9 Nisan 2014 Çarşamba

tavuklu şehriye çorbası

Malzemesi:
1 minik soğan (ince kıyılmış)
1 Kemiksiz tavuk budu (minik doğranmış)
Yarım çay bardağı arpa veya tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
3 su bardağı kaynar su
Tuz


Hazırlanışı:
Soğanımızı tereyağında soteleyip tavuklarımızı ve nanemizi ekliyoruz. Daha sonra salçamızı, suyumuzu ve şehriyemizi ekleyerek biraz kaynatıyoruz. En sonra tuzumuzu ilave ediyoruz. Çorbanız katılaşırsa biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.. Arzu ederseniz limonla servis yapabilirsiniz.
****

Malzemeler

  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı pekmez
  • 4 su bardağı su
  • 1 kase ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı

3 su bardağı suyla nişastamızı eritiyoruz. Tenceremizi ocağa koyup karıştırarak pekmezimizi eklemeye başlıyoruz. Sürekli karıştırarak topaklanmadan pişiriyoruz. Benim pekmezim biraz suluydu 2 kaşık şeker ilave ettim siz etmeyebilirsiniz. Tadına bakıp kendiniz karar verin. Pekmez bulamacımız iyice koyulaşıp pişince içine kalan bir su bardağı suyumuzu yavaş yavaş ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Bu pekmez bulamacımızın parlak olmasını sağlıyor. Bulamacı dökeceğimiz tepsimizin dibine bolca cevizi ortadan ikiye bölüp sıralıyoruz (cevizi ne kadar bol koyarsanız o kadar güzel olur). Bu ölçüyle dikdörtken büyük borcamla tatlımız oluyor. İsterseniz yarı yarıya azaltıp kare borcama yaparsınız. Pişen bulamacımızı yavaş bir şekilde cevizlerimizin üzerine döküyoruz. Soğuması için mümkünse akşamdan sabaha kadar buzdolabımızda bekletiyoruz. Baklava şeklinde kesip ortalarına dövdüğümüz cevizlerimizden koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: