8 Mayıs 2014 Perşembe

Mutlaka, ama mutlaka izleyiniz..
O kadar güncel ki... BENGÜTÜRK TV.ye teşekkürlerimizle..
Mantarlı Somon Sarma Tarifi
Malzemeler

    250 gram istiridye mantarı
    6 dilim somon füme
    1’er adet çarliston biber ve kırmızı biber
    2 adet domates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı dolmalık fıstık
    3-4 dal dereotu
    1 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
    Tuz, pulbiber

    Bağlamak için:
    Taze soğan yaprakları

    Sos için: 2 adet domates
    2 adet sivri biber
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, kırmızıbiber, pulbiber 

Mantarlı Somon Sarma Yapılışı
MANTAR, çarliston biber, kırmızı biber ve çekirdekleri çıkarılmış domatesleri jülyen doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp, dolmalık fıstığı hafif soteleyin. Üzerine, mantar, çarliston biber, kırmızı biber ve domatesi ilave edip, harlı ateşte sotelemeye devam edin. Kıyılmış dereotu, ekmek kırıntısı, tuz ve pulbiber ekleyip ocaktan alın. Hazırladığınız harcı somonların içine pay edip rulo şeklinde sarın. Soğan yapraklarını sıcak suya batırıp, soğuk sudan geçirin. Somonları, soğan yapraklarıyla bağlayıp servis tabağına yerleştirin. Sos için domatesi küp doğrayıp, sivri biberi kıyın ve tavaya alın. Üzerine, sıvıyağ, tuz ve pulbiber ilave edip, 1-2 dakika pişirin. Biraz ılındıktan sonra somon sarma ile birlikte servis yapın.
Mantarlı Somon Sarma Tarifi
Malzemeler

250 gram istiridye mantarı
6 dilim somon füme...

1’er adet çarliston biber ve kırmızı biber
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
3-4 dal dereotu
1 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
Tuz, pulbiber

Bağlamak için:
Taze soğan yaprakları

Sos için: 2 adet domates
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, kırmızıbiber, pulbiber

Mantarlı Somon Sarma Yapılışı
MANTAR, çarliston biber, kırmızı biber ve çekirdekleri çıkarılmış domatesleri jülyen doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp, dolmalık fıstığı hafif soteleyin. Üzerine, mantar, çarliston biber, kırmızı biber ve domatesi ilave edip, harlı ateşte sotelemeye devam edin. Kıyılmış dereotu, ekmek kırıntısı, tuz ve pulbiber ekleyip ocaktan alın. Hazırladığınız harcı somonların içine pay edip rulo şeklinde sarın. Soğan yapraklarını sıcak suya batırıp, soğuk sudan geçirin. Somonları, soğan yapraklarıyla bağlayıp servis tabağına yerleştirin. Sos için domatesi küp doğrayıp, sivri biberi kıyın ve tavaya alın. Üzerine, sıvıyağ, tuz ve pulbiber ilave edip, 1-2 dakika pişirin. Biraz ılındıktan sonra somon sarma ile birlikte servis yapın.

********************
 

Hiç yorum yok: