3 Nisan 2014 Perşembe

https://www.facebook.com/photo.php?v=463248997047556
GÖMME
MALZEMELER :
1500 gr un (kepekli un),
750 gr kıyma veya kavurma
200 gr ceviz
100 gr tereyağı
bir miktar pul biber ve tuz.

YAPILIŞI :
- Kepekli una bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
- Ayrı bir kapta kıyma veya kavurma bir miktar kavrulur.
- Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir kapta kavrulup su ilave edilerek hafifçe pişirilir.
- (Pembeleşmeyecek şekilde) soğan,kavrulan kıymaya veya kavurmaya eklenerek isteğe bağlı olarak pul biber katılır.
- Ceviz havanda dövülür.
- Fırın tepsisinin altı yağlanır.Daha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak serilir
- Üzerine hazırlanan kıyma veya kavurma soğanlı harçtan yapılır.Harçın üzerine bir yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir.
- Böylece bir harçlı, bir ceviz olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır.
- En üste gelecek yufka biraz kalınca açılıp yayıldıktan sonra üzeri hafifçe yağlanıp bıçakla ortadan ikiye bölünerek fırına atılır , altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılıp en üsteki kalın yufka kaldırılır.
- Çatalla kazınarak tabağa konulmadan tepsi içerisinde servis yapılır.

·
 

Hiç yorum yok: