
NANE DEYİP GEÇMEYİN!
Bu şahane kokulu bitki bakın nasıl da etkili!
Karnınızı nane ile sakinleştirin
Nane yağı hazımsızlık, sindirememe, huzursuz bağırsak sendromu gibi rahatsızlıklara iyi geliyor:Bağırsakları saran rahatsız kas rahatladığında, bağırsaklar da rahatlıyor ve spazm ya da sindirememe ihtimali de azalıyor.
Anti-mikrobik bir yağ
Esansiyel nane yağıçeşitli bakterilerin artışını durduruyor: Helikobakterpilori, salmonella vb. Ayrıca bazı mantarların büyümesini engelliyor.
Nane ile daha kolay nefes alın
Nane astıma da iyi gelir, allerjik nezlesi olana da. Hücrelerin hava yollarının sürekli açık kalmasını sağlayacak maddeler üretmesine destek olur.
Besleyici değeri yüksektir
İyi bir manganez, bakır ve C Vitamini kaynağıdır. Bazı çalışmalar, C vitamini yeterli olanlarda kolon kanseri riskinin %40 civarında düştüğünü göstermiştir.
Haydi, büyük bir saksı almaya ve nane dikmeye ne dersiniz?

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE SÜPER DESTEK OLMANIZ İÇİN:
8 DOĞAL YOL
1.DİNLENİN
Yapabileceğiniz en kolay ve en etkili yol, belki de!
Esansiyel nane yağıçeşitli bakterilerin artışını durduruyor: Helikobakterpilori, salmonella vb. Ayrıca bazı mantarların büyümesini engelliyor.
Nane ile daha kolay nefes alın
Nane astıma da iyi gelir, allerjik nezlesi olana da. Hücrelerin hava yollarının sürekli açık kalmasını sağlayacak maddeler üretmesine destek olur.
Besleyici değeri yüksektir
İyi bir manganez, bakır ve C Vitamini kaynağıdır. Bazı çalışmalar, C vitamini yeterli olanlarda kolon kanseri riskinin %40 civarında düştüğünü göstermiştir.
Haydi, büyük bir saksı almaya ve nane dikmeye ne dersiniz?

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE SÜPER DESTEK OLMANIZ İÇİN:
8 DOĞAL YOL
1.DİNLENİN
Yapabileceğiniz en kolay ve en etkili yol, belki de!
2.NANE YAĞI KULLANIN
Uçucu nane yağını alın, buhurdanlığa su damlatın ve altına mumu yakın. Kokusunun antibiyotik etkisi var.
3.YEŞİL İÇECEK İÇİN
İçerdiği probiyotikler sindirim sisteminizi temizleyecek, iyi bakteriyi destekleyecek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
4.SİZİ ISITACAK ÇORAPLAR GİYİN
Biliyorsunuz, soğuk algınlığı ayakta başlar.
5.ÇİNKO İÇEREN GIDALAR YİYİN
Ispanak, kabak çekirdeği, kaju fıstığı, kakao, bitter içeriği yüksek çikolata, fasulye ve mantarda var.
6.SARIMSAK
Doğal antibiyotiktir.
7.C VİTAMİNİ
Serbest radikalleri temizlemede süper iş görür: 100 gr çileğe ne dersiniz? Ya da portakal, limon, greyfurta?
8.PROPOLİS
Doğal antibiyotiklerden biri daha, arıların ağaçtan ağaca gezerek topladıkları reçineden elde ederek salgıladıkları sıvı. Kovanlarındaki delik yırtık ne varsa hemen tamir ediyorlar ve hiç bakteri olmuyor o kovanda! Aman iyi marka seçin, çocuklara toplatılmış reçineden yapılmış olmasın...
Nane yağı, buhurdanlık, propolis ve daha birçok Sizi iyi hissettirecek şeyler için:
www.kundo.co
Güzel bir Pazar günü diliyoruz, — Servet Üstündağ ile birlikte.
Fotoğraf: BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE SÜPER DESTEK OLMANIZ İÇİN:
8 DOĞAL YOL
1.DİNLENİN
Yapabileceğiniz en kolay ve en etkili yol, belki de!
2.NANE YAĞI KULLANIN
Uçucu nane yağını alın, buhurdanlığa su damlatın ve altına mumu yakın. Kokusunun antibiyotik etkisi var.
3.YEŞİL İÇECEK İÇİN
İçerdiği probiyotikler sindirim sisteminizi temizleyecek, iyi bakteriyi destekleyecek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
4.SİZİ ISITACAK ÇORAPLAR GİYİN
Biliyorsunuz, soğuk algınlığı ayakta başlar.
5.ÇİNKO İÇEREN GIDALAR YİYİN
Ispanak, kabak çekirdeği, kaju fıstığı, kakao, bitter içeriği yüksek çikolata, fasulye ve mantarda var.
6.SARIMSAK
Doğal antibiyotiktir.
7.C VİTAMİNİ
Serbest radikalleri temizlemede süper iş görür: 100 gr çileğe ne dersiniz? Ya da portakal, limon, greyfurta?
8.PROPOLİS
Doğal antibiyotiklerden biri daha, arıların ağaçtan ağaca gezerek topladıkları reçineden elde ederek salgıladıkları sıvı. Kovanlarındaki delik yırtık ne varsa hemen tamir ediyorlar ve hiç bakteri olmuyor o kovanda! Aman iyi marka seçin, çocuklara toplatılmış reçineden yapılmış olmasın...
Nane yağı, buhurdanlık, propolis ve daha birçok Sizi iyi hissettirecek şeyler için:

TARİFİNİ İSTEYEN TAKİPÇİLERİMİZ İÇİN:
BUĞDAY ŞIRASI TARİFİ BURADA.
Buğday şırası, bağırsak florasının zenginleştirilmesi ve temizliği için mükemmel bir içecektir.
Uçucu nane yağını alın, buhurdanlığa su damlatın ve altına mumu yakın. Kokusunun antibiyotik etkisi var.
3.YEŞİL İÇECEK İÇİN
İçerdiği probiyotikler sindirim sisteminizi temizleyecek, iyi bakteriyi destekleyecek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
4.SİZİ ISITACAK ÇORAPLAR GİYİN
Biliyorsunuz, soğuk algınlığı ayakta başlar.
5.ÇİNKO İÇEREN GIDALAR YİYİN
Ispanak, kabak çekirdeği, kaju fıstığı, kakao, bitter içeriği yüksek çikolata, fasulye ve mantarda var.
6.SARIMSAK
Doğal antibiyotiktir.
7.C VİTAMİNİ
Serbest radikalleri temizlemede süper iş görür: 100 gr çileğe ne dersiniz? Ya da portakal, limon, greyfurta?
8.PROPOLİS
Doğal antibiyotiklerden biri daha, arıların ağaçtan ağaca gezerek topladıkları reçineden elde ederek salgıladıkları sıvı. Kovanlarındaki delik yırtık ne varsa hemen tamir ediyorlar ve hiç bakteri olmuyor o kovanda! Aman iyi marka seçin, çocuklara toplatılmış reçineden yapılmış olmasın...
Nane yağı, buhurdanlık, propolis ve daha birçok Sizi iyi hissettirecek şeyler için:
www.kundo.co
Güzel bir Pazar günü diliyoruz, — Servet Üstündağ ile birlikte.
Fotoğraf: BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE SÜPER DESTEK OLMANIZ İÇİN:
8 DOĞAL YOL
1.DİNLENİN
Yapabileceğiniz en kolay ve en etkili yol, belki de!
2.NANE YAĞI KULLANIN
Uçucu nane yağını alın, buhurdanlığa su damlatın ve altına mumu yakın. Kokusunun antibiyotik etkisi var.
3.YEŞİL İÇECEK İÇİN
İçerdiği probiyotikler sindirim sisteminizi temizleyecek, iyi bakteriyi destekleyecek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
4.SİZİ ISITACAK ÇORAPLAR GİYİN
Biliyorsunuz, soğuk algınlığı ayakta başlar.
5.ÇİNKO İÇEREN GIDALAR YİYİN
Ispanak, kabak çekirdeği, kaju fıstığı, kakao, bitter içeriği yüksek çikolata, fasulye ve mantarda var.
6.SARIMSAK
Doğal antibiyotiktir.
7.C VİTAMİNİ
Serbest radikalleri temizlemede süper iş görür: 100 gr çileğe ne dersiniz? Ya da portakal, limon, greyfurta?
8.PROPOLİS
Doğal antibiyotiklerden biri daha, arıların ağaçtan ağaca gezerek topladıkları reçineden elde ederek salgıladıkları sıvı. Kovanlarındaki delik yırtık ne varsa hemen tamir ediyorlar ve hiç bakteri olmuyor o kovanda! Aman iyi marka seçin, çocuklara toplatılmış reçineden yapılmış olmasın...
Nane yağı, buhurdanlık, propolis ve daha birçok Sizi iyi hissettirecek şeyler için:

TARİFİNİ İSTEYEN TAKİPÇİLERİMİZ İÇİN:
BUĞDAY ŞIRASI TARİFİ BURADA.
Buğday şırası, bağırsak florasının zenginleştirilmesi ve temizliği için mükemmel bir içecektir.
Malzemeler:
1 ufak su bardağı buğday tohumu (~150 gr)
• İçme suyu (2,5 lt)
Filizlendirme:
1. Çiğ -hiçbir işlem görmemiş- buğday tohumları iyice yıkadıktan sonra derin bir kapta bol içme suyunda ıslatılırak 24 saat bekletilir. Bu süre içinde 2-3 durulama yapılıp su değiştirilerek tohumlardaki besinlerin canlandırma işlemine yardımcı olunur.
2. 24 saat sonra buğday tohumları iyice yıkanır ve süzülerek süzgeçle beraber mutfakta bir kenara konur ve üzerine bir tülbent örtülür.
3. Ara sıra kontrol edilen buğday tohumları kurudukça sudan geçirirlerek süzülür ve yine bir kenara konur.
Bu işlem yaklaşık 2 gün boyunca buğday tohumları ince filizler vermeye ve filizler yaklaşık 1,5 cm boya erişinceye kadar sürdürülür.
4. Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavonoza konur.
5. Kavonoza 1,5 lt içme suyu ilave edilir ve ağzı bir tülbentle hava alabilecek şekilde örtülür.
6. İki gün sonra Rejuvelac kullanıma hazırdır. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır. Her gün 250-500 ml içilebilir ve 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.
7. Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2.parti Rejuvelac elde edilir.
8. 2.parti Rejuvelac içime hazır oldunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır. Kavonozda kalan buğday filizleri de atılır veya bir bahçeniz varsa toprağı zenginleştirmesi için bahçeye gömülür.

ÖYLE BESLENEYİM Kİ, HEM BENİ SIKMASIN, HEM DE HEMEN KİLO VERMEYE BAŞLAYAYIM" MI DİYORSUNUZ?
Evet haklısınız, bahar geliyor. Ve yine haklısınız, diyet denilen ismi bile Peki, Sizi mi kıracağız, hemen yapması çok kolay 6 önerimiz aşağıda, buzdolabınızın üzerine yerleştirin:
1. YEMEKLERİNİZİ ÖNCEDEN PLANLAYIN
Manavdan sağlıklı gıdaları alın ve düşündüğünüz yemekleri zihninizde önceden hazırlayın. Bu sizi iyi gıdayı bulmanın zor olduğu hazır gıda restoranlarına gitmekten alıkoyacaktır. Örneğin, evinizde keten tohumu, çiğ badem, susam, çiğ fındık, çiğ ayçekirdeği içi, çiğ kabak çekirdeği gibi besin değeri yüksek gıdalar bulundurursanız, sadece yeşillikle harika bir salata yapabilirsiniz.
1 ufak su bardağı buğday tohumu (~150 gr)
• İçme suyu (2,5 lt)
Filizlendirme:
1. Çiğ -hiçbir işlem görmemiş- buğday tohumları iyice yıkadıktan sonra derin bir kapta bol içme suyunda ıslatılırak 24 saat bekletilir. Bu süre içinde 2-3 durulama yapılıp su değiştirilerek tohumlardaki besinlerin canlandırma işlemine yardımcı olunur.
2. 24 saat sonra buğday tohumları iyice yıkanır ve süzülerek süzgeçle beraber mutfakta bir kenara konur ve üzerine bir tülbent örtülür.
3. Ara sıra kontrol edilen buğday tohumları kurudukça sudan geçirirlerek süzülür ve yine bir kenara konur.
Bu işlem yaklaşık 2 gün boyunca buğday tohumları ince filizler vermeye ve filizler yaklaşık 1,5 cm boya erişinceye kadar sürdürülür.
4. Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavonoza konur.
5. Kavonoza 1,5 lt içme suyu ilave edilir ve ağzı bir tülbentle hava alabilecek şekilde örtülür.
6. İki gün sonra Rejuvelac kullanıma hazırdır. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır. Her gün 250-500 ml içilebilir ve 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.
7. Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2.parti Rejuvelac elde edilir.
8. 2.parti Rejuvelac içime hazır oldunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır. Kavonozda kalan buğday filizleri de atılır veya bir bahçeniz varsa toprağı zenginleştirmesi için bahçeye gömülür.

ÖYLE BESLENEYİM Kİ, HEM BENİ SIKMASIN, HEM DE HEMEN KİLO VERMEYE BAŞLAYAYIM" MI DİYORSUNUZ?
Evet haklısınız, bahar geliyor. Ve yine haklısınız, diyet denilen ismi bile Peki, Sizi mi kıracağız, hemen yapması çok kolay 6 önerimiz aşağıda, buzdolabınızın üzerine yerleştirin:
1. YEMEKLERİNİZİ ÖNCEDEN PLANLAYIN
Manavdan sağlıklı gıdaları alın ve düşündüğünüz yemekleri zihninizde önceden hazırlayın. Bu sizi iyi gıdayı bulmanın zor olduğu hazır gıda restoranlarına gitmekten alıkoyacaktır. Örneğin, evinizde keten tohumu, çiğ badem, susam, çiğ fındık, çiğ ayçekirdeği içi, çiğ kabak çekirdeği gibi besin değeri yüksek gıdalar bulundurursanız, sadece yeşillikle harika bir salata yapabilirsiniz.
2.ÇOOK SU İÇİN
Çoğu insan çok susayınca su içmesi gerektiğini düşünür. Ama bu vücudunuzun daha fazla dayanamayıp, sinyal verdiği andır. Hep yanınızda bir şise su bulundurun. Biliyorsunuz %75'imiz su ancak bu obeziteye sahip insanlarda %55'lere düşüyor. Fazla söze gerek var mı? Suya ister nane ilave edin için, ister limon. Bakın nasıl da içtikçe içer hale geleceksiniz.
3.BESİN DEĞERİ YÜKSEK GIDALARI SEÇİN
Bunlar göreceli olarak daha çok vitamin ve mineral içerir. Örneğin çiğ (kavrulmamış) kuru yemişler, mevsime ait tüm taze meyve ve sebzeler, tam tahıllar, buğday çimi suyu.
4.BOŞ KALORİ İÇEREN YİYECEKLERDEN KAÇININ
Şeker, fast food, hazır gıdalar, beyaz ekmek, margarin, kutulanmış meyve suları gibi.
5.DOĞAL TUZ KRİSTALİ KULLANIN
Lütfen rafine tuzu (adı üzerinde tüm minerallerinden arındırılmış, beyazlatılmış) evinizden atın. Evinizde varsa, temizlik malzemesi olarak kullanın.
6.80/20 KURALINI UYGULAYIN
%80 besin değeri yüksek gıdaları tüketiyorsanız, %20 de boş kalori içeren yiyeceklerle beslenebilirsiniz ve bu şekilde beslenmek, vücut sağlığınızda önemli bir olumsuz etki yapmaz. Günlük diyetinizdeki tüm kötü gıdaları saf dışı bırakmaya çalışmayın. Onun yerine, 80/20'yi bulmaya çalışın. Mutlu olmak hepimizin hakkı:)




Sağlığımız İçin En Faydalı Beş Baharat
Bitkilerin sağlığımıza olan katkıları tartışılmaz. Hastalıklardan korunmamız için güçlü bir bağışıklık sistemi sağlamak veya hastalıklarımızdan en kısa zamanda kurtulmamızı sağlamak..
Hemen her hastalığın ilacı olan bir veya birkaç bitki mutlaka vardır. Bazıları var ki sadece tek bir fayda sağlamakla kalmaz içerisinde bir çok fayda barındırmaktadır. Şimdi size şifa deposu beş bitkiden bahsetmek istiyorum.

Zeytinli Kek...MALZEMELER
4 adet yumurta
3/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çekirdeksiz zeytin
3,5 su barağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 paket kabartma tozu
zeytinli-kek
HAZIRLANIŞI
01 Yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu iyice çırpın.
02 Un, kabartma tozu ve naneyi eleyin.
03 Yumurtalı karışıma unu ilave edin.
04 Zeytinleri de ekleyip yağlanmış tepsiye aktarın.
05 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin. Keklerimizi fırından çıkartmadan önce kürdan testi yapmayı unutmayın.
CİĞER TAVASI (Arnavut Ciğeri)...Malzeme :
1 adet ciğer
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1,5 bardak zeytinyağı
3 kaşık un
Tuz, kırmızı biber.
Çoğu insan çok susayınca su içmesi gerektiğini düşünür. Ama bu vücudunuzun daha fazla dayanamayıp, sinyal verdiği andır. Hep yanınızda bir şise su bulundurun. Biliyorsunuz %75'imiz su ancak bu obeziteye sahip insanlarda %55'lere düşüyor. Fazla söze gerek var mı? Suya ister nane ilave edin için, ister limon. Bakın nasıl da içtikçe içer hale geleceksiniz.
3.BESİN DEĞERİ YÜKSEK GIDALARI SEÇİN
Bunlar göreceli olarak daha çok vitamin ve mineral içerir. Örneğin çiğ (kavrulmamış) kuru yemişler, mevsime ait tüm taze meyve ve sebzeler, tam tahıllar, buğday çimi suyu.
4.BOŞ KALORİ İÇEREN YİYECEKLERDEN KAÇININ
Şeker, fast food, hazır gıdalar, beyaz ekmek, margarin, kutulanmış meyve suları gibi.
5.DOĞAL TUZ KRİSTALİ KULLANIN
Lütfen rafine tuzu (adı üzerinde tüm minerallerinden arındırılmış, beyazlatılmış) evinizden atın. Evinizde varsa, temizlik malzemesi olarak kullanın.
6.80/20 KURALINI UYGULAYIN
%80 besin değeri yüksek gıdaları tüketiyorsanız, %20 de boş kalori içeren yiyeceklerle beslenebilirsiniz ve bu şekilde beslenmek, vücut sağlığınızda önemli bir olumsuz etki yapmaz. Günlük diyetinizdeki tüm kötü gıdaları saf dışı bırakmaya çalışmayın. Onun yerine, 80/20'yi bulmaya çalışın. Mutlu olmak hepimizin hakkı:)





Sağlığımız İçin En Faydalı Beş Baharat
Bitkilerin sağlığımıza olan katkıları tartışılmaz. Hastalıklardan korunmamız için güçlü bir bağışıklık sistemi sağlamak veya hastalıklarımızdan en kısa zamanda kurtulmamızı sağlamak..
Hemen her hastalığın ilacı olan bir veya birkaç bitki mutlaka vardır. Bazıları var ki sadece tek bir fayda sağlamakla kalmaz içerisinde bir çok fayda barındırmaktadır. Şimdi size şifa deposu beş bitkiden bahsetmek istiyorum.
Tarçın; dayanılmaz kokusu ve tadıyla tatlıların vazgeçilmezi olan
tarçın aslında doğal bir mikrop düşmanıdır. Her gün ¼ çay kaşığı kadar
tüketildiği taktirde kan şekerinin ve kolesterolün düşürülmesini sağlar.
Kekik; et, tavuk ve balık pişirirken ilk eklediğimiz baharattır. Müthiş bir aroma ve lezzet verir. Kanserden koruyucu özelliği ise içerisinde saklı bir cevher gibidir.
Kimyon; farklı lezzetler elde etmek istenildiğinde et yemeklerine, pilavlara ve salatalara eklediğimiz çok değerli bir baharattır. Ayrıca kansere karşı çok güçlü bir savaşçıdır. Kalp sağlığımız içinde oldukça faydalıdır.
Mercanköşk; salata omlet ve kurabiyelerimize eklediğimiz bu baharat, bir elmadan 42 kat daha fazla antioksidan içermektedir.
Zerdeçal; pilav, yahni, mercimek gibi yemeklerde zevkle kullanabileceğimiz zerdeçal aslında hafızayı kuvvetlendirir. Kist, kanser ve kireçlenmeye karşıda oldukça faydalıdır.
Kekik; et, tavuk ve balık pişirirken ilk eklediğimiz baharattır. Müthiş bir aroma ve lezzet verir. Kanserden koruyucu özelliği ise içerisinde saklı bir cevher gibidir.
Kimyon; farklı lezzetler elde etmek istenildiğinde et yemeklerine, pilavlara ve salatalara eklediğimiz çok değerli bir baharattır. Ayrıca kansere karşı çok güçlü bir savaşçıdır. Kalp sağlığımız içinde oldukça faydalıdır.
Mercanköşk; salata omlet ve kurabiyelerimize eklediğimiz bu baharat, bir elmadan 42 kat daha fazla antioksidan içermektedir.
Zerdeçal; pilav, yahni, mercimek gibi yemeklerde zevkle kullanabileceğimiz zerdeçal aslında hafızayı kuvvetlendirir. Kist, kanser ve kireçlenmeye karşıda oldukça faydalıdır.

Zeytinli Kek...MALZEMELER
4 adet yumurta
3/4 su bardağı zeytinyağı
1/4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çekirdeksiz zeytin
3,5 su barağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 paket kabartma tozu
zeytinli-kek
HAZIRLANIŞI
01 Yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu iyice çırpın.
02 Un, kabartma tozu ve naneyi eleyin.
03 Yumurtalı karışıma unu ilave edin.
04 Zeytinleri de ekleyip yağlanmış tepsiye aktarın.
05 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin. Keklerimizi fırından çıkartmadan önce kürdan testi yapmayı unutmayın.
CİĞER TAVASI (Arnavut Ciğeri)...Malzeme :
1 adet ciğer
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1,5 bardak zeytinyağı
3 kaşık un
Tuz, kırmızı biber.
Yapılışı :
1) Ciğerin düz bir yüzeyde btçağın ucuyla üzerindeki zarı soyunuz.
2) Parmak genişliğinde bantlara kesip, kuşbaşı doğ-rayınız. (Arnavut ciğerinde fındık büyüklüğünde doğranır.)
3) Yemeğe yarım saat kala unlayınız.
4) Bir tavaya bol zeytinyağı koyup kızdırırız.
5) Unlanmış ciğerlerden bir kısım koyunuz.
6) Sertleşinceye kadar dokunmayınız.
7) Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartınız.
8) Bir tencereye alıp hemen tuz ve kırmızı biber koyup ağzını kapatınız.
9) Sonra servis tabağına yerleştirip kenarlarına doğranmış yeşil soğan ve maydanoz karışımı koyup servis yapınız.
1) Ciğerin düz bir yüzeyde btçağın ucuyla üzerindeki zarı soyunuz.
2) Parmak genişliğinde bantlara kesip, kuşbaşı doğ-rayınız. (Arnavut ciğerinde fındık büyüklüğünde doğranır.)
3) Yemeğe yarım saat kala unlayınız.
4) Bir tavaya bol zeytinyağı koyup kızdırırız.
5) Unlanmış ciğerlerden bir kısım koyunuz.
6) Sertleşinceye kadar dokunmayınız.
7) Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartınız.
8) Bir tencereye alıp hemen tuz ve kırmızı biber koyup ağzını kapatınız.
9) Sonra servis tabağına yerleştirip kenarlarına doğranmış yeşil soğan ve maydanoz karışımı koyup servis yapınız.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder