Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Papaz Yahnisi
Malzemeler;
1 kg. kuşbaşı hindi but
1 kg. arpacık soğan
20-25 diş sarımsak
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Hindi eti, sarımsak, arpacık soğan ve salçayı tencereye koyup
karıştırın. Üzerine doğal elma sirkesi, zeytinyağı ve baharatları ilave
edin. 1 saat kadar kısık ateşte (suyunu çekene kadar) pişirin. Özelliği
soğuk olarak da (dolaptan çıkarılarak) yenebilmesi.
*******
Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Domates Soslu Tavuk
Malzemeler;
2 adet domates
1 adet tavuk göğsü
1-2 yemek kaşığı kaymak
Tuz
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs kısmından fileto çıkarın. Yağsız tavada orta ateşte
pişirin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri tavada yumuşayana kadar
çevirin. Yumuşayan domateslere kaymak ekleyin, kaymak suyunu salarak
domatesle karıştığında ateşten alın. İstenilen kıvama göre suyunu
çekmesi için ateşte bekletin. Hazırladığınız sosu tavuğun üzerine
ekleyerek servis edin.
**************
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder