hafif tatlı
Pratik Sütlü Tatlı Tarifi ..Malzemeler:
1 paket creme ole
Bebe bisküvisi
...
1 paket creme ole
Bebe bisküvisi
...
Ceviz
Çilek
Creme ole yaptıktan sonra en alta biraz koyuyoruz üzerine bebe bisküvisi kırıyoruz. Üzerine çilek doğradıktan sonra tekrar creme ole koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun….
Çilek
Creme ole yaptıktan sonra en alta biraz koyuyoruz üzerine bebe bisküvisi kırıyoruz. Üzerine çilek doğradıktan sonra tekrar creme ole koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun….

RAKI VİNAİGRETTE SOSLU KARİDES.....
Fava püresi
100gr fava
1/2 adet soğan ...
1/2 adet havuç
¼ patates
1 diş sarımsak
Fava püresi
100gr fava
1/2 adet soğan ...
1/2 adet havuç
¼ patates
1 diş sarımsak
1 limon suyu
40ml zeytinyağ
1/10bağ dereotu
Tuz, beyaz biber
Tüm ürünler suda haşlanır. Püre edildilirken, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ve biber eklenir.En son dereotu eklenir. Ilık servis edilir
Rakı vinaigrette
Enginarımızı, soğan, havuç, biraz zeytinyağ ve unladığımız suyun içinde haşlıyoruz.
Taze karides, kapya biber, taze soğan, ve domatesleri az tereyağında soteliyoruz. Bu karışımımızı enginara doldurup, üzerine bir parça Ezine keçi beyaz peynir ekleyip, 180 derecelik fırınımızda 6-7 dakika kadar tutuyoruz.
Domates sos
Soğan, sarımsak, biraz havuç rendeleyip zeytinyağında kavururuz. Beyaz şarapla söndürürüz. Az domates salçası, 1 çorba kaşığı kadar un, ve kabuksuz domates ya da konserve domates ekleyip, az da su ekledikten sonra kaynamaya bırakırız. Tuz, şeker, defne yaprağı, kuru kekik ve fesleğen ekledikten sonra yaklaşık 45 dakika - bir saat kaynamaya bırakırız. En sonunda da stick blender ile püre ederiz. Servise yakın, kapari ve zeytin ekleriz.
Rakı vinaigrette
Bir tavada zeytinyağında ince çekilmiş arpacık soğanı ekleyip kavururuz. Çok az anason ekleyip, rakı ile flambee ederiz. Mixerde bunu püre ettikten sonra az hardal limon suyu ve zeytinyağı ekleyip, vinaigrette’imizi elde ederiz.
Fotoğraftaki gibi, kızarmış roka yaprağı ile servis edilir.
40ml zeytinyağ
1/10bağ dereotu
Tuz, beyaz biber
Tüm ürünler suda haşlanır. Püre edildilirken, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ve biber eklenir.En son dereotu eklenir. Ilık servis edilir
Rakı vinaigrette
Enginarımızı, soğan, havuç, biraz zeytinyağ ve unladığımız suyun içinde haşlıyoruz.
Taze karides, kapya biber, taze soğan, ve domatesleri az tereyağında soteliyoruz. Bu karışımımızı enginara doldurup, üzerine bir parça Ezine keçi beyaz peynir ekleyip, 180 derecelik fırınımızda 6-7 dakika kadar tutuyoruz.
Domates sos
Soğan, sarımsak, biraz havuç rendeleyip zeytinyağında kavururuz. Beyaz şarapla söndürürüz. Az domates salçası, 1 çorba kaşığı kadar un, ve kabuksuz domates ya da konserve domates ekleyip, az da su ekledikten sonra kaynamaya bırakırız. Tuz, şeker, defne yaprağı, kuru kekik ve fesleğen ekledikten sonra yaklaşık 45 dakika - bir saat kaynamaya bırakırız. En sonunda da stick blender ile püre ederiz. Servise yakın, kapari ve zeytin ekleriz.
Rakı vinaigrette
Bir tavada zeytinyağında ince çekilmiş arpacık soğanı ekleyip kavururuz. Çok az anason ekleyip, rakı ile flambee ederiz. Mixerde bunu püre ettikten sonra az hardal limon suyu ve zeytinyağı ekleyip, vinaigrette’imizi elde ederiz.
Fotoğraftaki gibi, kızarmış roka yaprağı ile servis edilir.
HAVUÇ MASKESİ İLE SİVİLCE VE LEKELERE SON

Çikolatalı Bombe Pasta Tarifi
Elif Korkmazel 4 Kişilik
Malzemeler
Bir buçuk paket pötibör bisküvi...
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Süslemek için: Kakao ve krem şanti
Elif Korkmazel 4 Kişilik
Malzemeler
Bir buçuk paket pötibör bisküvi...
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Süslemek için: Kakao ve krem şanti
Çikolatalı Bombe Pasta Yapılışı
Bisküvileri irili ufaklı kırıp bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayı ilave edip, macun kıvamı alana dek karıştırın. Daha önceden suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Sonrasında dolaptan çıkarıp pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip, krem şanti ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Bisküvileri irili ufaklı kırıp bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayı ilave edip, macun kıvamı alana dek karıştırın. Daha önceden suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Sonrasında dolaptan çıkarıp pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip, krem şanti ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
https://www.facebook.com/groups/arifeyemekgrubu/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder