8 Mayıs 2014 Perşembe

KESME KADAYIF
HAMURU İÇİN;
1 BARDAK SÜT
2 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
BİKAÇ DAMLA LİMON SUYU
BİR TUTAM TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN;
4 BARDAK ŞEKER
4 BARDAK SU
3 DİLİM LİMON
İÇİ İÇİN;
2 BARDAK KIYILMIŞ CEVİZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KARANFİL
ÜZERİ İÇİN;
200 GR TEERYAĞI
KAYMAK
TOZ FISTIK
YAPILIŞI:
Tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurulur. Üzeri kapatılıp serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir. Hamur 4 bezeye ayrılır. Bezeler mısır nişastası ile açılır. 5 dakika bekletilir. Cam fırın tepsisi katı tereyağı ile yağlanır. Bekleyen hamurlar pili şeklinde üst üste katlanır. ince ince kesildikten sonra elle havalandırırlır. Kadayıfın yarısı fırın tepsisine yayılır. Üzerine ceviziçi karanfil karışımı yayılır. Kalan kadayıf ile üzeri kapatılır. 250 gram tereyağı parça parça doğranıp kadayıfın üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet için su şeker ve limon dilimleri 20 dakika kaynatılıp ılıdıktan sonra ılımış tatlının üzerine gezdirilir. Kaymak ve toz fıstık ile servis yapılır.
Fotoğraf: ERZİNCAN GÖNÜL HANIM'IN MUTFAĞI

KESME KADAYIF
HAMURU İÇİN;
1 BARDAK SÜT
2 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
BİKAÇ DAMLA LİMON SUYU
BİR TUTAM TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN;
4 BARDAK ŞEKER
4 BARDAK SU
3 DİLİM LİMON
İÇİ İÇİN;
2 BARDAK KIYILMIŞ CEVİZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KARANFİL
ÜZERİ İÇİN;
200 GR TEERYAĞI
KAYMAK
TOZ FISTIK
YAPILIŞI:
Tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurulur. Üzeri kapatılıp serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir. Hamur 4 bezeye ayrılır. Bezeler mısır nişastası ile açılır. 5 dakika bekletilir. Cam fırın tepsisi katı tereyağı ile yağlanır. Bekleyen hamurlar pili şeklinde üst üste katlanır. ince ince kesildikten sonra elle havalandırırlır. Kadayıfın yarısı fırın tepsisine yayılır. Üzerine ceviziçi karanfil karışımı yayılır. Kalan kadayıf ile üzeri kapatılır. 250 gram tereyağı parça parça doğranıp kadayıfın üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet için su şeker ve limon dilimleri 20 dakika kaynatılıp ılıdıktan sonra ılımış tatlının üzerine gezdirilir. Kaymak ve toz fıstık ile servis yapılır.

Kereviz Sepetinde Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Malzemeler

Bir buçuk kg orta boy kereviz
2 adet limon

Yeteri kadar su
1 kg bakla
3 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 demet dereotu

Kereviz Sepetinde Zeytinyağlı Bakla Yapılışı
Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün. Haşlama suyuna un, tozşeker ve 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırın. Daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Kerevizlerin içlerini çanak şeklinde oyun. Baklaların yarısını, aralarına piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısak yerleştirerek tencereye dizin. Kalan baklaları üzerine yerleştirin. Kenara ayırdığınız suyu tencereye ekleyin. Ağır ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Kerevizleri pişen baklaların üzerine ters çevirip yerleştirin. 20 dakika daha pişirip, üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip, kıyılmış dereotu ile servis yapın.
FRAMBUAZLI MUFFİN
Malzemeler:
(14-15 adet muffin için)
- 4 Türk kahvesi* fincanı un
- 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker...

- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 Türk kahvesi fincanı erimiş tereyağ+süt karışımı (1 tatlı kaşığı tereyağını eritip üstünü sütle tamamlıyorsunuz)
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (mısırözü kullandım)
- 150 gr frambuaz
Yapılışı:

1. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin, toz şekerle karıştırın. Bir kenarda dursun.
2. Yumurtaları başka bir kaba kırın, sıvıyağ ve tereyağı+süt karışımını ekleyin. Çırpma teliyle (mikser kullanmayın) hepsi bütünleşene dek çırpın. Muffinler diğer keklerin aksine çok fazla çırpılmayı sevmezler.
3. Sıvı malzemeye diğerlerini ekleyin, fakat bu kez çırpma telini de bırakıp yalnızca tahta kaşık ya da spatula kullanın.
4. En son içine frambuazları ekleyin (ya da damla çikolata, limon kabuğu rendesi, elma+ tarçın, havuç+ceviz+tarçın, böğürtlen, çilek, muz...) Ben donuk frambuaz kullandığım için hamuru sulandırmasın diye meyvelerle beraber 1 fincan daha un ekledim.
5. Hamuru kağıt koyduğunuz muffin kalıplarınıza kaşıkla paylaştırın. Kağıtlarda 1-2 mm. kabarma payı bıraksanız yeterli, merak etmeyin taşmıyorlar. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Benim muffinlerim 15 dk.da piştiler,http://www.sibelinkahvesi.com/
Fotoğraf: FRAMBUAZLI MUFFİN
Malzemeler:
(14-15 adet muffin için)
- 4 Türk kahvesi* fincanı un
- 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 Türk kahvesi fincanı erimiş tereyağ+süt karışımı (1 tatlı kaşığı tereyağını eritip üstünü sütle tamamlıyorsunuz)
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (mısırözü kullandım)
- 150 gr frambuaz
Yapılışı:

1. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin, toz şekerle karıştırın. Bir kenarda dursun.
2. Yumurtaları başka bir kaba kırın, sıvıyağ ve tereyağı+süt karışımını ekleyin. Çırpma teliyle (mikser kullanmayın) hepsi bütünleşene dek çırpın. Muffinler diğer keklerin aksine çok fazla çırpılmayı sevmezler.
3. Sıvı malzemeye diğerlerini ekleyin, fakat bu kez çırpma telini de bırakıp yalnızca tahta kaşık ya da spatula kullanın.
4. En son içine frambuazları ekleyin (ya da damla çikolata, limon kabuğu rendesi, elma+ tarçın, havuç+ceviz+tarçın, böğürtlen, çilek, muz...) Ben donuk frambuaz kullandığım için hamuru sulandırmasın diye meyvelerle beraber 1 fincan daha un ekledim.
5. Hamuru kağıt koyduğunuz muffin kalıplarınıza kaşıkla paylaştırın. Kağıtlarda 1-2 mm. kabarma payı bıraksanız yeterli, merak etmeyin taşmıyorlar. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Benim muffinlerim 15 dk.da piştiler,
FRAMBUAZLI MUFFİN
Malzemeler:
(14-15 adet muffin için)
- 4 Türk kahvesi* fincanı un
- 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 Türk kahvesi fincanı erimiş tereyağ+süt karışımı (1 tatlı kaşığı tereyağını eritip üstünü sütle tamamlıyorsunuz)
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (mısırözü kullandım)
- 150 gr frambuaz
Yapılışı:

1. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin, toz şekerle karıştırın. Bir kenarda dursun.

2. Yumurtaları başka bir kaba kırın, sıvıyağ ve tereyağı+süt karışımını ekleyin. Çırpma teliyle (mikser kullanmayın) hepsi bütünleşene dek çırpın. Muffinler diğer keklerin aksine çok fazla çırpılmayı sevmezler.

3. Sıvı malzemeye diğerlerini ekleyin, fakat bu kez çırpma telini de bırakıp yalnızca tahta kaşık ya da spatula kullanın.

4. En son içine frambuazları ekleyin (ya da damla çikolata, limon kabuğu rendesi, elma+ tarçın, havuç+ceviz+tarçın, böğürtlen, çilek, muz...) Ben donuk frambuaz kullandığım için hamuru sulandırmasın diye meyvelerle beraber 1 fincan daha un ekledim.

5. Hamuru kağıt koyduğunuz muffin kalıplarınıza kaşıkla paylaştırın. Kağıtlarda 1-2 mm. kabarma payı bıraksanız yeterli, merak etmeyin taşmıyorlar. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Benim muffinlerim 15 dk.da piştiler,
http://www.sibelinkahvesi.com/
Fotoğraf: FRAMBUAZLI MUFFİN
Malzemeler:
(14-15 adet muffin için)
- 4 Türk kahvesi* fincanı un
- 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 Türk kahvesi fincanı erimiş tereyağ+süt karışımı (1 tatlı kaşığı tereyağını eritip üstünü sütle tamamlıyorsunuz)
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (mısırözü kullandım)
- 150 gr frambuaz
Yapılışı:

1. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin, toz şekerle karıştırın. Bir kenarda dursun.

2. Yumurtaları başka bir kaba kırın, sıvıyağ ve tereyağı+süt karışımını ekleyin. Çırpma teliyle (mikser kullanmayın) hepsi bütünleşene dek çırpın. Muffinler diğer keklerin aksine çok fazla çırpılmayı sevmezler.

3. Sıvı malzemeye diğerlerini ekleyin, fakat bu kez çırpma telini de bırakıp yalnızca tahta kaşık ya da spatula kullanın.

4. En son içine frambuazları ekleyin (ya da damla çikolata, limon kabuğu rendesi, elma+ tarçın, havuç+ceviz+tarçın, böğürtlen, çilek, muz...) Ben donuk frambuaz kullandığım için hamuru sulandırmasın diye meyvelerle beraber 1 fincan daha un ekledim.

5. Hamuru kağıt koyduğunuz muffin kalıplarınıza kaşıkla paylaştırın. Kağıtlarda 1-2 mm. kabarma payı bıraksanız yeterli, merak etmeyin taşmıyorlar. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Benim muffinlerim 15 dk.da piştiler,
************
Zeytinli Poğaça
Poğaça Malzemeleri
2 adet patates (haşlanmış)
2 adet yumurta
150 g Becel - oda sıcaklığında...

1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin

Yapılışı
Haşlanmış patatesleri derin bir kabın içine rendeleyin.
Yumurtaların birinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın, kalanları patateslere ekleyin.
Tuzu, yağı, kabartma tozunu ve unu ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur yapın (un miktarı değişebilir).
Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp açın, ortasına bir miktar çekirdeksiz (birkaç parçaya kesilmiş) siyah zeytin koyup bohça gibi kapatın. Parmak uçlarınızla yapıştırdıktan sonra avcunuzda hafifçe yuvarlayın, kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçaları, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk -üzerleri kızarana kadar- pişirin.




 

 



 


Hiç yorum yok: