13 Nisan 2014 Pazar


▬▬~ ~ Türk Sanat Müziği ~ ~▬▬▬▬ http://www.facebook.com/tsmseverler ▬▬▬▬Sayfamıza Bekleriz▬▬▬▬▬▬
youtube.com|Ekleyen: TsmSeverler
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152002479206016

 
RADYO NOSTALJİNİN SESİ -http://nostaljininsesi.co.nr/ adresi üzerinden 7/24 ONLINE nostaljik müzik yayını yapmaktadır. Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederiz!
Şu anda mutfağımızda pişmekte olan ,Biz Girit Türkllerine ve Girit'e




özgü bir tat kalçunya - kaltsounia
kalçunya - kaltsounia Kali Oreksi Afiyet Olsun

6 kişilik
Kalçunya malzemeleri
6çay bardağı un 1 yumurta 1 çay bardağı süt 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuzİç malzeme
1.5 kg ıspanak 100 gr beyazpeynir 1 tatlı kaşığı karabiberÜzeri için
2 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt
Kalçunya hazırlanışı
Kalçunya: Hamur için süt, zeytinyağı ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozu ve tuz ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp sütlü karışımı ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ispanaklı iç harç için ıspanakları yıkayıp süzün. İrice doğrayın. Kaynar suyun içine atıp birkaç dakika haşladıktan sonra süzün. Karabiber ve rendelenmiş beyazpeyniri ekleyip tatlandırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde küçük bir tabak büyüklüğünde yufka hazırlayın. Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Hamurun yarısına 2 kaşık iç malzemeden yerleştirin. Diğer yarısını da üstüne kapatın. Hamur uçlarını parmaklarınızla bastırarak yapışmasını sağlayın. Kalan hamurdan da aynı şekilde kalçunya hamurları hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış yoğurt sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis yapın. Kalçunya artık hazır, afiyet olsun.
 
Behiye Aksoy - Ayrılmalıyız Artık (1972)

Hiç yorum yok: