
Mayonezli Tavuk Yemeği
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler
Tavugun istenilen herhangi bir yeri
2 adet patates
1 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 adet kuru sogan
1 adet domates
tuz,pul biber,kekik
2 yemek kaşıgı mayonez
Yapılışı
Patatesler ve havuç soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın olursa daha iyi çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi olmasın)Sarmısaklar(ikiye bölünecek),kuru sogan ve domates de soyulduktan sonra özellikle sogan iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan sonra derince bir kaba alınır.Üstüne sogan,sarmısak,domates,hav uç,patates,baharatlar
ve mayonez eklenerek bir güzel karıştırılır.Bütün malzemeler iyice
harmanlandıktan sonra(istenirse ketçap da konulabilir ama ben koymadım
bir daha ki sefere ketçapda ekleyecegim)tencereye alınır ve kısık ateşte
pişirilir(kesinlikle su ve yag eklenmeyecek ve kısık ateşte
pişecek).Bütün malzemeler pişince altı kapatılır.
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler
Tavugun istenilen herhangi bir yeri
2 adet patates
1 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 adet kuru sogan
1 adet domates
tuz,pul biber,kekik
2 yemek kaşıgı mayonez
Yapılışı
Patatesler ve havuç soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın olursa daha iyi çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi olmasın)Sarmısaklar(ikiye bölünecek),kuru sogan ve domates de soyulduktan sonra özellikle sogan iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan sonra derince bir kaba alınır.Üstüne sogan,sarmısak,domates,hav

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder