Süt Helvası
Malzemeler:
> 250 gram tereyağı
> 2 su bardağı un
> 8 su bardağı süt...
> 4,5 su bardağı toz şeker
> 1 çay kaşığı vanilya
> Tahin (Servis tabağının altına)
> Badem kırığı, pekmez (Süslemek için isteğe bağlı)
Malzemeler:
> 250 gram tereyağı
> 2 su bardağı un
> 8 su bardağı süt...
> 4,5 su bardağı toz şeker
> 1 çay kaşığı vanilya
> Tahin (Servis tabağının altına)
> Badem kırığı, pekmez (Süslemek için isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Tencerede, unu tereyağı ile birlikte orta ateşte, sürekli karıştırarak ve yakmamaya özen göstererek kavurun. Üzerine kaynar sütü ilave edip sürekli karıştırarak birbirine yedirin. Şekeri ve vanilyayı ilave edin. Bir dakika sonra ocaktan alın ve hemen ısıya dayanıklı fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarıp iyice çatlayana kadar pişirin. Fırından alın. Servis tabağına tahini dökün. Üzerine süt helvasını yerleştirip fıstık serpin. Servis yapın.

Tencerede, unu tereyağı ile birlikte orta ateşte, sürekli karıştırarak ve yakmamaya özen göstererek kavurun. Üzerine kaynar sütü ilave edip sürekli karıştırarak birbirine yedirin. Şekeri ve vanilyayı ilave edin. Bir dakika sonra ocaktan alın ve hemen ısıya dayanıklı fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarıp iyice çatlayana kadar pişirin. Fırından alın. Servis tabağına tahini dökün. Üzerine süt helvasını yerleştirip fıstık serpin. Servis yapın.

Profiterol
Malzemeler:
1,5 su bardağı su...
100 gr margarin
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)
Malzemeler:
1,5 su bardağı su...
100 gr margarin
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)
Hazırlanışı:
Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.
Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın..
Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.
Sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. Fırına atın ve ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin.
Fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.
Vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremamızı soğumaya bırakın.
Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatın
Hamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin..
Afiyet olsun,..
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)
Hazırlanışı:
Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.
Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın..
Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.
Sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. Fırına atın ve ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin.
Fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.
Vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremamızı soğumaya bırakın.
Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatın
Hamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin..
Afiyet olsun,..
kırmızı sogan çiçegi ..MALZEME
1 tane kırmızı soğan
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
...
1 tane kırmızı soğan
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
...
1 yemek kaşığı balsamik sirke
Tuz
YAPILIŞI
Ufak bir kasede tuz, zeytin yağı, balsamik sirke karıştırılır. Kırmızı Soğan tabanından ayrılmadan önce + sonra x şeklinde dikkatlice kesilir. Ufak bir fırın kabına konur. Üzerine bu karışım dökülür. Ve fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 180C’de 15 dakika pişirilir. Süre sonunda servis tabağına alınan soğanın yaprakları dikkatlice birbirinden ayrılır. Et , balık tavuk yemeklerinin yanında servis yapılır....
Tuz
YAPILIŞI
Ufak bir kasede tuz, zeytin yağı, balsamik sirke karıştırılır. Kırmızı Soğan tabanından ayrılmadan önce + sonra x şeklinde dikkatlice kesilir. Ufak bir fırın kabına konur. Üzerine bu karışım dökülür. Ve fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 180C’de 15 dakika pişirilir. Süre sonunda servis tabağına alınan soğanın yaprakları dikkatlice birbirinden ayrılır. Et , balık tavuk yemeklerinin yanında servis yapılır....


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder