27 Nisan 2014 Pazar

KURABİYE
malzemeler:
3-yumurta,
yarım bardak şeker,
2 -yemek kaşığı  tereyağ
süslemek için  çikolata parçaları, veya  ceviz,
yapılışı:
1 -yumurta   sarılarını   ayırıp,  beyazlarını   iyice  çırpın,  köpürsün kargibi, sonra 2- tane yumurtanın sarısını   ekleyip   şekeri  ekleyip çırpın,  tereyağını,  unu kabartma tozunu ekleyip çırpın,  sonra bir  pasta torbasına doldurup,  yağlanmış    kalıba   sıkarak  dizin  kızgın  fırında  180 derecede    pembeleşene kadar pişirin .sonra ılıyınca çikolata  parçalarıyla  süsleyin

********
  KEK
2-su bardağı şeker,
2-yemek kaşığı tereyağ,
1-çay kaşığı tuz,
3-su bardağı un,
1-su bardağı mısır unu,
1-paket kabartma tozu,
8-yumurta,
1-yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,
2-yemek kaşığı likör,
1-yemek kaşığı limon suyu,
YAPILIŞI:
ÖNCE SIVI SONRA TOZ MALZEMELERİ KARIŞTIRIP hamuru kalıba dökün 180 derece kızgın fırında pişirin,

Hiç yorum yok: