25 Ekim 2014 Cumartesi

Şifa Kaynağı Muhteşem Besinler

Bazı gıdalar vücudumuzdaki bazı dengelerin kurulmasına yardımcı oluyor. Bu besinleri her gün bol bol tüketin sağlığınızı koruyun.
...
* Lahana: Güçlü bir bağışıklık sistemi demek, daha az hastalanmak anlamına geliyor. Tüm yeşil yapraklı sebzeler gibi lahanayı da bol miktarda tüketin.
* Limon: Her sabah kahvaltıdan önce ılık suyla karıştırıp içeceğiniz limon suyu hem karaciğerinize hem de cildinize iyi gelecek.
* Sarımsak: Antioksidan zengini sarımsak, soğuk algınlığı ile savaşmanızı sağlıyor, hafızanızı güçlendiriyor.
* Tarçın: Tip 2 diyabet hastalarının kan şekerini dengelediği bilinen bu sihirli çubuklar, kandaki kolesterol seviyesini de düşürüyor. Akşamları uyumadan önce ılık süte bir miktar tarçın ekleyerek daha iyi uyuyabilirsiniz.
* Yaban mersini: Düzenli olarak tüketeceğiniz taze ya da kurutulmuş yaban mersini, idrar yolu enfeksiyonlarını önlüyor.
* Acai Çileği: Amazon ormanlarında yetişen ve görünümü yaban üzümüne benzeyen bu bitki, meyve olarak yenilemiyor, özü çıkartılarak kullanılıyor. Bu bitki sağlıkta yeni trend olarak kabul ediliyor.
* Brokoli: Çocukken çok sevmemiş olabilirsiniz ama bu sebzeye şimdi bir şans daha tanıyın. İster haşlanmış ister çiğ olarak tüketin, içeriğindeki C vitamini, folik asit ve betakarotenin bağışıklık sisteminizi güçlendirmesine izin verin.
* Tatlı patates: Özellikle diyabet hastasıysanız, glisemik indeksi düşük olan tatlı patatesi tercih edin. Böylece kan şekeri seviyenizi kontrol altında tutmuş ve daha az kalori almış olursunuz.
* Kurt üzümü: Himalayalar’da yetişen bu bitki tam bir C vitamini ve protein deposu. Kurt üzümü ayrıca karaciğeri koruyor, hafızayı ve görmeyi güçlendiriyor, sakinleştiriyor.
*Arpa: Kansere karşı korunmak için önerilen arpa, kan şekeri seviyesini dengeliyor ve doygunluk sağlayarak tok kalmanızı da sağlıyor.
 
Tatlı Patatesin Faydalarını Duyunca Vazgeçemeyeceksiniz

 
Tatlı patatesin tadı patates ile pancar arası bir tattır. Besleyicilik olarak da mükemmeldir.

Yanısıra sindirimi kolay ve alerji riski düşük olduğu için bebekler için ilk besinlerden biri olarak öneriliyor. Bazılarının rengi turuncuyken, bazılarının dışı mor olabiliyor. Mor olanlarda ayrıca olağanüstü bir pigment var ve bu pigment iltihap çözücülükten kanser önleyiciliğe kadar pek çok şeye yarıyor. Tatlı patates aslında havuç ve balkabağı gibi Betakaroten yani A vitamini öncülü içeriği açısından çok zengindir. Betakaroten Göz ve bağışıklık sistemi hastalıklarında önemli bir maddedir. Yaşlanmaya karşı da etkilidir.

Bebekler sürekli büyüdüğü için, büyümede çok önemli olan A vitamini kaynaklarını unutmamakta fayda var. Tatlı patatesle ilgili bir güzellik de, haşladığınızda vitaminleri ölmez tam tersine vitaminlerinden yararlanmak için haşlamak gerekiyor. Beta karotenden daha çok yararlanmak için mutlaka tüketirken yağ eklemelisiniz çünkü A vitamini yağda çözünür. Bir bardak pişmiş tatlı patateste günlük A vitamini ihtiyacımızın 4 katından fazlası vardır. A vitamini depolanan bir vitamin olduğu için kalanı da atılmaz. Bunlar dışında günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 37si, mangan, bakır, B6 vitamini gibi başka vitamin ve mineraller de içeriyor. Tatlı patatesin kan şekerini düzenleyici özelliğini de vardır. Tatlı patates B6 vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Kalp Krizi riskini düşürür. Tatlı patates doğal şeker içerir. Bu şekerler dolaşım sistemimizde yavaş salgılandığından kilo alımı ve şeker yükseltici etkileri azdır.














Tatlı Patatesin Faydalarını Duyunca Vazgeçemeyeceksiniz

Tatlı patatesin tadı patates ile pancar arası bir tattır. Besleyicilik olarak da mükemmeldir.
...
Yanısıra sindirimi kolay ve alerji riski düşük olduğu için bebekler için ilk besinlerden biri olarak öneriliyor. Bazılarının rengi turuncuyken, bazılarının dışı mor olabiliyor. Mor olanlarda ayrıca olağanüstü bir pigment var ve bu pigment iltihap çözücülükten kanser önleyiciliğe kadar pek çok şeye yarıyor. Tatlı patates aslında havuç ve balkabağı gibi Betakaroten yani A vitamini öncülü içeriği açısından çok zengindir. Betakaroten Göz ve bağışıklık sistemi hastalıklarında önemli bir maddedir. Yaşlanmaya karşı da etkilidir.
Bebekler sürekli büyüdüğü için, büyümede çok önemli olan A vitamini kaynaklarını unutmamakta fayda var. Tatlı patatesle ilgili bir güzellik de, haşladığınızda vitaminleri ölmez tam tersine vitaminlerinden yararlanmak için haşlamak gerekiyor. Beta karotenden daha çok yararlanmak için mutlaka tüketirken yağ eklemelisiniz çünkü A vitamini yağda çözünür. Bir bardak pişmiş tatlı patateste günlük A vitamini ihtiyacımızın 4 katından fazlası vardır. A vitamini depolanan bir vitamin olduğu için kalanı da atılmaz. Bunlar dışında günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 37si, mangan, bakır, B6 vitamini gibi başka vitamin ve mineraller de içeriyor. Tatlı patatesin kan şekerini düzenleyici özelliğini de vardır. Tatlı patates B6 vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Kalp Krizi riskini düşürür. Tatlı patates doğal şeker içerir. Bu şekerler dolaşım sistemimizde yavaş salgılandığından kilo alımı ve şeker yükseltici etkileri azdır.
Bülbül Yuvasi
250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba k. pudra şekeri
2 çorba k. irmik
1 çay b. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
aldığı kadar un
fındık
şerbeti için:
4 bu tozşeker
4 su b. su
Tarif
Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaseye alıp elinizle iyice yumuşatın.
üzerine yumurtanın birinin tamamının diğerinin akını koyup karıştırın.
Üzerine yoğurdu ve irmiği ekleyin.
pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu alın.
Alabildiği kadar unla hamuru hazırlayın.
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
Su bardağı ve çay bardağı yardımı ile görüntüdeki gibi tatlıları kesin.
Ortasına 3 veya 4 tane bütün fındık yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların kenarına sürün.
180 derecede kızarana kadar pişirin.
Daha önceden hazırladığınız ılık şerbeti ılık hamura dökün.
Üzerine aynı boy bir tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın. Aksi takdirde tatlı değil şerbetsiz kurabiyeler elde edersiniz.
1 Gün sonra tatlınız hazır.
Bülbül Yuvasi
250 gr margarin
2 yumurta
2 çorba k. pudra şekeri
2 çorba k. irmik...

1 çay b. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
aldığı kadar un
fındık
şerbeti için:
4 bu tozşeker
4 su b. su
Tarif
Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaseye alıp elinizle iyice yumuşatın.
üzerine yumurtanın birinin tamamının diğerinin akını koyup karıştırın.
Üzerine yoğurdu ve irmiği ekleyin.
pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu alın.
Alabildiği kadar unla hamuru hazırlayın.
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
Su bardağı ve çay bardağı yardımı ile görüntüdeki gibi tatlıları kesin.
Ortasına 3 veya 4 tane bütün fındık yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların kenarına sürün.
180 derecede kızarana kadar pişirin.
Daha önceden hazırladığınız ılık şerbeti ılık hamura dökün.
Üzerine aynı boy bir tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın. Aksi takdirde tatlı değil şerbetsiz kurabiyeler elde edersiniz.
1 Gün sonra tatlınız hazır
********
.Çikolata Soslu Islak Kurabiye (browni tadında)

Malzemeler

1 paket margarin veya tereyağı
3 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine hazır çikolata sosu

Çikolata sosu icin

1 Paket hazır çikolatalı sos 2,5 su bardagi sutle pisirilir ve 
kurabiyelerin üzerine kaşık yardımı ile birer tatlı kaşığı dökülür.

Yapılışı

Hamur hazırlamak için derince bir kaba yumuşak margarin ve pudra sekeri alınır yoğrulur.
sonra yumurta,kakao,kabartma tozu,un ilave edilir iyice yoğrulur.
Hamur cok yumuşak olursa az un ilave edilir kulak memesi kıvamında 
bir hamur elde edilip elle kopartılarak yuvarlak şekiller verilip tepsiye dizilir.
Serbet için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.
Şerbet atesten alınıp soğumaya bırakılır.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir ve kurabiyeler pişirilir.
Fırından çıkarılan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ve
bir tepsiye dizilir. Hazir çikolata sosu servis ederken tabagin üzerine konan 
kurabiyelerin üzerine gezdirilir.
Çikolata Soslu Islak Kurabiye (browni tadında)
Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı...
3 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine hazır çikolata sosu

Çikolata sosu icin
1 Paket hazır çikolatalı sos 2,5 su bardagi sutle pisirilir ve
kurabiyelerin üzerine kaşık yardımı ile birer tatlı kaşığı dökülür.

Yapılışı
Hamur hazırlamak için derince bir kaba yumuşak margarin ve pudra sekeri alınır yoğrulur.
sonra yumurta,kakao,kabartma tozu,un ilave edilir iyice yoğrulur.
Hamur cok yumuşak olursa az un ilave edilir kulak memesi kıvamında
bir hamur elde edilip elle kopartılarak yuvarlak şekiller verilip tepsiye dizilir.
Serbet için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.
Şerbet atesten alınıp soğumaya bırakılır.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir ve kurabiyeler pişirilir.
Fırından çıkarılan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ve
bir tepsiye dizilir. Hazir çikolata sosu servis ederken tabagin üzerine konan
kurabiyelerin üzerine gezdirilir.

 
Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler :

* 1 paket petibör bisküvi
* 100 gr.tereyağı

Kreması için:

* 1 p.labne peynir
* 3 çorba k.yoğurt
* 1 su b.toz şeker
* 2 yumurta
* 4 çorba k.un
* 1 p.vanilya

Üzeri için:

* 200 gr.çikolata
* 1 su b.krema

Hazırlanışı :

1 paket bisküviyi rondodan geçirerek un haline getirin.Erimiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına bastırın. Kreması için bir kasede labne peynirini,yoğurdu,toz şekeri, yumurtayı,unu ve vanilyayı karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. 150 veya 160 derecelik fırında en az 1 saat süre ile içini çekene kadar pişirin. Üzeri için bir tavaya kremayı döküp kaynatın.Üzerine çikolatayı koyup erimesini sağlayın. Bu nefis çikolata sosunu iyice soğuyan kekin üzerine dökün. 1 gece soğuttuğunuz keki kalıbından ertesi gün ayırın. Ortaya 3 renkli nefis bir cheesecake çıkacak.
Çikolatalı Cheesecake
Malzemeler :
* 1 paket petibör bisküvi...
* 100 gr.tereyağı

Kreması için:
* 1 p.labne peynir
* 3 çorba k.yoğurt
* 1 su b.toz şeker
* 2 yumurta
* 4 çorba k.un
* 1 p.vanilya

Üzeri için:
* 200 gr.çikolata
* 1 su b.krema

Hazırlanışı :
1 paket bisküviyi rondodan geçirerek un haline getirin.Erimiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına bastırın. Kreması için bir kasede labne peynirini,yoğurdu,toz şekeri, yumurtayı,unu ve vanilyayı karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. 150 veya 160 derecelik fırında en az 1 saat süre ile içini çekene kadar pişirin. Üzeri için bir tavaya kremayı döküp kaynatın.Üzerine çikolatayı koyup erimesini sağlayın. Bu nefis çikolata sosunu iyice soğuyan kekin üzerine dökün. 1 gece soğuttuğunuz keki kalıbından ertesi gün ayırın. Ortaya 3 renkli nefis bir cheesecake çıkacak
 

Hiç yorum yok: