Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Kağıt Kebabı
Malzemeler;
500 gr. dana ve kuzu kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
Kekik
YAPILIŞI:
Domatesleri küp, soğanları ve biberleri halka şeklinde doğrayın. Büyük
bir kap içinde tuz da ekleyerek kıyma ile yoğurun. İki avcunuzla top
yapabileceğiniz boyutta karışımı alüminyum folyo içine kare şekilde
yayın. Üzerine kekik serpin. Alüminyum folyo ile etrafı hava almayacak
şekilde kapatın. Kürdan ile birkaç delik açtığınız kebabı 220 derece
fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin
*******
Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Domates Soslu Tavuk
Malzemeler;
2 adet domates
1 adet tavuk göğsü
1-2 yemek kaşığı kaymak
Tuz
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs kısmından fileto çıkarın. Yağsız tavada orta ateşte
pişirin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri tavada yumuşayana kadar
çevirin. Yumuşayan domateslere kaymak ekleyin, kaymak suyunu salarak
domatesle karıştığında ateşten alın. İstenilen kıvama göre suyunu
çekmesi için ateşte bekletin. Hazırladığınız sosu tavuğun üzerine
ekleyerek servis edin.
*****************
Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Bulgurlu Ispanak
Malzemeler;
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı bulgur
1 adet havuç
1 çay bardağı yarma bulgur
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı;
Ispanakları yıkayıp doğrayın. üzerine 1 adet soğan doğrayın. 1 adet
havucu rendeleyip ilave edin. 15 dk sıcak suda bekletilmiş yarma bulguru
ıspanak sulandığında içine ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin. Piştikten sonra üzerine 1.5 çay bardağı zeytinyağı ilave edin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edin.
*************
Tolgahan Özseven'i Zayıflatan Tarifleri;
Papaz Yahnisi
Malzemeler;
1 kg. kuşbaşı hindi but
1 kg. arpacık soğan
20-25 diş sarımsak
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Hindi eti, sarımsak, arpacık soğan ve salçayı tencereye koyup
karıştırın. Üzerine doğal elma sirkesi, zeytinyağı ve baharatları ilave
edin. 1 saat kadar kısık ateşte (suyunu çekene kadar) pişirin. Özelliği
soğuk olarak da (dolaptan çıkarılarak) yenebilmesi.
***************
Tahin pekmezli Krep
Malzemeler:
2 bardak süt
1 bardak un
2 adet yumurta
Kabartma tozu,
Tahin
Pekmez
Çökelek
YAPILIŞI:
Bir kabın içerisine önce 2 bardak sütü, üzerine un, yumurta ve kabartma
tozunu ilave edip koyu ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha
sonra karışımı yağlayıp kızdırdığınız tavaya döküp kısık ateşte pişirin.
Hazırlamış olduğunuz krebi geniş bir tabak içerisine alıp üzerine
çökelek ilave edip rulo halinde sarın. Son olarak üzerine az miktarda
tahin ve pekmez ilave edip servis edin.
*******************
BRÜKSEL LAHANALI TAVUK
MALZEMELER;
6 adet tavuk pirzola
3 diş ezilmiş sarımsak
2 tatlı kaşığı kekik
Tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı su
Garnitür için;
1 paket brüksel lahanası
1 bardak yoğurt
2 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞI;
Ezilmiş sarımsak, kekik, az tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu koyarak
bir soso elde edin. Yıkadığınız suyunu iyice sıktığınız tavuk
pirzolalarını bu sosla iyice sıvayın. Hepsini yan yana pişirme torbasına
koyun. Torbanın ağzını bağladıktan sonra üzerine bir kaç tane delik
delin. Fırına sürün 200 derecede yaklaşık kırk dakika pişirin.
Brokolileri haşlayın ve sarımsaklı yoğurtla soslayın. Tavuklar pişince yanında servis yapın.
*************
Dr. Ayça Kaya Tarifleri;
İnce Bel Çorbası
Malzemeler;
1 kg. yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı aşurelik buğday
1/4 demet pazı
1/4 demet ıspanak
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
1/4 demet dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
6 su bardağı su
YAPILIŞI;
Aşurelik buğdayı ve nohutu ayrı ayrı su ile haşlayın. Bir tarafta
yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Çırptığınız yoğurdun içine az az
dövmenin suyundan ekleyin daha sonra yavaş yavaş dövmenin üzerine
ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynayınca içine daha önceden haşladığınız
nohutları koyun. İnce ince kıydığınız yeşillikleri çorbanızın içine
koyun, bir taşım kaynatın.
Sosu için; zeytin yağında sarımsakları çevir, üzerine salçayı ve pul biberi koy. Hafif pişir. Sonra çorbanın üzerine dök
*************
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder