Tavuk Kokoreç
Malzemeler ;
- 1 paket tavuk göğsü ( 3 küçük parça )/ tavla zarı büyüklüğünde doğranmış - aslında kemiksiz kalça daha uygun olur....
- 2 adet küçük küçük doğranmış domates
- 5 adet taze soğan / ince ince doğranmış
- 6-7 adet yeşil biber ( çok acı oldukları için ben 1 tane doğradım )
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 baş sarımsak ( dişler 2 ya da 3 e bölünmüş )
- 1/2 çorba kaşığı biber salçası
- istenildiği kadar ; tuz + karabiber + kimyon + nane + kekik + pul biber
1 tavada yağın yarısını koyup tavukları soteliyoruz.
Diğer tavada kızmış yağa öncelikle sarımsak , soğan ve yeşil biberi koyup pembeleştirmeden kavuruyoruz , daha sonra içine salça , tüm baharatlar ve domatesleri katıp kavurmaya devam ediyoruz. Diğer tavada pişen tavukları harcın içine katıp bir müddet daha soteliyoruz ve servise hazır duruma getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
********Diğer tavada kızmış yağa öncelikle sarımsak , soğan ve yeşil biberi koyup pembeleştirmeden kavuruyoruz , daha sonra içine salça , tüm baharatlar ve domatesleri katıp kavurmaya devam ediyoruz. Diğer tavada pişen tavukları harcın içine katıp bir müddet daha soteliyoruz ve servise hazır duruma getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
4 kahve fincanı şeker
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
...
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
...
1 paket vanilya
Kremanın malzemeleri
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
yarım litre süt
1 paket vanilya
İçi için meyveler :
şeftali,üzüm..isteğe göre..
süslemek için:hindistan cevizi,pasta süsü...
Yapılışı :
pandispanyanın hamuru için yumurta ve şekerler mikserle iyice çırpılır.Başka bir kapta elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya ile tahta kaşıkla yumurtalı karışım birleştirilir.Yağlanmış tepsiye dökülen hamur ilk 15 dakika 150 derecede sonradan 165 derecede fırınına göre 30 dakika kadar pişirilir.0 dakika soğuması için bekledikten sonra tepsisinden çıkarılıp 2 ye bölünür.Kreması için ise un,şeker,yumurta,süt mikserle çırplır.Limon kabuğu rendesi de eklenip bir tencereye alınır.ve muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Kapatırken vanilya eklenerek ocaktan alınır.pandispanyanın ikiye bölünmüş ilk katı eğer kuru yerleri varsa önce hazırlanılan şekerli suyla ıslatılır daha sonra krema ile kaplanır en son meyveler eklenir.Ve ikinci kat üstüne yapıştırılır.Aynı şekilde kreması sürülür,dilenen meyvelerle süslenir.Arzuya göre hindistan cevizi,fındık...ile renklendirilir..
****
Kremanın malzemeleri
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
yarım litre süt
1 paket vanilya
İçi için meyveler :
şeftali,üzüm..isteğe göre..
süslemek için:hindistan cevizi,pasta süsü...
Yapılışı :
pandispanyanın hamuru için yumurta ve şekerler mikserle iyice çırpılır.Başka bir kapta elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya ile tahta kaşıkla yumurtalı karışım birleştirilir.Yağlanmış tepsiye dökülen hamur ilk 15 dakika 150 derecede sonradan 165 derecede fırınına göre 30 dakika kadar pişirilir.0 dakika soğuması için bekledikten sonra tepsisinden çıkarılıp 2 ye bölünür.Kreması için ise un,şeker,yumurta,süt mikserle çırplır.Limon kabuğu rendesi de eklenip bir tencereye alınır.ve muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Kapatırken vanilya eklenerek ocaktan alınır.pandispanyanın ikiye bölünmüş ilk katı eğer kuru yerleri varsa önce hazırlanılan şekerli suyla ıslatılır daha sonra krema ile kaplanır en son meyveler eklenir.Ve ikinci kat üstüne yapıştırılır.Aynı şekilde kreması sürülür,dilenen meyvelerle süslenir.Arzuya göre hindistan cevizi,fındık...ile renklendirilir..
****
Simit Kebabı
Malzeme
...
Malzeme
...
650 gr. kıyma
200 gr. ılık suda ıslanmış
siyah simit (ince bulgur)
85 gr. çam fıstığı
20 gr. sarımsak - 30 gr. kuru soğan
2 bağ ince doğ. maydanoz
15 gr. köfte baharati, tarçın, kimyon, karabiber
10 gr. tuz - 15gr. pulbiber - 50 gr. fıstıkiçi
10 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tarifi
Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pulbiber ilave edilip karıştırılır. Karışım iyice yoğrulduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır. Izgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edilip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir.
200 gr. ılık suda ıslanmış
siyah simit (ince bulgur)
85 gr. çam fıstığı
20 gr. sarımsak - 30 gr. kuru soğan
2 bağ ince doğ. maydanoz
15 gr. köfte baharati, tarçın, kimyon, karabiber
10 gr. tuz - 15gr. pulbiber - 50 gr. fıstıkiçi
10 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tarifi
Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pulbiber ilave edilip karıştırılır. Karışım iyice yoğrulduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır. Izgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edilip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder