile ile doldurun; içine limon sunu ekleyin.
Yıkayıp kuruladığınız enginarları, dana eti ile birlikte sos kabına koyun. Enginarlar yumuşayana kadar, 10 - 12 dakika üzeri kapalı olarak pişirin. Sonrasında etli karışımı fırına koymak için pişirme kağıdının üzerine aktarın.
Fırını ızgara ısısında ısıtın.
Orta boy bir sos kabına kalan 2 bardak sebze suyunu koyun ve kaynatın. Geniş bir sos kabında ise yağı eritip içine unu elekten geçirip ekleyin ve tahta bir kaşık ile sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin.
Unlu karışımı sıcak sebze suyunun içine tuz ekleyerek, ateşin altını yükseltin ve sos kalınlaşana kadar, 1 dakika pişirin.
Sosu enginarlı karışımın üzerine dökün. Hazırladığınız yemeği fırında, üstü kahverengi olana kadar, yaklaşık 3 -4 pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder