27 Nisan 2014 Pazar

Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Papaz Yahnisi
Malzemeler;
1 kg. kuşbaşı hindi but
1 kg. arpacık soğan
20-25 diş sarımsak
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Hindi eti, sarımsak, arpacık soğan ve salçayı tencereye koyup karıştırın. Üzerine doğal elma sirkesi, zeytinyağı ve baharatları ilave edin. 1 saat kadar kısık ateşte (suyunu çekene kadar) pişirin. Özelliği soğuk olarak da (dolaptan çıkarılarak) yenebilmesi.

*******

Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Domates Soslu Tavuk
Malzemeler;

2 adet domates
1 adet tavuk göğsü
1-2 yemek kaşığı kaymak
Tuz

YAPILIŞI:
Tavuk göğüs kısmından fileto çıkarın. Yağsız tavada orta ateşte pişirin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri tavada yumuşayana kadar çevirin. Yumuşayan domateslere kaymak ekleyin, kaymak suyunu salarak domatesle karıştığında ateşten alın. İstenilen kıvama göre suyunu çekmesi için ateşte bekletin. Hazırladığınız sosu tavuğun üzerine ekleyerek servis edin.

**************

Hiç yorum yok: