5 Nisan 2014 Cumartesi

Hindi sevenlere frenk üzümü ve yaban mersini soslu hindi tarifi


Frenk üzümü ve yaban mersini soslu hindi malzemeleri

2 parça hindi göğüs eti
60 gr tereyağı
160 gr yaban mersini
1 karanfil
160 gr frenk üzümü
2 adaçayı yaprağı
Yarım su bardağı frenk üzümü suyu
1 çay kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber

Frenk üzümü ve yaban mersini soslu hindi hazırlanışı

Hindi etlerini yapışmaz tavaya alın. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirip önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber serpiştirin ve etleri tavadan alıp bir kenarda bekletin. Etlerin piştiği tavaya frenk üzümü suyu, karanfil, adaçayı yaprağı, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Suda çözdürdüğünüz nişastayı ekleyin ve kıvamı hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Meyveleri lave edin ve 30 saniye sonra ocaktan alın. Etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.

Muhallebi yaptıktan sonra üzerinde oluşan kaymağı engellemenin püf noktasını açıklıyoruz


Muhallebi pişirilip kaselere doldurulduktan bir süre sonra üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşur. Bunu engellemek için muhallebiyi kaplara paylaştırdıktan sonra henüz soğumadan üzerine streç film sararak kapatın ve bu şekilde soğumaya bırakın

Malzemeler
10 adet limon
1 adet portakal
1 labne peyniri
2 adet yumurta
500 ml süt
400 gr toz şeker
Yeterince kakao tozu
Limon kabuğu rendesi
250 gr un
100 gr margarin
Yeterince kedidili (savoy ekmeği)
En son üzerine limon şurubu
Taze nane yaprağı
Dekor ekmeği

Hazırlanışı

Limonları ve portakalı rendeleyip, yumurta ve şekeri ile beraber yedirdikten sonra sütü ilave edin. Ocakta belli bir ısıda kaynattıktan sonra 250 gr unu ekleyin. Yoğunlaştıktan sonra soğumaya bırakın, başka bir kapta limon şurubu ile ıslatılan kedidillerini tepsiye dizin. Yaptığınız kremayı içine dökün, üzerine tekrar bir kat daha limon şurubu ile devam edin. En üste yine kremayı koyun, labne peynirini ekleyin. Daha sonra tepside kakao serperek servis yapın.


Malzemeler

4 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
4 dal taze soğan
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz

Yapılışı

Patatesleri iyice yıkayıp, kabukları ile birlikte bol suda haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzüp kabuklarını soyun. Daha sonra iri küpler halinde doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine temizlenmiş havuçları rendeleyin. Verev şeklinde doğradığınız taze soğanı katın. Yıkanmış ve süzülmüş nane ile maydanozu ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok: