İşte ravioli tarifi:
Malzemeler: (2 kişilik)
Hamuru için:
3 yumurta
3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr. un olarak düşünebilirsiniz)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
İçi için:
100 gr. tulum peyniri,
3- kaşık zeytinyağı
100 gr cheddar peyniri
yarım limonun kabuğu rendesi
2-Adet patlıcan
5-6yaprak fesleğen,(reyhan)
ÜSTÜ İÇİN
3-Adet domates rendeleyin
3-4 yaprak taze nane yaprağı
3-4 tane ceviz içi iri çekilmiş
4- yemek kaşığı zeytinyağı
Tavada hepsini kavurup hazırlayın
Hazırlanışı:
1- 1 yumurta ve unu karıştırın. Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin. 15 dakika bekletin.
2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın iç harcını parçalayıcıda çekin,bir kaba alın.
3- Hamuru bezelere bölün. Her bir parçayı uzunlamasına açın. Olabildiğince mantı gibi ince açın. Ama sakın un dökerek açmayın. Ozaman hamuru yapıştıramayız. Açtığınız hamuru bir çay fincanıyla kesebilirsiniz, veya hamur kesme ruleti varsa onunla açtığınız kalınca yufkayı iç malzemeleri koyup üstünü kapatın. Aynı mantı gibi. Bastırın, sonra kesin. Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin. Daha fazla değil.
4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine iç harç malzemelerini
3-Adet domates rendeleyin
3-4 yaprak taze nane yaprağı
3-4 tane ceviz içi iri çekilmiş
4- yemek kaşığı zeytinyağı
Tavada hepsini kavurup hazırlayın , kenara alın
ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin. Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın. Parmesan erimeli. Sonra servis tabağına alın ve üstünü maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.
***
Evet yaptım, snickers yaptım. Yapmaz olaydım. Aklımda sadece o var, nasıl mideye indiririm, onun planlarını yapıyorum. İnsan evladı gibi bir tane yeyip otursam ya olmaz. İlla ki tadını çıkarıcağım :))
Şöyle söyleyeyim, sinickerstan bile güzel oldu sanki. Ya da kuzguna yavrusu bile güzel görünürmüş misali bana öyle geldi, ama evdekiler lüplettiler. Demek ki güzel olmuş. Misafiriniz geldiğinde ikram için mutlaka yapılmalı. Feci hava katar, dost düşman çatlatır. :))))))))
Malzemeler:
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı Şeker
- 100 gr Tereyağ
- 5-6 damla Limon Suyu
- 5 yemek kaşığı Su
- 80 gr. Krema
- 2 su bardağı Kabukları Soyulmuş Fıstık
- 200 gr. Çikolata
Hazırlanışı:
1- Şekeri, limon suyunu ve suyu bir tavada kaynatın. Hiç kaşık sürmeyin hafifçe çalkalaya çalkalaya karamel kıvamını elde edin. Sütlü kahve rengine ulaştığında içine tereyağını katın. Tereyağı eridiğinde kremayı ekleyin. Kaşıkla karıştırın. Erir erimez ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip karıştırın.
2- Fıstıklar tuzsuz fıstık olmalı ve kabukları soyulmalı. İsterseniz kavurabilirsiniz. Ben kavurmadım. Fıstıkları karamelin içine ekleyin. Karıştırın. Küçük dikdörtgen borcamın içine yağlı kağıt serip hemen içine boşaltın. Ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
3- Donmuş karamel şekerinizi çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz boyutlarda kesin.
4- Bir tencerenin içine büyükçe bir cam kase koyun. Benmari olarak çikolatalarınızı eritin. Ocağın altını kapatın. Kestiğiniz karamellerinizi çikolataya bulayıp hemen buzluğa kaldırın. Eğer karameliniz çok donmadıysa çikolataya değer değmez erir. Ona dikkat edin. Çikolataya buladığınız snickerslarınızı yağlı kağıda dizin. Sonra buzdolabında soğutun. Sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder