
Radyasyona Karşı Lahana, Brokoli ve Karnıbahar
Kanser tedavisi ve araştırmalarında Amerika’nın en ünlü sağlık kurumlarından biri olan Washington’daki Georgetown... Üniversitesi uzmanları, lahana, brokoli ve karnıbahar (karnabahar) karışımının radyasyonun olumsuz etkilerine karşı hücreleri koruduğu sonucuna vardı. Deneyler radyasyon uygulanan fareler üzerinde yapıldı.
Kanser tedavisi ve araştırmalarında Amerika’nın en ünlü sağlık kurumlarından biri olan Washington’daki Georgetown... Üniversitesi uzmanları, lahana, brokoli ve karnıbahar (karnabahar) karışımının radyasyonun olumsuz etkilerine karşı hücreleri koruduğu sonucuna vardı. Deneyler radyasyon uygulanan fareler üzerinde yapıldı.
Kısaca DIM olarak bilinen bu üçlü karışımın daha önce de kanser riskini azalattığını gösteren araştırma sonuçları açıklanmıştı. Georgetown Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan araştırma da kanser tedavisinde sıklıkla kullanılan radyoterapinin etkilerini bu sebze karışımının azalttığını ortaya koyuyor.Araştırmanın sonuçları Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlandı.
************


************

köfteli krep dolma...
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt...
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı un (silme olacak)
1 silme tatlı kaşığı tuz
KÖFTE MALZEMELERİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt...
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı un (silme olacak)
1 silme tatlı kaşığı tuz
KÖFTE MALZEMELERİ
500 gr. Orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
Bir tutam maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Arzunuza göre, karabiber, kimyon, kekik, yenibahar, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
köfteli krep dolması tarifi
SOS MALZEMELERİ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
köfteli krep dolması
Köfteli Krep Dolması Tarifi
Krep için sıvı malzemeleri derin bir kaba dökerek karıştıralım.
Tuzunu ekleyin.
Unu eleyerek sıvı malzemelerin olduğu kaseye boşaltın, bir yandan da çırpın.
Akışkan ama kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamurun kıvamını tutturmak gerekir.
Teflon tavaya çok az yağ dökerek, ısınan yağa bir kepçe krep hamurundan dökün ve tavayı sağa sola yatırarak krep hamurunun tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
Altı pişen ve kızaran krep ters çevrilerek diğer tarafının da pişmesini sağlayın.
Pişen krepleri geniş düz bir tabağa alalım.
Köfteleri hazırlamaya başlayalım; Köfte malzemelerini derin bir kaseye ekleyin ve güzelce yoğurun.
Parmak boyutunda ve biraz daha geniş bir ebatta köfteleri hazırlayın, üzerini hafifçe yassılaştırın.
Az yağda iki tarafını da kızartın.
Kızaran köftelerin her birine hazırladığımız kreplerin içine yerleştirelim ve krebi rulo şeklinde saralım.
Rulo şeklinde sarılan köfteleri fırın tepsisine dizin ve sos malzemelerini karıştırıp çırptıktan sonra fırın tepsisinde ki kreplerin üzerine dökün.
Isıtılmış fırında kaşarlar kızarana dek pişirin.
Yemeğimiz servise hazırdır; ellerinize sağlık, afiyet olsun…
1 büyük soğan
Bir tutam maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Arzunuza göre, karabiber, kimyon, kekik, yenibahar, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
köfteli krep dolması tarifi
SOS MALZEMELERİ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
köfteli krep dolması
Köfteli Krep Dolması Tarifi
Krep için sıvı malzemeleri derin bir kaba dökerek karıştıralım.
Tuzunu ekleyin.
Unu eleyerek sıvı malzemelerin olduğu kaseye boşaltın, bir yandan da çırpın.
Akışkan ama kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamurun kıvamını tutturmak gerekir.
Teflon tavaya çok az yağ dökerek, ısınan yağa bir kepçe krep hamurundan dökün ve tavayı sağa sola yatırarak krep hamurunun tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
Altı pişen ve kızaran krep ters çevrilerek diğer tarafının da pişmesini sağlayın.
Pişen krepleri geniş düz bir tabağa alalım.
Köfteleri hazırlamaya başlayalım; Köfte malzemelerini derin bir kaseye ekleyin ve güzelce yoğurun.
Parmak boyutunda ve biraz daha geniş bir ebatta köfteleri hazırlayın, üzerini hafifçe yassılaştırın.
Az yağda iki tarafını da kızartın.
Kızaran köftelerin her birine hazırladığımız kreplerin içine yerleştirelim ve krebi rulo şeklinde saralım.
Rulo şeklinde sarılan köfteleri fırın tepsisine dizin ve sos malzemelerini karıştırıp çırptıktan sonra fırın tepsisinde ki kreplerin üzerine dökün.
Isıtılmış fırında kaşarlar kızarana dek pişirin.
Yemeğimiz servise hazırdır; ellerinize sağlık, afiyet olsun…

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder