24 Ekim 2014 Cuma

Köri Soslu Pilav Tavuklu Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı Amerikan Pirinci
1 şeker kaşığı karabiber
2 su bardağı su...

3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı köri sosu
Bir tutam maydanoz ve tuz
2 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış tavuk eti
2 adet soğan
100 gr. kuş üzümü
2 çorba kaşığı karanfil
Hazırlanışı
Önce pilavı normal şekilde pişirin ve demlenmeye bırakın.
Havuç, soğan ve tavuk etlerini büyük parçalar halinde doğrayın.
Servis tabağına alıp üzerini soya sosu ve köri sosu ile süsleyin.
Pilav suyunu çekince içine karabiber, kuşüzümü, ve karanfil ekleyip karıştırın.
Sebzeli tavuğun yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: