16 Nisan 2014 Çarşamba

italya dan çok beğendiğim bir lezzet

RAVİOLİ   YAPALIMMI 
 İşte ravioli tarifi:

Malzemeler: (2 kişilik)
Hamuru için:
3 yumurta
3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr. un olarak düşünebilirsiniz)
1 yemek kaşığı zeytinyağ

İçi için:
100 gr. tulum peyniri,
3- kaşık  zeytinyağı
100 gr cheddar peyniri
yarım limonun kabuğu  rendesi
2-Adet  patlıcan
5-6yaprak  fesleğen,(reyhan)

ÜSTÜ  İÇİN
3-Adet  domates  rendeleyin
3-4 yaprak taze nane yaprağı
3-4   tane ceviz içi  iri çekilmiş
4- yemek kaşığı zeytinyağı
Tavada  hepsini  kavurup  hazırlayın
Hazırlanışı:
1- 1 yumurta ve unu karıştırın. Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin. 15 dakika bekletin.
2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın iç harcını  parçalayıcıda  çekin,bir kaba alın.
3- Hamuru bezelere   bölün. Her bir parçayı uzunlamasına açın. Olabildiğince mantı gibi ince açın. Ama sakın un dökerek açmayın. Ozaman hamuru yapıştıramayız. Açtığınız  hamuru bir çay fincanıyla kesebilirsiniz,  veya  hamur kesme ruleti  varsa  onunla açtığınız  kalınca yufkayı  iç malzemeleri koyup üstünü kapatın. Aynı mantı gibi. Bastırın, sonra  kesin. Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin. Daha fazla değil.

4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine iç harç malzemelerini
3-Adet  domates  rendeleyin
3-4 yaprak taze nane yaprağı
3-4   tane ceviz içi  iri çekilmiş
4- yemek kaşığı zeytinyağı
Tavada  hepsini  kavurup  hazırlayın , kenara alın
 ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin. Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın. Parmesan erimeli. Sonra servis tabağına alın ve üstünü  maydanoz yapraklarıyla  süsleyin. Afiyet olsun.

***
EV YAPIMI SNİCKERS
Evet yaptım, snickers yaptım. Yapmaz olaydım. Aklımda sadece o var, nasıl mideye indiririm, onun planlarını yapıyorum. İnsan evladı gibi bir tane yeyip otursam ya olmaz. İlla ki tadını çıkarıcağım :))
Şöyle söyleyeyim, sinickerstan bile güzel oldu sanki. Ya da kuzguna yavrusu bile güzel görünürmüş misali bana öyle geldi, ama evdekiler lüplettiler. Demek ki güzel olmuş. Misafiriniz geldiğinde ikram için mutlaka yapılmalı. Feci hava katar, dost düşman çatlatır. :))))))))
EV YAPIMI SNİCKERS

Malzemeler:

  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı Şeker
  • 100 gr Tereyağ
  • 5-6 damla Limon Suyu
  • 5 yemek kaşığı Su
  • 80 gr. Krema
  • 2 su bardağı Kabukları Soyulmuş Fıstık
  • 200 gr. Çikolata

Hazırlanışı:


1- Şekeri, limon suyunu ve suyu bir tavada kaynatın. Hiç kaşık sürmeyin hafifçe çalkalaya çalkalaya karamel kıvamını elde edin. Sütlü kahve rengine ulaştığında içine tereyağını katın. Tereyağı eridiğinde kremayı ekleyin. Kaşıkla karıştırın. Erir erimez ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip karıştırın.
2- Fıstıklar tuzsuz fıstık olmalı ve kabukları soyulmalı. İsterseniz kavurabilirsiniz. Ben kavurmadım. Fıstıkları karamelin içine ekleyin. Karıştırın. Küçük dikdörtgen borcamın içine yağlı kağıt serip hemen içine boşaltın. Ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
3- Donmuş karamel şekerinizi çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz boyutlarda kesin.
4- Bir tencerenin içine büyükçe bir cam kase koyun. Benmari olarak çikolatalarınızı eritin. Ocağın altını kapatın. Kestiğiniz karamellerinizi çikolataya bulayıp hemen buzluğa kaldırın. Eğer karameliniz çok donmadıysa çikolataya değer değmez erir. Ona dikkat edin. Çikolataya buladığınız snickerslarınızı yağlı kağıda dizin. Sonra buzdolabında soğutun. Sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: