tavuklu şehriye çorbası
Malzemesi:
1 minik soğan (ince kıyılmış)
1 Kemiksiz tavuk budu (minik doğranmış)
Yarım çay bardağı arpa veya tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
3 su bardağı kaynar su
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanımızı tereyağında soteleyip tavuklarımızı ve nanemizi ekliyoruz. Daha sonra salçamızı, suyumuzu ve şehriyemizi ekleyerek biraz kaynatıyoruz. En sonra tuzumuzu ilave ediyoruz. Çorbanız katılaşırsa biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.. Arzu ederseniz limonla servis yapabilirsiniz.
****

1 minik soğan (ince kıyılmış)
1 Kemiksiz tavuk budu (minik doğranmış)
Yarım çay bardağı arpa veya tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
3 su bardağı kaynar su
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanımızı tereyağında soteleyip tavuklarımızı ve nanemizi ekliyoruz. Daha sonra salçamızı, suyumuzu ve şehriyemizi ekleyerek biraz kaynatıyoruz. En sonra tuzumuzu ilave ediyoruz. Çorbanız katılaşırsa biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.. Arzu ederseniz limonla servis yapabilirsiniz.
****

Malzemeler
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı pekmez
- 4 su bardağı su
- 1 kase ceviz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder