27 Nisan 2014 Pazar


BUNLARI BİLİYORMUSUNUNUZ ?
Sindirim şikâyetleri, romatizmal hastalıkların yanı sıra batı dünyasında en çok rastlanan şikâyetlerdir.Nedenleri ise çoğunlukla aynıdır: Hareket azlığı, sağlıksız yaşam ritmi, yetersiz beslenme ve su eksikliğidir. Buna bağlı olarak, mide bozuklukları, ishal, kabızlık, karaciğer ve safrakesesi rahatsızlıkları, yüksek kan yağları ve ürik asit veya diyabet (şeker hastalığı) ve çürümeler meydana gelir.Elbette esas olan, tüm bu hastalık tabloları için, ...sağlıklı ve dengeli beslenmenin gerekli olduğudur. Sağlıklı olmak veya sağlığını kazanmak her insan için temeldir. Esas itibariyle yiyeceklerimizin doğal ve besleyici olması gerekmektedir. Yiyeceklerin taze ve diri olmasına dikkat edilmelidir. Doğallığı bozulmuş beyaz un, tatlı ve konserve yiyeceklerden sakınılmalıdır. Bazik (alkalik) bir beslenme tercih edilmelidir.İnsanların çoğunluğu, birçok hastalığın çıkış noktası olan durumu ekşi bir metabolizma ile yaşamaktadır. Bazik (alkalik) yiyecekler arasında, meyve (yaş), sebze, salata ve kızıl buğday sayılır. Ekşilik (asit) sağlayıcılar ise, tatlıların tümü, et, salam/sosis, yumurta ve süt ürünleridir. Ceviz/Fındık ve bitkisel yağlar ise nötrdür. Yemeğinizi hazırlarken özellikle yüksek değerli soğuk pres edilmiş bitkisel yağlar tercih edilmelidir. Böylece kolesterin düzeyi dahi indirilebilir.Dengeli bir beslenme, 2/3 bazik (alkalik) yiyecekler ile 1/3’ü ekşilik (asit) sağlayıcılarından oluşur. Bu arada su içmeyi de unutmayınız. Vücudunuzun beher kilogramı için her gün 30 mililitre iyi, taze ve düşük mineralli kaynak suyu içiniz.SOLE (soley) ile uygulayacağınız bir içme kürü ile kısa zamanda, sindirim şikâyetleriniz tarih olacaktır. Bu SOLE (soley) sindirim organlarımızın Peristaltik‘ini uyarır, mide asidini dengeler, karaciğer ve pankreasın sindirim özsularını üretmelerine destek olup, büyük aptesti ve metabolizmayı düzenler ve asidik bazları uyumlu kılar.BUNLARI BİLİYORMUSUNUNUZ ?
Sindirim şikâyetleri, romatizmal hastalıkların yanı sıra batı dünyasında en çok rastlanan şikâyetlerdir.Nedenleri ise çoğunlukla aynıdır: Hareket azlığı, sağlıksız yaşam ritmi, yetersiz beslenme ve su eksikliğidir. Buna bağlı olarak, mide bozuklukları, ishal, kabızlık, karaciğer ve safrakesesi rahatsızlıkları, yüksek kan yağları ve ürik asit veya diyabet (şeker hastalığı) ve çürümeler meydana gelir.Elbette esas olan, tüm bu hastalık tabloları için, sağlıklı ve dengeli beslenmenin gerekli olduğudur. Sağlıklı olmak veya sağlığını kazanmak her insan için temeldir. Esas itibariyle yiyeceklerimizin doğal ve besleyici olması gerekmektedir. Yiyeceklerin taze ve diri olmasına dikkat edilmelidir. Doğallığı bozulmuş beyaz un, tatlı ve konserve yiyeceklerden sakınılmalıdır. Bazik (alkalik) bir beslenme tercih edilmelidir.İnsanların çoğunluğu, birçok hastalığın çıkış noktası olan durumu ekşi bir metabolizma ile yaşamaktadır. Bazik (alkalik) yiyecekler arasında, meyve (yaş), sebze, salata ve kızıl buğday sayılır. Ekşilik (asit) sağlayıcılar ise, tatlıların tümü, et, salam/sosis, yumurta ve süt ürünleridir. Ceviz/Fındık ve bitkisel yağlar ise nötrdür. Yemeğinizi hazırlarken özellikle yüksek değerli soğuk pres edilmiş bitkisel yağlar tercih edilmelidir. Böylece kolesterin düzeyi dahi indirilebilir.Dengeli bir beslenme, 2/3 bazik (alkalik) yiyecekler ile 1/3’ü ekşilik (asit) sağlayıcılarından oluşur. Bu arada su içmeyi de unutmayınız. Vücudunuzun beher kilogramı için her gün 30 mililitre iyi, taze ve düşük mineralli kaynak suyu içiniz.SOLE (soley) ile uygulayacağınız bir içme kürü ile kısa zamanda, sindirim şikâyetleriniz tarih olacaktır. Bu SOLE (soley) sindirim organlarımızın Peristaltik‘ini uyarır, mide asidini dengeler, karaciğer ve pankreasın sindirim özsularını üretmelerine destek olup, büyük aptesti ve metabolizmayı düzenler ve asidik bazları uyumlu kılar.
Kalp sağlığı için gerekli gıdalar
Kalp hastalıkları çok fazla bir artış gösteriyor. Çevresel faktörler ve yanlış bir beslenme tarzı bu hastalığın toplumda daha sık görülmesini sağlıyor. Kalp sağlığınız için gerekli olan beslenme, yağlardan arınmış ve dengeli olmalıdır. İşte, kalp sağlığınız için gerekli besinler;
Sarımsak ; Sarımsak içinde bulunan enzimler damarlarda pıhtılaşmayı engeller. Böylece kalp hastalıklarının oluşumu engellenmiş olur. Günde 1-2 diş sarımsak yenilmeli...dir.
Balık ; Damar içinde tıkanmaların olmasını engeller. Balık içinde bulunan omega-3 yağ asitleri, antioksidandır. Haftada 1-2 kez balık tüketmek kalp sağlığınız için çok faydalıdır.
Ceviz ve fındık ; Antioksidanlar arasında en etkili olanlardır. Omega-3 ve E vitamini yoğunluğu fazladır. Her gün bir avuç fındık ya da ceviz yemek kalp sağlığınız için önemlidir.
Yulaf ve çavdar , B ve E vitamini açısından zengin olduklarından kalp sağlığı için çok faydalıdırlar. Protein, kalsiyum, çinko ve bakır, magnezyum açısından zengin olduklarından kalp damarlarının tıkanmasını engellerler.
Yeşil çay ; İçinde antioksidan olan polifenoller olduğundan kalp hastalığını engellerler. Fakat günde 1 fincan içilmesi önerilir. Papatya, adaçayı, rezene ve ıhlamurda bu konuda faydalıdır.
Çikolata ; Günde 1-2 parça bitter çikolata yemek, kalp krizi geçirme oranını %30 düşürür. Kolesterol üzerinde olumlu etki yaratır.
Kırmızı üzüm ; Bilinen en yüksek değerde antioksidan özelliğine sahiptir. Kalp hastalıklarının oluşmasını ve kanseri engeller.
Yer elması ; Serbest radikalleri vücuttan atma özelliği vardır. Antioksidandır. Serbest radikallerin kalp üzerinde ki etkisini yavaşlatır.
Soya ; Protein, B1, demir, çinko, magnezyum içerir. Düzenli günde 20 gr. kadar soya alındığında kalp hastalığı riski ciddi manada düşer.
Kuru erik ; Antioksidan oranı çok yüksektir. Lifli olduğundan kalp krizi riskini düşürür. Günde 10-15 adet kuru erik, lif ihtiyacının %30′unu karşılar.
Kalbiniz için yememeniz gereken gıdalar ;
Kuyruk, katı ve margarin yağları, kaymak, krema, karides, kalamar, kek, yaş pasta, sigara ve alkol, kahve, kızartılmış besin, sakatatlar, şarküteri ürünleri, tuz, turşu, salamuralardır.




















Kalp sağlığı için gerekli gıdalar
Kalp hastalıkları çok fazla bir artış gösteriyor. Çevresel faktörler ve yanlış bir beslenme tarzı bu hastalığın toplumda daha sık görülmesini sağlıyor. Kalp sağlığınız için gerekli olan beslenme, yağlardan arınmış ve dengeli olmalıdır. İşte, kalp sağlığınız için gerekli besinler;
Sarımsak ; Sarımsak içinde bulunan enzimler damarlarda pıhtılaşmayı engeller. Böylece kalp hastalıklarının oluşumu engellenmiş olur. Günde 1-2 diş sarımsak yenilmelidir.
Balık ; Damar içinde tıkanmaların olmasını engeller. Balık içinde bulunan omega-3 yağ asitleri, antioksidandır. Haftada 1-2 kez balık tüketmek kalp sağlığınız için çok faydalıdır.
Ceviz ve fındık ; Antioksidanlar arasında en etkili olanlardır. Omega-3 ve E vitamini yoğunluğu fazladır. Her gün bir avuç fındık ya da ceviz yemek kalp sağlığınız için önemlidir.
Yulaf ve çavdar , B ve E vitamini açısından zengin olduklarından kalp sağlığı için çok faydalıdırlar. Protein, kalsiyum, çinko ve bakır, magnezyum açısından zengin olduklarından kalp damarlarının tıkanmasını engellerler.
Yeşil çay ; İçinde antioksidan olan polifenoller olduğundan kalp hastalığını engellerler. Fakat günde 1 fincan içilmesi önerilir. Papatya, adaçayı, rezene ve ıhlamurda bu konuda faydalıdır.
Çikolata ; Günde 1-2 parça bitter çikolata yemek, kalp krizi geçirme oranını %30 düşürür. Kolesterol üzerinde olumlu etki yaratır.
Kırmızı üzüm ; Bilinen en yüksek değerde antioksidan özelliğine sahiptir. Kalp hastalıklarının oluşmasını ve kanseri engeller.
Yer elması ; Serbest radikalleri vücuttan atma özelliği vardır. Antioksidandır. Serbest radikallerin kalp üzerinde ki etkisini yavaşlatır.
Soya ; Protein, B1, demir, çinko, magnezyum içerir. Düzenli günde 20 gr. kadar soya alındığında kalp hastalığı riski ciddi manada düşer.
Kuru erik ; Antioksidan oranı çok yüksektir. Lifli olduğundan kalp krizi riskini düşürür. Günde 10-15 adet kuru erik, lif ihtiyacının %30′unu karşılar.
Kalbiniz için yememeniz gereken gıdalar ;
Kuyruk, katı ve margarin yağları, kaymak, krema, karides, kalamar, kek, yaş pasta, sigara ve alkol, kahve, kızartılmış besin, sakatatlar, şarküteri ürünleri, tuz, turşu, salamuralardır.
Kansere karsi Tamas Erigi!
Aflatoksinlerle mucadelenin adi olarak bilinen Tamas Eriği”nin (Prunus domestica L.) Atatürk Üniversitesi’nin laboratuarında yapılan çalışmalar sonucunda kanser hücrelerini yok ettiği bilimsel olarak ispatlandı.Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun sayısız faydası var.
 
Sansüre ve yandaşlara karşı destekleyin sayfamıza katılın-
 
Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini belirten uzmanlar; içeriğindeki yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguluyor.

Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan, bağırsak hareketlerini düzenleyen ve bağırsak kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdekleri de, içinde bulunan Cucurbocitrin adlı madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor.

Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan temizleyici özelliği bulunuyor. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor, böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor.

Karpuz, kum ve taştan yakınanların tercih etmeleri gereken bir meyve.
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun sayısız faydası var.
Sansüre ve yandaşlara karşı destekleyin sayfamıza katılın-
Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini belirten uzmanlar; içeriğindeki yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguluyor.
...
Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan, bağırsak hareketlerini düzenleyen ve bağırsak kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdekleri de, içinde bulunan Cucurbocitrin adlı madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor.
Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan temizleyici özelliği bulunuyor. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor, böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor.
Karpuz, kum ve taştan yakınanların tercih etmeleri gereken bir meyve.Karpuzlu Granita
Hazırlama Süresi
 
10 dk + dondurma süresi Dakika
Kalori
 
Porsiyon basina 195 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
 
4 Kişiliktir

MALZEMELER

    500 gram karpuz
    450 gram beyaz kavun
    70 gram tozşeker
    Su

HAZIRLANIŞI

    Karpuzu dilimleyip kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartın. Karpuzun etli kısmını tozşeker ve 100 gram su ile blender’a alıp çekin. Karpuzlu granita’yı cam, porselen ya da çelik bir kaba alıp buzlukta 4 saat bekletin.
    Granita’nın kirstalleşmesi için her saat başı bir çatal yardımı ile karıştırın. Diğer tarafta kavunu dilimleyip kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kavun parçalarını karpuzlu granita’ya ekleyin. Nane yaprağı ve taze meyvelerle süsleyip hemen servis yapın.
Karpuzlu Granita
Hazırlama Süresi

10 dk + dondurma süresi Dakika
Kalori

...
Porsiyon basina 195 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

4 Kişiliktir
MALZEMELER
500 gram karpuz
450 gram beyaz kavun
70 gram tozşeker
Su

HAZIRLANIŞI
Karpuzu dilimleyip kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartın. Karpuzun etli kısmını tozşeker ve 100 gram su ile blender’a alıp çekin. Karpuzlu granita’yı cam, porselen ya da çelik bir kaba alıp buzlukta 4 saat bekletin.
Granita’nın kirstalleşmesi için her saat başı bir çatal yardımı ile karıştırın. Diğer tarafta kavunu dilimleyip kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kavun parçalarını karpuzlu granita’ya ekleyin. Nane yaprağı ve taze meyvelerle süsleyip hemen servis yapın.

 Wok'ta Karışık Sebzeler
Hazırlama Süresi
 
30 Dakika
Kalori
 
Porsiyon basina 245 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
 
4 Kişiliktir

MALZEMELER

    150 gram börülce
    120 gram antrikot füme (veya biberli roastbeef)
    4 adet küçük havuç
    1 adet taze rezene
    1 adet kırmızı soğan
    Maydanoz
    Köri
    Soya sos
    Sızma zeytinyağı
    Tane karabiber
    Tuz

HAZIRLANIŞI

    Havucu temizleyip halka şeklinde doğrayın. Taze rezene ve soğanın kabuklarını soyup iri parçalar şeklinde doğrayın.
    Börülceleri yıkadıktan sonra bir tencerede kaynayan suya atıp  al dente şeklinde haşlayın. Haşladığınız börülceleri boyuna ikiye ayırın  ya da kesmeden bırakın.
    Wok tavaya zeytinyağı ekleyin. Tavayı yüksek ısıda ısıtın. Jülyen doğ- ranmış antrikot füme veya biberli roastbeef’i doğranmış  soğan ile wok tavada karıştırarak soteleyin.
    Birkaç dakika sonra diğer sebzeleri, soya sosu ve köriyi de ekleyin ve yüksek ısıda tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak 10 dakika pişirin.
    Soya sosu eklediğiniz için sebzelere tuz serpmeyin. Sebzeleri servis tabağına alıp öğütülmüş tane karabiber ve kıyılmış maydanoz ile tatlandırıp servis yapın.
Wok'tavada  Karışık Sebzeler
Hazırlama Süresi

30 Dakika
Porsiyon basina 245 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

4 Kişiliktir
MALZEMELER
150 gram börülce
120 gram antrikot füme (veya biberli roastbeef)
4 adet küçük havuç
1 adet taze rezene
1 adet kırmızı soğan
Maydanoz
Köri
Soya sos
Sızma zeytinyağı
Tane karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Havucu temizleyip halka şeklinde doğrayın. Taze rezene ve soğanın kabuklarını soyup iri parçalar şeklinde doğrayın.
Börülceleri yıkadıktan sonra bir tencerede kaynayan suya atıp al dente şeklinde haşlayın. Haşladığınız börülceleri boyuna ikiye ayırın ya da kesmeden bırakın.
Wok tavaya zeytinyağı ekleyin. Tavayı yüksek ısıda ısıtın. Jülyen doğ- ranmış antrikot füme veya biberli roastbeef’i doğranmış soğan ile wok tavada karıştırarak soteleyin.
Birkaç dakika sonra diğer sebzeleri, soya sosu ve köriyi de ekleyin ve yüksek ısıda tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak 10 dakika pişirin.
Soya sosu eklediğiniz için sebzelere tuz serpmeyin. Sebzeleri servis tabağına alıp öğütülmüş tane karabiber ve kıyılmış maydanoz ile tatlandırıp servis yapın.

Hindi ve Enginar Ograten
Hazırlama Süresi

35 Dakika
Kalori

...
Porsiyon basina 310 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

4 Kişiliktir
MALZEMELER
350 gram hindinin beyaz eti
200 gram çiğ krema
4 adet enginar
4 adet patates
Sarımsak
Rendelenmiş parmesan peyniri
Maydanoz
Tereyağı
Sızma zeytinyağı
Tuz
Tane beyaz biber

HAZIRLANIŞI
Enginarların tüylü kısımlarını temizleyip büyük yaprak kısımlarını ayıkladıktan sonra yarım ay kesin. Yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağını ısıtıp enginar dilimlerini 1 diş sarımsak, bir tutam tuz ve öğütülmüş beyaz biberle soteleyin.
Patateslerin kabuğunu soyup küçük parçalara kestikten sonra yarım çorba kaşığı tereyağı ile al dente soteleyin. Bir tutam tuz ve öğütülmüş beyaz biberle tatlandırın. Hindi etini dilimleyin. Diğer tarafta çiğ kremayı 2 dakika ısıttıktan sonra ocaktan alın. Masaya getirebileceğiniz ısıya dayanıklı bir fırın kabına önce enginarları ve patatesleri eşit ölçüde yerleştirin.
Üzerine hindi eti dilimlerini dizin. Isıttığınız çiğ kremayı rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam tuz ve öğütülmüş beyaz biberle karıştırıp hindi eti dilimlerinin üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Doğranmış maydanozla sıcak olarak servis yapın.
Beğen ·

Hiç yorum yok: