Fırınlanmış Paprikalı Sardalye
Hazırlama Süresi
30 Dakika
Kalori
Hazırlama Süresi
30 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 301 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir
MALZEMELER
1 adet domates (yaklaşık150 gram)
100 gram kılçıkları ayıklanmış sardalye
10 adet istiridye
10 gram ekmek içi
10 gram tuzlama kapari
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Paprika
Soğan
Tuz
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayırıp dilimleyin.
Kapaklı bir tencerede ısıyla açılan istiridyelerin kabuklarını ayıklayın. (Yaklaşık 30 gram istiridye içi elde edin.)
Isıya dayanıklı bir kaba yerleştirdiğiniz sardalyelerin, domatesin, istiridye içlerinin ve kaparilerin üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirip bir tutam tuz serpin.
Ekmek içini bir tutam paprikayla karıştırıp sardalyelerin üzerine dağıtın.
Doğranmış soğanları da ilave ederek yemeğin üzerine zeytinyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırının ızgarasını açıp ekmek kıtırlaşana kadar 1 dakika pişirin.
Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir
MALZEMELER
1 adet domates (yaklaşık150 gram)
100 gram kılçıkları ayıklanmış sardalye
10 adet istiridye
10 gram ekmek içi
10 gram tuzlama kapari
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Paprika
Soğan
Tuz
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayırıp dilimleyin.
Kapaklı bir tencerede ısıyla açılan istiridyelerin kabuklarını ayıklayın. (Yaklaşık 30 gram istiridye içi elde edin.)
Isıya dayanıklı bir kaba yerleştirdiğiniz sardalyelerin, domatesin, istiridye içlerinin ve kaparilerin üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirip bir tutam tuz serpin.
Ekmek içini bir tutam paprikayla karıştırıp sardalyelerin üzerine dağıtın.
Doğranmış soğanları da ilave ederek yemeğin üzerine zeytinyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırının ızgarasını açıp ekmek kıtırlaşana kadar 1 dakika pişirin.
Rezene Mücver
Hazırlama Süresi
25 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 195 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
2 adet iri rezene
2 adet yumurta akı
1 adet yumurta sarısı
Taze adaçayı yaprakları
Un
Taze defne yaprağı
Rendelenmiş parmesan peyniri
Mısır nişastası
Ardıç tohumu
Soda
Kızartmalık sıvı yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Defneyaprağı ve 3 adet ardıç tohumu ile aromatize ettiğiniz suda rezeneleri yuvarlak dilimleyin. Yuvarlak dilimlediğiniz rezeneleri tenceredeki kaynar suda haşlayın.
Derin bir kasede yumurta akları ve sarılarını tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yumarta akları ve sarılarının içine 100 gram un, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ve 100 ml soda ekleyip karışımı hazırlayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Unlu ve nişastalı karışımı buzdolabından alıp bir tutam tuz ve doğranmış taze adaçayı ile tatlandırın. Rezene dilimlerini hazırladığınız karışıma batırıp kızgın sıvıyağda kızartın. Rezene mücveri servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
2 adet iri rezene
2 adet yumurta akı
1 adet yumurta sarısı
Taze adaçayı yaprakları
Un
Taze defne yaprağı
Rendelenmiş parmesan peyniri
Mısır nişastası
Ardıç tohumu
Soda
Kızartmalık sıvı yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Defneyaprağı ve 3 adet ardıç tohumu ile aromatize ettiğiniz suda rezeneleri yuvarlak dilimleyin. Yuvarlak dilimlediğiniz rezeneleri tenceredeki kaynar suda haşlayın.
Derin bir kasede yumurta akları ve sarılarını tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yumarta akları ve sarılarının içine 100 gram un, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ve 100 ml soda ekleyip karışımı hazırlayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Unlu ve nişastalı karışımı buzdolabından alıp bir tutam tuz ve doğranmış taze adaçayı ile tatlandırın. Rezene dilimlerini hazırladığınız karışıma batırıp kızgın sıvıyağda kızartın. Rezene mücveri servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder