
Tavuk Tikka Masala
MALZEMELER
1/2 kemiksiz derisiz tavuk 1 inç küp kesilmiş,
MALZEMELER
1/2 kemiksiz derisiz tavuk 1 inç küp kesilmiş,
1 fincan sade yoğurt
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı toz kimyon
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 adet kıyılmış zencefil
Sos
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 diş sarımsak , kıyılmış
1 kıyılmış, jalapene
2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı garam masala (Hint baharatı)
1/2 çay kaşığı tuz
domates sosu
krem şanti
doğranmış taze kişniş
Tarifi:
Sos için, orta ateşte tereyağını eritin.
Sarımsak ve jalapeno ekleyin; 1 dakika pişirin.
Kişniş, kimyon, biber, garam masala ve tuzu karıştırın.
Domates sosu karıştırın.
15 dakika pişirin.
Krema karıştırın koyulaştımak için -yaklaşık 5 dakika pişirin.
Mangal veya kavrarak tavukları, ara sıra çevirerek yaklaşık 8 dakika pişirin.
Pişen tavukları çıkarın sosu ekleyin.
5 dakika pişirin.
Kişniş ile süsleyin basmati pilav, naan veya pide ekmeği ile servis yapın.
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı toz kimyon
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 adet kıyılmış zencefil
Sos
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 diş sarımsak , kıyılmış
1 kıyılmış, jalapene
2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı garam masala (Hint baharatı)
1/2 çay kaşığı tuz
domates sosu
krem şanti
doğranmış taze kişniş
Tarifi:
Sos için, orta ateşte tereyağını eritin.
Sarımsak ve jalapeno ekleyin; 1 dakika pişirin.
Kişniş, kimyon, biber, garam masala ve tuzu karıştırın.
Domates sosu karıştırın.
15 dakika pişirin.
Krema karıştırın koyulaştımak için -yaklaşık 5 dakika pişirin.
Mangal veya kavrarak tavukları, ara sıra çevirerek yaklaşık 8 dakika pişirin.
Pişen tavukları çıkarın sosu ekleyin.
5 dakika pişirin.
Kişniş ile süsleyin basmati pilav, naan veya pide ekmeği ile servis yapın.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder