Evde Kalan Ekmekleri Değerlendirmeniz İçin Size Özel Ekmek Oruğu Tarifi Sunuyoruz .
Ekmek Oruğu:
Malzemeler:...
-2 su bardağı köftelik bulgur
-1 adet kuru ekmek
-2 yemek kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1 adet yumurta
-1 adet soğan
-3 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 çay bardağı su
-1 tatlı kaşığı kuru zahter
-2 su bardağı zeytinyağı
Ekmek Oruğu:
Malzemeler:...
-2 su bardağı köftelik bulgur
-1 adet kuru ekmek
-2 yemek kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1 adet yumurta
-1 adet soğan
-3 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 çay bardağı su
-1 tatlı kaşığı kuru zahter
-2 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı: Kuru ekmek ıslatılarak suyu sıkılır. İnce bulgur ilave edilerek harmanlanır. Bulgur yumuşayınca salça, biber, soğan rendesi, kimyon, yumurta, kuru nane, un ve tuz eklenir. Bu karışım bulgurun diriliği gidene kadar, gerekirse su ilave edilerek yoğurulup köfte kıvamına getirilir.
Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yarım santim kalınlığında yuvarlak yassı şekli verilir. Ekmek oruklarının altı üstü kızartılarak sıcak servis yapılır.
İşte size enfes tatlı yöremize özgü bir tarif daha. Birçok tarifle tekrar karşınızda olacağız, bizi takip etmeye devam edin.
Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yarım santim kalınlığında yuvarlak yassı şekli verilir. Ekmek oruklarının altı üstü kızartılarak sıcak servis yapılır.
İşte size enfes tatlı yöremize özgü bir tarif daha. Birçok tarifle tekrar karşınızda olacağız, bizi takip etmeye devam edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder