16 Nisan 2014 Çarşamba

Fırınlanmış Paprikalı Sardalye
Hazırlama Süresi

30 Dakika
Kalori

Porsiyon basina 301 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

1 Kişiliktir
MALZEMELER
1 adet domates (yaklaşık150 gram)
100 gram kılçıkları ayıklanmış sardalye
10 adet istiridye
10 gram ekmek içi
10 gram tuzlama kapari
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Paprika
Soğan
Tuz

HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayırıp dilimleyin.
Kapaklı bir tencerede ısıyla açılan istiridyelerin kabuklarını ayıklayın. (Yaklaşık 30 gram istiridye içi elde edin.)
Isıya dayanıklı bir kaba yerleştirdiğiniz sardalyelerin, domatesin, istiridye içlerinin ve kaparilerin üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirip bir tutam tuz serpin.
Ekmek içini bir tutam paprikayla karıştırıp sardalyelerin üzerine dağıtın.
Doğranmış soğanları da ilave ederek yemeğin üzerine zeytinyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırının ızgarasını açıp ekmek kıtırlaşana kadar 1 dakika pişirin.
Mango Garnitürlü Piliç Butları (Bagetler)
Hazırlama Süresi

50 Dakika
Kalori

Porsiyon basina 315 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

4 Kişiliktir
MALZEMELER
150 gram küp doğranmış mango
8 adet piliç butları (baget)
1 adet yeşil elma
3 diş sarımsak
Biberiye
Maydanoz
Kırmızıbiber
Sızma zeytinyağı
Tuz
Öğütülmüş tane karabiber

HAZIRLANIŞI
Piliç butlarının (bagetlerin kemikleri kısadır) kemiklerini kısaltın. Tepsiye yağlı pişirme kağıdı serin. Piliç butlarını, küp şeklinde kesilmiş mangoyu, elmayı, çekirdekleri çıkartılmış ve jülyen doğranmış kırmızıbiberi tepsiye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
3 diş sarımsak ilave edip bir tutam tuz ve karabiber serpin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Piliç butlarını (bagetleri) elma, mango, birkaç dal biberiye ve üzerine serptiğiniz ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.

Rezene Mücver
Hazırlama Süresi

25 Dakika
Kalori

Porsiyon basina 195 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı

4 Kişiliktir
MALZEMELER
2 adet iri rezene
2 adet yumurta akı
1 adet yumurta sarısı
Taze adaçayı yaprakları
Un
Taze defne yaprağı
Rendelenmiş parmesan peyniri
Mısır nişastası
Ardıç tohumu
Soda
Kızartmalık sıvı yağ
Tuz

HAZIRLANIŞI
Defneyaprağı ve 3 adet ardıç tohumu ile aromatize ettiğiniz suda rezeneleri yuvarlak dilimleyin. Yuvarlak dilimlediğiniz rezeneleri tenceredeki kaynar suda haşlayın.
Derin bir kasede yumurta akları ve sarılarını tel çırpıcı yardımı ile çırpın. Yumarta akları ve sarılarının içine 100 gram un, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ve 100 ml soda ekleyip karışımı hazırlayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Unlu ve nişastalı karışımı buzdolabından alıp bir tutam tuz ve doğranmış taze adaçayı ile tatlandırın. Rezene dilimlerini hazırladığınız karışıma batırıp kızgın sıvıyağda kızartın. Rezene mücveri servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: