5 Nisan 2014 Cumartesi

enginar salatası


4 Kişilik

Malzemeler

3 adet enginar
Yarım limonun suyu
1'er demet tere ve roka
1 çorba kaşığı rendelenmiş turp
1 çorba kaşığı kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı doğranmış zeytin
1 adet pancar
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Sosu için:
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı limon suyu, tuz

Yapılışı

Enginarları temizleyip, limonlu tuzlu suda haşlayın. Roka ve tereyi kıyıp, salata tabağına alın. Üzerine turp, kapari ve zeytini ilave edin. Enginarları arzunuza göre doğrayıp salatanın üzerine yerleştirin. Pancarın kabuğunu soyup rendeledikten sonra salataya ekleyin. Maydanoz serpin. Mayonez, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta çırptıktan sonra salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Zeytinli püre


Malzemeler

2 adet büyük boy patates
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı ikiye bölünmüş siyah zeytin
1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
1 tutam adaçayı
Tuz
Nane

Yapılışı

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip ocakta 5 dakika çevirin. Ocaktan alıp zeytin, fesleğen, adaçayı ve tuz ilave edip karıştırın. Nane ile süsleyerek servis yapın.
  Baklava hamuruna sarılı tavuk but

Malzemeler

2 adet tavuk but (kemiksiz)
1 adet kırmızı Biber
1 adet sarı biber
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam fesleğen
4 adet sarımsak
4 adet baklava hamuru
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı

Tavuk butlarını; ezilmiş sarımsak dişleri, fesleğen ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile oluşturduğunuz karışım içinde marine edin. Renkli biberleri, kuru soğanı ve dolmalık fıstığı kızgın tavada, zeytinyağında soteleyin. Sotelenen harcı, tavuk budunun içine koyup, rulo şeklinde sarın. (Derili kısmı dışa gelecek şekilde.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumasını bekleyin. Baklava hamurundan kare parçalar kesin. Bir streç filmin üzerine hamurları, uzun bir parça oluşturacak şekilde dizin. Üzerine soğumuş tavuk butunu yerleştirin ve dikkatlice streç film yardımıyla rulo halinde sarın. 180 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin.
*****
Ölüm var !
Üzme, İncitme bir Yüreği..
Üzülsende belli etme !

Var.. Sen Üzül.....
… Dünya Fani.. Yeter ki Kimseyi Üzme..
Ecel geldiği vakit..
Arkanda kırgın bir gönül kalmasın yeter ki..
Dikkat et …
Ölüm var !
Üzül.. Ama yine de Üzme kimseyi..
Sabr Et !
ve
Bekle !
Ölüm Var …’

Hiç yorum yok: