2 Nisan 2014 Çarşamba


Mayonezli Tavuk Yemeği
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler

Tavugun istenilen herhangi bir yeri
2 adet patates
1 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 adet kuru sogan
1 adet domates
tuz,pul biber,kekik
2 yemek kaşıgı mayonez

Yapılışı
Patatesler ve havuç soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın olursa daha iyi çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi olmasın)Sarmısaklar(ikiye bölünecek),kuru sogan ve domates de soyulduktan sonra özellikle sogan iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan sonra derince bir kaba alınır.Üstüne sogan,sarmısak,domates,havuç,patates,baharatlar ve mayonez eklenerek bir güzel karıştırılır.Bütün malzemeler iyice harmanlandıktan sonra(istenirse ketçap da konulabilir ama ben koymadım bir daha ki sefere ketçapda ekleyecegim)tencereye alınır ve kısık ateşte pişirilir(kesinlikle su ve yag eklenmeyecek ve kısık ateşte pişecek).Bütün malzemeler pişince altı kapatılır.
****
Kavurmalı Bombay Fasulyesi
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler:

200 gr bombay fasulyesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
60-70 gr kavurma
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 dal taze biberiye
kekik, tuz, karabiber

Yapılışı:
1 gece önceden ıslattığınız fasulyeleri süzün ve kenara alın. Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Kavurmayı küp küp doğrayın.
Tencereye zeytinyağını ve doğradığınız kavurmaları alarak kavurmanın yağı çıkıncaya kadar soteleyin.
Kavurmanın yağı çıkınca içine soğan ve sarımsağı ekleyerek 2 dakika kadar soteleyin.
Tencereye et suyunu, fasulyeleri ve baharatları ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya (yaklaşık 1,5 saat) kadar pişirin.
Pişen yemeğin içinden biberiye dalını alarak servis yapın.

****
http://www.dailymotion.com/video/x9shhb_ah-bu-calan-sarkimiz-yarim-yarim-es_music

Hiç yorum yok: