KAYISI DOLMASI
MALZEMELER
Kuru kayısı (mümkünse günkurusu kayısısını tercih edin)
Ceviz...
Kaymak
Toz antep fıstık yada hindistan cevizi
MALZEMELER
Kuru kayısı (mümkünse günkurusu kayısısını tercih edin)
Ceviz...
Kaymak
Toz antep fıstık yada hindistan cevizi
YAPILIŞI : İstediğiniz kadar kayısıyı önce 15dk kadar suda bekletin daha sonra bir bıçak yardımıyla kayısıların ortası açın,arasına önce kaymak sonrada ceviz koyun sonra kayısıların her tarafını ister antep fıstığına istersenizde hindistan cevizine iyice bulayın işte size inanılmaz bir lezzette kayısı tatlısı..Yemek daveti verdiğiniz misafirleriniz içinde ikramda bulunabileceğiniz son derece şık bir tarif..
NOT: Dilerseniz kuru kayısıları 1 çay bardağı su ve 2 tatlı kaşığı şekerli suyla birlikte suyunu çekene kadar haşlayıp içini o şekildede doldurabilirsiniz canınız nasıl arzu ederse.
NOT: Dilerseniz kuru kayısıları 1 çay bardağı su ve 2 tatlı kaşığı şekerli suyla birlikte suyunu çekene kadar haşlayıp içini o şekildede doldurabilirsiniz canınız nasıl arzu ederse.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder