3 Nisan 2014 Perşembe

KAYISI DOLMASI
MALZEMELER
Kuru kayısı (mümkünse günkurusu kayısısını tercih edin)
Ceviz...

Kaymak
Toz antep fıstık yada hindistan cevizi

YAPILIŞI : İstediğiniz kadar kayısıyı önce 15dk kadar suda bekletin daha sonra bir bıçak yardımıyla kayısıların ortası açın,arasına önce kaymak sonrada ceviz koyun sonra kayısıların her tarafını ister antep fıstığına istersenizde hindistan cevizine iyice bulayın işte size inanılmaz bir lezzette kayısı tatlısı..Yemek daveti verdiğiniz misafirleriniz içinde ikramda bulunabileceğiniz son derece şık bir tarif..
NOT: Dilerseniz kuru kayısıları 1 çay bardağı su ve 2 tatlı kaşığı şekerli suyla birlikte suyunu çekene kadar haşlayıp içini o şekildede doldurabilirsiniz canınız nasıl arzu ederse.

Kişisel Gelişim ve Empati Süreci'nin fotoğrafı.
MUTLU AKŞAMLAR
~Umutlar Dünyası~'in fotoğrafı.




PEYNİRLİ LOKMA TATLISI
Peynirli lokma tatlısı için gerekli malzemeler:
500 gram peynir
6 adet yumurta
3 kaşık pirinç unu...

1 tatlı kaşığı karbonat
½ limon
½ litre sıvı yağ
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 bardak su
Yapılışı: Yarım kilo beyaz peynir ezilir ve üzerine 6 yumurta kırılır. Üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat ve yarım limonun suyu eklenerek çırpılır. Üç kaşık pirinç unu eklenen harç istenen kıvama gelene kadar karıştırılır. Tencerede kızdırılan yarım litre sıvı yağa peynirli lokma harcı kaşık yardımıyla dökülür. Nar gibi kızaran lokmalar tabağa alınır ve soğutulur. İki bardak şeker ve iki bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır. Soğuyan lokmalar sıcak şerbetin içine atılır ve ardından servis tabağına alınır.
Peynirli lokma tatlısı sunuma hazırdır


Hiç yorum yok: