24 Nisan 2014 Perşembe

Pamuk Pasta
MALZEMELER:
keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu
şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
muhallebisi:
1 kg.süt
1 su bardağından iki parmak az mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve diğer kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada yuvarlak borcama döküp önceden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin ve ılıtın.Diğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyin.En sonda muhallebiyi hazırlayın.Süt,şeker ve mısır nişastasıyla muhallebiyi pişirin biraz soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine dökün dolapta soğumaya bırakın.İsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz.Pamuk Pasta
MALZEMELER:
keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta...
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu
şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
muhallebisi:
1 kg.süt
1 su bardağından iki parmak az mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve diğer kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada yuvarlak borcama döküp önceden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin ve ılıtın.Diğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyin.En sonda muhallebiyi hazırlayın.Süt,şeker ve mısır nişastasıyla muhallebiyi pişirin biraz soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine dökün dolapta soğumaya bırakın.İsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz.

 Limon Kremalı Meyveli Pasta

Pandispanya Tarifi:

Yumurta ve şekeri yaklaşık 15 dakika köpük olana kadar çırpır
Daha sonra limon kabuğunu ekle
Spatula ile aşağıdan yukarıya dairesel hareketlerle unu ve sıcak suyu iki kerede ekle
Unu karışıma yedirir yedirmez karıştırmayı bırak (22 cm lik kelepçeli kalıp) yağlı kağıt serdiğin kalıba döküp daha önceden ısıttığın 170 derecelik fırında pişir

Krema Tarifi:

Bütün malzemeleri (yağ ve vanilya hariç) karıştırıp pişir
Muhallebi fokurdamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirdikten sonra kenara alın
Vanilya ve yağı ekleyip mikserle 5 dakika karıştırın
Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın
Kremşanti için iki poşet krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile karıştırıp buzdolabında bekletin
Krema iyice soğuyunca kremşantiden 1 kaşık içerisine koyup karıştırın

Pastanın Monte Edilmesi:

Pandispanya iyice soğuduktan sonra üç eşit parçaya bölün
1 su bardağı su içerisine biraz limon suyu sıkıp şeker ile karıştırın
Her pandispanya katını koyduğumuzda bu su ile ıslatacağız
Birinci kat pandispanyayı biraz limonlu su ile ıslatıp üzerine kremanın yarısını koyup yayın
İkinci kat pandispanyayı koyup biraz limon suyu ile ıslatıp kalan kremayı koyuyoruz
Üçüncü ve son kat pandispanyayı koyup yine limon suyu ile ıslatın
Buzdolabında 1 saat bekletin
Daha sonra çıkarıp üzerini ince bir tabaka halinde krem şanti ile kaplayın
Yıldız uç taktığımız krema torbasına kalan kremşantiyi koyup pastamızın kenarına aşağıdan yukarıya doğru çubuklar yapın
Meyveleri dilimleyip pastanın üzerine yayın
Jöleyi kutusunun üzerindeki tarife göre hazırlayıp iyice ılınınca meyvelerin üzerini kaplayacak kadar yavaş yavaş akıtmadan meyvelerin üzerine kaplayıp pastayı buzdolabına kaldırın
Servisten 20 dakika önce pastayı buzdolabından çıkarın
Limon Kremalı Meyveli Pasta
Pandispanya Tarifi:
Yumurta ve şekeri yaklaşık 15 dakika köpük olana kadar çırpır...
Daha sonra limon kabuğunu ekle
Spatula ile aşağıdan yukarıya dairesel hareketlerle unu ve sıcak suyu iki kerede ekle
Unu karışıma yedirir yedirmez karıştırmayı bırak (22 cm lik kelepçeli kalıp) yağlı kağıt serdiğin kalıba döküp daha önceden ısıttığın 170 derecelik fırında pişir

Krema Tarifi:
Bütün malzemeleri (yağ ve vanilya hariç) karıştırıp pişir
Muhallebi fokurdamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirdikten sonra kenara alın
Vanilya ve yağı ekleyip mikserle 5 dakika karıştırın
Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın
Kremşanti için iki poşet krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile karıştırıp buzdolabında bekletin
Krema iyice soğuyunca kremşantiden 1 kaşık içerisine koyup karıştırın

Pastanın Monte Edilmesi:
Pandispanya iyice soğuduktan sonra üç eşit parçaya bölün
1 su bardağı su içerisine biraz limon suyu sıkıp şeker ile karıştırın
Her pandispanya katını koyduğumuzda bu su ile ıslatacağız
Birinci kat pandispanyayı biraz limonlu su ile ıslatıp üzerine kremanın yarısını koyup yayın
İkinci kat pandispanyayı koyup biraz limon suyu ile ıslatıp kalan kremayı koyuyoruz
Üçüncü ve son kat pandispanyayı koyup yine limon suyu ile ıslatın
Buzdolabında 1 saat bekletin
Daha sonra çıkarıp üzerini ince bir tabaka halinde krem şanti ile kaplayın
Yıldız uç taktığımız krema torbasına kalan kremşantiyi koyup pastamızın kenarına aşağıdan yukarıya doğru çubuklar yapın
Meyveleri dilimleyip pastanın üzerine yayın
Jöleyi kutusunun üzerindeki tarife göre hazırlayıp iyice ılınınca meyvelerin üzerini kaplayacak kadar yavaş yavaş akıtmadan meyvelerin üzerine kaplayıp pastayı buzdolabına kaldırın
Servisten 20 dakika önce pastayı buzdolabından çıkarın
 Fırında Kabak 

Malzemeler:
4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
Fotoğraf: Fırında Kabak 

Malzemeler:
4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
Fırında Kabak
Malzemeler:
4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates...
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
Fotoğraf: Fırında Kabak

Malzemeler:
4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
 Pembe Kartopu Pasta....

Malzemeler:

4 yumurta
3 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için
200 ml krema
200 gr beyaz çikolata
250 gr çilek
Üzeri için
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt

Hazırlanışı:

Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
Şeker eridikten sonra ayçiçeği yağını ekleyip çırpın.
Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Kek hamurunu dikdörtgen şekilli bir kalıba yayın.
önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Ilık kekin yarısından fazlasını kesip streç film ile kaplanmış bir kaseye bastırarak yerleştirin.
200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın.
Ocaktan alıp üzerine kırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip eritin.
Buzdolabında soğuması için bekletin.
Soğuyan kremayı kabarıncaya kadar çırpın.
Dilimlediğiniz çilekleri ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kremayı kekin içine aktarın.
Kalan kek ile kasenin üzerini kapatın.
Derin dondurucuda 30 dakika bekletin.
Pastayı derin dondurucudan çıkarıp ters çevirin.
Streç filmi üzerinden alın.
Kremşanti ve soğuk sütü mikser ile çırpın.
Pastanın dışını kaplayın.
Hindistan cevizini gıda boyası ile karıştırın.
Kremşantinin üzerine serpin.
Pastayı Hindistan cevizi ile kapladıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
Pembe Kartopu Pasta....
Malzemeler:
4 yumurta...
3 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için
200 ml krema
200 gr beyaz çikolata
250 gr çilek
Üzeri için
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt

Hazırlanışı:
Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
Şeker eridikten sonra ayçiçeği yağını ekleyip çırpın.
Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Kek hamurunu dikdörtgen şekilli bir kalıba yayın.
önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Ilık kekin yarısından fazlasını kesip streç film ile kaplanmış bir kaseye bastırarak yerleştirin.
200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın.
Ocaktan alıp üzerine kırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip eritin.
Buzdolabında soğuması için bekletin.
Soğuyan kremayı kabarıncaya kadar çırpın.
Dilimlediğiniz çilekleri ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kremayı kekin içine aktarın.
Kalan kek ile kasenin üzerini kapatın.
Derin dondurucuda 30 dakika bekletin.
Pastayı derin dondurucudan çıkarıp ters çevirin.
Streç filmi üzerinden alın.
Kremşanti ve soğuk sütü mikser ile çırpın.
Pastanın dışını kaplayın.
Hindistan cevizini gıda boyası ile karıştırın.
Kremşantinin üzerine serpin.
Pastayı Hindistan cevizi ile kapladıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
 Havuçlu tatlı

Havuçlu tatlı malzemeleri
6 bardak süt
1 bardak şeker
5 adet havuç
2 adet yumurta
4 kaşık nişasta

Hazırlanışı:
Sütün içine havucu rendeleyin. 20 dakika kaynatıp şekerini katın. Nişastayı soğuk suda eritin ve yumurtaları da içine kırın. Kaynayan süte yavaş yavaş yedirin. Koyulaşınca söndürün. Koyuluğu kaşığı batırdığınız zaman kaşığa bulaşsın, kâfidir. Ve tepsiye dökün. Üstünü düzleyin. Soğumaya bırakın. Buz dolabına koyun, 4 saat kadar soğusun. Sonra bıçakla kesip üstüne ceviz, tarçın ne var ne yok koyun. Çocukların yiyeceği güzel bir tatlıdır

Not: Bu tatlı bir gün dolapta kalırsa daha lezzetli olur.
Havuçlu tatlı
Havuçlu tatlı malzemeleri
6 bardak süt
1 bardak şeker...
5 adet havuç
2 adet yumurta
4 kaşık nişasta

Hazırlanışı:
Sütün içine havucu rendeleyin. 20 dakika kaynatıp şekerini katın. Nişastayı soğuk suda eritin ve yumurtaları da içine kırın. Kaynayan süte yavaş yavaş yedirin. Koyulaşınca söndürün. Koyuluğu kaşığı batırdığınız zaman kaşığa bulaşsın, kâfidir. Ve tepsiye dökün. Üstünü düzleyin. Soğumaya bırakın. Buz dolabına koyun, 4 saat kadar soğusun. Sonra bıçakla kesip üstüne ceviz, tarçın ne var ne yok koyun. Çocukların yiyeceği güzel bir tatlıdır

Not: Bu tatlı bir gün dolapta kalırsa daha lezzetli olur.Beyaz Çikolatalı ve Tahinli Sufle Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurtanın akı
2/3 su bardağı tozşeker... Devamını Gör
Beyaz Çikolatalı ve Tahinli Sufle Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurtanın akı
2/3 su bardağı tozşeker
120 gram çikolata
150 gram tereyağı
2/3 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı un

Beyaz Çikolatalı ve Tahinli Sufle Yapılışı
YUMURTA akı ve tozşekeri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Ayrı bir kaba su koyup ocağa oturtun ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca yumurta akı bulunan kabı suyun içine oturtun. Şeker iyice eriyene kadar iyice çırparak karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra mikserle kar haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp, tereyağı ve sütle birlikte benmari usulü eritin. Kar haline getirdiğiniz yumurta akını çikolatalı karışımın içine katın. En son tahin ve unu ilave edip, iyice karıştırın. Silikon sufle kaplarını sıvıyağ ile yağlayın ve karışımı bu kaplara pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 13 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dondurma ile birlikte servis yapın.
Beyaz Çikolatalı ve Tahinli Sufle Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurtanın akı...
2/3 su bardağı tozşeker... Devamını Gör
Beyaz Çikolatalı ve Tahinli Sufle Tarifi

Malzemeler
4 adet yumurtanın akı
2/3 su bardağı tozşeker
120 gram çikolata
150 gram tereyağı
2/3 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı un

Beyaz Çikolatalı ve Tahinli Sufle Yapılışı
YUMURTA akı ve tozşekeri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Ayrı bir kaba su koyup ocağa oturtun ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca yumurta akı bulunan kabı suyun içine oturtun. Şeker iyice eriyene kadar iyice çırparak karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra mikserle kar haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp, tereyağı ve sütle birlikte benmari usulü eritin. Kar haline getirdiğiniz yumurta akını çikolatalı karışımın içine katın. En son tahin ve unu ilave edip, iyice karıştırın. Silikon sufle kaplarını sıvıyağ ile yağlayın ve karışımı bu kaplara pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 13 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dondurma ile birlikte servis yapın.
 Peynirli Revani Tatlısı

Malzmeler

    4 adet yumurta
    Yarım paket margarin
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı irmik
    1,5 su bardağı un
    500 gr tuzsuz beyaz peynir
    1 paket vanilya
    1 paket hamur kabartma tozu
    1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    Yarım limon suyu

Hazırlanışı

    Peynirli Revani Tatlısı tarifimizi hazırlamaya ilk olarak şerbetinden başlayalım. Uygun bir tencereye 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu ilave ederek ocağa alalım. Şerbetimiz kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatalım ve üzerine yarım limon suyunu ilave ederek bir iki dakika kadar daha kaynatarak şerbetimizi ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
    Bu arada bizde revanimizin kekini hazırlayalım. Çukur bir çırpma kabının içine 4 adet yumurtayı ve bir çay bardağı şekeri alarak mikser yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Üzerine tuzsuz beyaz peyniri ezerek ekleyelim ve karıştıralım.
    Daha sonra irmiği, unu, vanilyayı, kabartma tozunu, bir adet limon rendesini ve oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini ilave ederek karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar iyice çırpalım. Daha sonra karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına revanimizi vererek üzeri pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alalım.
    Daha önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti fırından çıkan sıcak revaninin üstüne her yerini kaplayacak şekilde gezdirerek dökelim. Revaninin şerbetini çekerek dinlenmesi için üstünü bir tepsi yardımı ile kapatarak 1-2 saat kadar bekletelim. Daha sonra şerbetini çeken revanimizi kare kare dilimleyerek servis yapalım. İsteğe göre üzerine yeşil fıstık ve ceviz serperek süsleyebiliriz.

Afiyet olsun..
Peynirli Revani Tatlısı
Malzmeler
4 adet yumurta...
Yarım paket margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı un
500 gr tuzsuz beyaz peynir
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
Peynirli Revani Tatlısı tarifimizi hazırlamaya ilk olarak şerbetinden başlayalım. Uygun bir tencereye 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu ilave ederek ocağa alalım. Şerbetimiz kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatalım ve üzerine yarım limon suyunu ilave ederek bir iki dakika kadar daha kaynatarak şerbetimizi ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Bu arada bizde revanimizin kekini hazırlayalım. Çukur bir çırpma kabının içine 4 adet yumurtayı ve bir çay bardağı şekeri alarak mikser yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Üzerine tuzsuz beyaz peyniri ezerek ekleyelim ve karıştıralım.
Daha sonra irmiği, unu, vanilyayı, kabartma tozunu, bir adet limon rendesini ve oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini ilave ederek karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar iyice çırpalım. Daha sonra karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına revanimizi vererek üzeri pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alalım.
Daha önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti fırından çıkan sıcak revaninin üstüne her yerini kaplayacak şekilde gezdirerek dökelim. Revaninin şerbetini çekerek dinlenmesi için üstünü bir tepsi yardımı ile kapatarak 1-2 saat kadar bekletelim. Daha sonra şerbetini çeken revanimizi kare kare dilimleyerek servis yapalım. İsteğe göre üzerine yeşil fıstık ve ceviz serperek süsleyebiliriz.

Afiyet olsun..

 Isırgan Otu Çorbası

Malzemeler

    1 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta akı
    200 gram ısırgan otu
    2 su bardağı su

Hazırlanışı

Isırgan Otu Çorbası tarifimize ilk olarak çorba tenceremizin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alarak başlıyoruz. Tenceremizi ocağa alarak yağımızı kavurmaya başlıyoruz. Bu arada 1 adet kuru soğanımızın kabuklarını soyuyoruz ve kuru soğanımız ince ince yemeklik doğruyoruz. Hazırladığımız kuru soğanımızı kavrulan yağımızın içerisine alarak pembeleşinceye kadar kavurmaya başlıyoruz.

Soğanlarımız pembeleştikten sonra 2 yemek kaşığı kadar unumuzu içerisine ilave ederek unumuz kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Unumuz yeteri kadar kavrulduktan sonra içerisine bol suda yıkayarak temizlediğimiz 200 gram kadar ısırgan otumuzu, 1 tatlı kaşığı kadar tuzumuzu ve 3 su bardağı kadar sıcak suyumuzu ilave ederek çorbamızı karıştırıyoruz.

Isırgan Otu Çorbamızı yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra rondo makinası ile çorbamızı eziyoruz. Çorbamızı ezdikten sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşarımız da ilave ederek çorbamızı tekrardan pişiriyoruz. Yaklaşık bir 10 dakika daha pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı yoğurdumuzu ve 1 adet yumurta akımızı güzelce karıştırarak çorbamızın üzerine dökerek Isırgan Otu Çorbamızı sunuma hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun..

Isırgan Otu Çorbası
Malzemeler
1 adet kuru soğan...
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta akı
200 gram ısırgan otu
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Isırgan Otu Çorbası tarifimize ilk olarak çorba tenceremizin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alarak başlıyoruz. Tenceremizi ocağa alarak yağımızı kavurmaya başlıyoruz. Bu arada 1 adet kuru soğanımızın kabuklarını soyuyoruz ve kuru soğanımız ince ince yemeklik doğruyoruz. Hazırladığımız kuru soğanımızı kavrulan yağımızın içerisine alarak pembeleşinceye kadar kavurmaya başlıyoruz.
Soğanlarımız pembeleştikten sonra 2 yemek kaşığı kadar unumuzu içerisine ilave ederek unumuz kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Unumuz yeteri kadar kavrulduktan sonra içerisine bol suda yıkayarak temizlediğimiz 200 gram kadar ısırgan otumuzu, 1 tatlı kaşığı kadar tuzumuzu ve 3 su bardağı kadar sıcak suyumuzu ilave ederek çorbamızı karıştırıyoruz.
Isırgan Otu Çorbamızı yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra rondo makinası ile çorbamızı eziyoruz. Çorbamızı ezdikten sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşarımız da ilave ederek çorbamızı tekrardan pişiriyoruz. Yaklaşık bir 10 dakika daha pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı yoğurdumuzu ve 1 adet yumurta akımızı güzelce karıştırarak çorbamızın üzerine dökerek Isırgan Otu Çorbamızı sunuma hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun..
 Cevizli Mantarlı Salata

Malzemeler

    2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
    1 adet ezilmiş sarımsak dişi
    220 gram ( 1 fincan ) arpacık soğan
    1 litre ( 4 fncan ) su
    200 gram küçük mantar ( Dörde bölünmüş )
    150 gram oyster mantar ( Kalın dilimlenmiş )
    150 gram ikiye kesilmiş kabuklu bezelye
    35 gram ( 1/3 fincan ) ceviz kırıkları
    100 gram baby ıspanak yaprağı
    1 yemek kaşığı balzamik sirke
    2 yemek kaşığı az tuzlu soya sos
    2 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

    Cevizli Mantarlı Salata tarifimizin başlangıcına ilk olarak orta boyda bir tavanın içerisine zeytinyağını alarak yağı kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra zencefil ve sarmısağı içine atarak 30 saniye aromasını salgılayana kadar karıştırın. Arpacık soğanını ekleyerek 1 dakika karıştırın ve suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 – 35 dakika suda ağır ağır kaynatın. Süzün ve büyük bir kaba aktarın
    Bu esnada , büyük yapışmaz tavayı yüksek ateşe koyun ve zeytinyağı yaydırın. Her iki mantarı da içine atarak sararana kadar 5 dakika pişirin. Ateşten alın.
    Arpacık soğanları, mantarları, bezelye, ceviz ve ıspanağı büyük bir kaba koyduktan sonra sirke, soya sos ve zeytinyağı ekleyerek iyice karışana kadar çalkalayın. Karabiber serptikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun..
Cevizli Mantarlı Salata
Malzemeler
2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil...
1 adet ezilmiş sarımsak dişi
220 gram ( 1 fincan ) arpacık soğan
1 litre ( 4 fncan ) su
200 gram küçük mantar ( Dörde bölünmüş )
150 gram oyster mantar ( Kalın dilimlenmiş )
150 gram ikiye kesilmiş kabuklu bezelye
35 gram ( 1/3 fincan ) ceviz kırıkları
100 gram baby ıspanak yaprağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
2 yemek kaşığı az tuzlu soya sos
2 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Cevizli Mantarlı Salata tarifimizin başlangıcına ilk olarak orta boyda bir tavanın içerisine zeytinyağını alarak yağı kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra zencefil ve sarmısağı içine atarak 30 saniye aromasını salgılayana kadar karıştırın. Arpacık soğanını ekleyerek 1 dakika karıştırın ve suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 – 35 dakika suda ağır ağır kaynatın. Süzün ve büyük bir kaba aktarın
Bu esnada , büyük yapışmaz tavayı yüksek ateşe koyun ve zeytinyağı yaydırın. Her iki mantarı da içine atarak sararana kadar 5 dakika pişirin. Ateşten alın.
Arpacık soğanları, mantarları, bezelye, ceviz ve ıspanağı büyük bir kaba koyduktan sonra sirke, soya sos ve zeytinyağı ekleyerek iyice karışana kadar çalkalayın. Karabiber serptikten sonra servise hazır.                                                                                            

Kabaklı Ve Lor Peynirli Lazanya

Malzemeler

    600 Gram Lor Peyniri
    250 Gram Taze Bezelye
    750 Ml Süt
    450 Gram Kabak
    80 Gram Un
    500 Gram Yeşil Lazanya
    Kalıp İçin Tereyağı
    Sarımsak
    80 Gram Tereyağ
    Rendelenmiş Parmesan Peyniri
    Rezene Otu
    Tuz
    Sarımsak
    Sızma Zeytinyağı
    Taze Nane

Hazırlanışı

Kabaklı Ve Lor Peynirli Lazanya tarifine öncelikle bezelyeleri haşlayarak başlıyoruz. Bunun için kaynayan suda bezelyeleri 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan bezelyeleri süzün. Kabağın kabuklarını soyuk ince bir şekilde dilimleyin. Daha sonra dilimlenmiş kabaklar ile birlikte, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, taze nane, tuz, 1 diş sarımsak ve rezene otunu ince bir şekilde doğrayıp hepsini birlikte soteleyin. Bezelyeleri haşlayın ve kabaklı karışımın üzerine ilave edin.

Bu şekilde sotelemeye devam edin. 2-3 Dakika kadar soteledikten sonra ocaktan alın. Ardından beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Un, süt ve tereyağı birlikte karıştırın. Üzerine lor peynirini koyup kıvamı köpüklü ve yumuşak olana kadar karıştırın. Kaynayan suya 4′er 4′er lazanyaları atın ve haşlanmaya bırakın. Lazanyaları süzüp, soğuk suya batırıp çıkarın.

Fırın tepsisinin zeminine tereyağı sürün. Yağın üzerine az miktarda beşamel sos sürün. Bunların üzerine de  önceden hazırladığınız lazanya hamurunu yerleştirmeye başlayın. Sırasıyla bütün lazanyaları dizin. En başta ki lazanyanın üzerine beşamel sosu, onu üzerine de sebzeli karışımı döşeyin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar sürdürün.

Ara katlara parmesan peyniri rendeleyin.En son kata da aynı şekilde beşamel sos sürüp, üzerine sebzeli karışımdan döküp, onun üzerine de parmesan peyniri sürün. En son olarak da tereyağı sürün. Yaklaşık 45 dakika 190 derecede pişirin. Pişirdiğimiz Kabaklı Ve Lor Peynirli Lazanyanın üzeri kızardıktan sonra fırından alarak sıcak bir şekilde dilimleyin. Hemen ardından dilimlediğiniz lazanyaları servis tabağına alarak sunuma hazır hale getirin.

Afiyet olsun..











Kabaklı Ve Lor Peynirli Lazanya
Malzemeler
600 Gram Lor Peyniri...
250 Gram Taze Bezelye
750 Ml Süt
450 Gram Kabak
80 Gram Un
500 Gram Yeşil Lazanya
Kalıp İçin Tereyağı
Sarımsak
80 Gram Tereyağ
Rendelenmiş Parmesan Peyniri
Rezene Otu
Tuz
Sarımsak
Sızma Zeytinyağı
Taze Nane

Hazırlanışı
Kabaklı Ve Lor Peynirli Lazanya tarifine öncelikle bezelyeleri haşlayarak başlıyoruz. Bunun için kaynayan suda bezelyeleri 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanan bezelyeleri süzün. Kabağın kabuklarını soyuk ince bir şekilde dilimleyin. Daha sonra dilimlenmiş kabaklar ile birlikte, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, taze nane, tuz, 1 diş sarımsak ve rezene otunu ince bir şekilde doğrayıp hepsini birlikte soteleyin. Bezelyeleri haşlayın ve kabaklı karışımın üzerine ilave edin.
Bu şekilde sotelemeye devam edin. 2-3 Dakika kadar soteledikten sonra ocaktan alın. Ardından beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Un, süt ve tereyağı birlikte karıştırın. Üzerine lor peynirini koyup kıvamı köpüklü ve yumuşak olana kadar karıştırın. Kaynayan suya 4′er 4′er lazanyaları atın ve haşlanmaya bırakın. Lazanyaları süzüp, soğuk suya batırıp çıkarın.
Fırın tepsisinin zeminine tereyağı sürün. Yağın üzerine az miktarda beşamel sos sürün. Bunların üzerine de önceden hazırladığınız lazanya hamurunu yerleştirmeye başlayın. Sırasıyla bütün lazanyaları dizin. En başta ki lazanyanın üzerine beşamel sosu, onu üzerine de sebzeli karışımı döşeyin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar sürdürün.
Ara katlara parmesan peyniri rendeleyin.En son kata da aynı şekilde beşamel sos sürüp, üzerine sebzeli karışımdan döküp, onun üzerine de parmesan peyniri sürün. En son olarak da tereyağı sürün. Yaklaşık 45 dakika 190 derecede pişirin. Pişirdiğimiz Kabaklı Ve Lor Peynirli Lazanyanın üzeri kızardıktan sonra fırından alarak sıcak bir şekilde dilimleyin. Hemen ardından dilimlediğiniz lazanyaları servis tabağına alarak sunuma hazır hale getirin.Etli Buhara Pilavı

Malzemeler

    Yarım kg kuzu eti kemiksiz kuşbaşı
    3 su bardağı pilavlık pirinç
    4 su bardağı sıcak su veya et suyu
    1 adet kuru soğan
    Yarım çay bardağı çam fıstığı
    Yarım çay bardağı kuş üzümü
    Yarım çay bardağı badem
    1 çorba kaşığı safran
    1adet havuç
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Yarım tatlı kaşığı köri
    Yarım tatlı kaşığı tarcın
    1 çay kaşığı karabiber
    1çay kaşığı kimyon
    Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Etli Buhara Pilavı tarifimiz için bir tencereye eti alalım. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak kadar aşacak şekilde sıcak su ilave ederek haşlamaya bırakalım. Etler yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alarak bekletelim.

Ardından 3 su bardağı pilavlık pirinci ayıklayarak tuzlu sıcak suda yarım saat kadar bekletelim ve bol suda iyice yıkayıp süzdürelim. Bademleri kaynar suda 10 dakika kadar bekleterek kabuklarını soyalım. 1çorba kaşığı safranı, yarım su bardağı sıcak suda karıştırarak bekletelim.  Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince ince doğrayalım.  daha sonra bir tencereye tereyağımızı alarak kısık ateşte eritelim ve üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.

Üzerine çam fıstığı ve bademleri ilave ederek karıştırarak kavuramaya devam edelim. Üzerine rendelenmiş havucu ekleyelim. Üzerine haşlanmış etleri ve yıkayarak süzdürdüğümüz pirinci ilave ederek karıştıralım.

Ayıklayarak suda beklettiğimiz kuşüzümlerini ve tüm baharatları ilave edelim. Yarım su bardağı suda beklettiğimiz safranın suyunu süzgeçten geçirerek pilava ekleyelim. Tüm malzemenin üzerine 4 su bardağı et suyu ve sıcak su karışımını tuzunu ayarlayarak ilave edelim. pilavımızı kısık ateşte pirinçler suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız pilavımızı 20 – 25 dakika kadar demlendirerek servis yapalım.

Afiyet olsun…
Etli Buhara Pilavı
Malzemeler
Yarım kg kuzu eti kemiksiz kuşbaşı...
3 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su veya et suyu
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı çam fıstığı
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı badem
1 çorba kaşığı safran
1adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı köri
Yarım tatlı kaşığı tarcın
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
Etli Buhara Pilavı tarifimiz için bir tencereye eti alalım. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak kadar aşacak şekilde sıcak su ilave ederek haşlamaya bırakalım. Etler yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alarak bekletelim.
Ardından 3 su bardağı pilavlık pirinci ayıklayarak tuzlu sıcak suda yarım saat kadar bekletelim ve bol suda iyice yıkayıp süzdürelim. Bademleri kaynar suda 10 dakika kadar bekleterek kabuklarını soyalım. 1çorba kaşığı safranı, yarım su bardağı sıcak suda karıştırarak bekletelim. Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince ince doğrayalım. daha sonra bir tencereye tereyağımızı alarak kısık ateşte eritelim ve üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine çam fıstığı ve bademleri ilave ederek karıştırarak kavuramaya devam edelim. Üzerine rendelenmiş havucu ekleyelim. Üzerine haşlanmış etleri ve yıkayarak süzdürdüğümüz pirinci ilave ederek karıştıralım.
Ayıklayarak suda beklettiğimiz kuşüzümlerini ve tüm baharatları ilave edelim. Yarım su bardağı suda beklettiğimiz safranın suyunu süzgeçten geçirerek pilava ekleyelim. Tüm malzemenin üzerine 4 su bardağı et suyu ve sıcak su karışımını tuzunu ayarlayarak ilave edelim. pilavımızı kısık ateşte pirinçler suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız pilavımızı 20 – 25 dakika kadar demlendirerek servis yapalım.
***************
 
Mutfak: Fransa
Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER
...
HAMUR IÇIN
4 Kahve Fincani Un
2 Tutam Kabartma Tozu
3 Çorba Kasigi Tozseker
1 Yumurta Aki
1,5 Çay Bardagi Margarin
IÇ MALZEME
1 kg Elma
3 Çorba Kasigi Limon Suyu
5 Çorba Kasigi Portakal Likörü
6 Yumurta
5 Çorba Kasigi Tozseker
1,5 Kahve Fincani Un
2 Tutam Kabartma Tozu
Kalibi Yaglamak Için Yag
3-4 Çorba Kasigi File Badem
Pudrasekeri

YAPILIŞ TARİFİ
Hamur malzemelerinin tamamini karistirip yogurun. Sonra bir folyoya
sarip 30 dakika soguk bir ortamda bekletin.
Hamuru düz bir zeminde açin. Yuvarlak bir kalibi yaglayip hamuru içine
yerlestirin. Kaliba yerlestirdiginiz hamurun birkaç yerine biçak batirip
soguk bir ortamda bekletin.
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Elmalari soyup sekize bölün
ve çekirdekerini çikarin. Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kasigi portakal
likörü gezdirin. Yumurtalarin sarilarini aklarindan ayirip, 2 çorba kasigi
sicak suyla çirpin. Aklari ise köpük halini alincaya kadar çirpin. 3-4 çorba
kasigi tozseker ekleyip çirpmaya devam edin. Yumurta sarilari, un,
kabartma tozu ve yumurta aklarini bir kasede dikkatlice karistirin.
Karisima kalan likörü yavas yavas ekleyin.
Karisimin yarisini hamurun üzerine döküp, elmalari yerlestirin, kalanini
elmalarin üzerine dökün. File bademleri turtanin üzerine serpip önceden
isitilmis firinda 50 dakika kadar pisirin. Servis yapmadan önce turtanin
üzerine pudra sekeri serpin.
Elmali sufle turtayi çocuklariniz için hazirlarken likör yerine portakal suyu
veya degisik meyveli suruplar kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsuunn :))
http://tarifdestek.blogspot.com.tr/2014/04/elmali-sufle-turta.html
Devamını Gör
tarifdestek.blogspot.com

Hiç yorum yok: