7 Mayıs 2014 Çarşamba

ENGİNAR DOLMASI
MALZEMELER:
8 enginar
2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
2 kuru soğan
4-5 taze soğan
Tuz, karabiber, nane
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
2 çay kaşığı un

YAPILIŞI:
Enginarların sert kabukları temizlenir. Kararmaması için limonlu suda bekletilir. Pirinç, ince kıyılmış dereotu, ince doğranmış taze soğan, zeytinyağı, tuz, karabiber ve nane harmanlanır. Karışım limonlu sudan çıkartılıp Yapraklarının arasına pirinçli karışım ile doldurulup tencereye dizilir. Limon suyu, su ve un ile hazırlanan karışım tencereye eklenip pişirilir.
Beğen ·
 
PATLICAN ÇIĞIRTMA
MALZEMELER:
8 patlıcan
1 soğan
4 diş sarımsak
7 domates
Tuz, şeker
Zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup çizikler atılır. Bol yağda kızartılır. Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Sarımsaklar dilimlenip soğanlarla zeytinyağında kavrulur. Domates rendelenip tencereye alınır. Tuz ve şeker eklenir. Karıştırılıp özleştikten sonra patlıcanların üzerine yayılır. Hiç kaşık değdirmeden kısık ateşte pişirilir.
Fotoğraf: İZMİR MÜYESSER HANIM'IN MUTFAĞI

PATLICAN ÇIĞIRTMA
MALZEMELER:
8 patlıcan
1 soğan
4 diş sarımsak
7 domates
Tuz, şeker
Zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup çizikler atılır. Bol yağda kızartılır. Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Sarımsaklar dilimlenip soğanlarla zeytinyağında kavrulur. Domates rendelenip tencereye alınır. Tuz ve şeker eklenir. Karıştırılıp özleştikten sonra patlıcanların üzerine yayılır. Hiç kaşık değdirmeden kısık ateşte pişirilir.
Beğen
Künefe Tarifi
Malzemeler
300 gram kadayıf
100 gram tuzsuz dil peyniri
100 gram tereyağı
Yarım kahve fincanı
üzüm pekmezi
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
4 adet künefe tabağı

Künefe Yapılışı
ŞERBET için suyu küçük bir tencereye koyarak içine şekeri koyun. Kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde tereyağı ile yarım kahve fincanı üzüm pekmezini bulamaç yapıp, tabakların alt ve kenarlarına gelecek şekilde sürün. Kadayıfı elinizle ayırarak, yarısını künefe tabaklarının yarısını dolduracak şekilde didikleyerek yerleştirin. Üzerine tuzsuz peyniri, tepsinin ortasına gelecek şekilde koyun. Tekrar kadayıf ile kapatıp, bir kapla üzerlerine bastırarak sıkıştırın. Çok kısık ateşte künefeleri kızartın. Daha sonra ters çevirip, diğer taraflarını kızartın. Künefeler sıcakken, üzerlerine soğuk şerbeti gezdirip, antepfıstığıyla servis yapın.
..
Beğen ·
 

Hiç yorum yok: