Tatlı ve Ekşi Sriracha Soslu Tavuk
Malzemeler
8 adet tavuk baget...
100 gr kahverengi şeker
2 çorba kaşığı ketçap
2 çay kaşığı sriracha
1 çay kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çay kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı
Tatlı ve Ekşi Sriracha Soslu Tavuk tarifine başlamadan önce fırınımızı 210 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlıyoruz. Bir yandan fırınımız ısınırken diğer yandan yemeğimizi hazırlıyoruz. Öncelikle 8 adet tavuk bagetimizi bol suda yıkıyoruz. Daha sonra bagetlerimizi fırın tepsimize diziyoruz.
Şimdi sırada yemeğimizin sosunu hazırlama zamanı. Öncelikle geniş bir kasenin içerisine 100 gram esmer şekerimizi alıyoruz. Daha sonra 2 çorba kaşığı kadar ketçabımızı, 2 çay kaşığı sriracha sosumuzu, 1 çay kaşığı kadar soya sosumuzu, 1 diş rendelenmiş sarımsağımızı, 1 çay kaşığı kadar rendelenmiş zencefilimizi ve son olarak bir miktar tuzumuzu ilave ederk sosumuzu güzelce karıştırıyoruz.
Hazırladığımız sosumuzu tavuğumuzun üzerine dökerek tavuğumuzun tamamını sosa buluyoruz. Yemeğimizi hazırladıktan sonra tepsimizi daha önceden 210 derece ısıtmış olduğumuz fırının orta rafına yerleştiriyoruz. Tatlı ve Ekşi Sriracha Soslu Tavuğumuzu 25 dakika kadar pişirdikten sonra fırının en üst rafına yerleştirerek üzerinin kızarmasını sağlıyoruz.
Pişirdiğimiz Tatlı ve Ekşi Sriracha Soslu Tavuğumuzun üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından alarak servis tabağına alıyoruz. Daha sonra tepside kalan sosu üzerine dökerek yemeğimizi sunuma hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun…
Tatlı ve Ekşi Sriracha Soslu Tavuk tarifine başlamadan önce fırınımızı 210 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlıyoruz. Bir yandan fırınımız ısınırken diğer yandan yemeğimizi hazırlıyoruz. Öncelikle 8 adet tavuk bagetimizi bol suda yıkıyoruz. Daha sonra bagetlerimizi fırın tepsimize diziyoruz.
Şimdi sırada yemeğimizin sosunu hazırlama zamanı. Öncelikle geniş bir kasenin içerisine 100 gram esmer şekerimizi alıyoruz. Daha sonra 2 çorba kaşığı kadar ketçabımızı, 2 çay kaşığı sriracha sosumuzu, 1 çay kaşığı kadar soya sosumuzu, 1 diş rendelenmiş sarımsağımızı, 1 çay kaşığı kadar rendelenmiş zencefilimizi ve son olarak bir miktar tuzumuzu ilave ederk sosumuzu güzelce karıştırıyoruz.
Hazırladığımız sosumuzu tavuğumuzun üzerine dökerek tavuğumuzun tamamını sosa buluyoruz. Yemeğimizi hazırladıktan sonra tepsimizi daha önceden 210 derece ısıtmış olduğumuz fırının orta rafına yerleştiriyoruz. Tatlı ve Ekşi Sriracha Soslu Tavuğumuzu 25 dakika kadar pişirdikten sonra fırının en üst rafına yerleştirerek üzerinin kızarmasını sağlıyoruz.
Pişirdiğimiz Tatlı ve Ekşi Sriracha Soslu Tavuğumuzun üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından alarak servis tabağına alıyoruz. Daha sonra tepside kalan sosu üzerine dökerek yemeğimizi sunuma hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder