13 Nisan 2014 Pazar



 
******
Çeltik Kebabı
Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı et
3 adet orta boy patates
1 su bardağı yoğurt
3 adet orta boy domates
4 adet yeşil sivri biber
1 kahve kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Kekik
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Çeltik Kebabı tarifine başlarken ilk olarak kuşbaşı etleri orta büyüklükte bir tencereye alarak bir miktar yağ ve su ekliyoruz. Etler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken et henüz pişmemiş ise bir miktar kadar daha su ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
Etler piştikten sonra bir yemek kaşığı sıvıyağ, kekik ve tuz ilave ederek kavuruyoruz. Patateslerin kabuklarını soyarak yıkıyoruz. Kibrit çöpü kalınlığında dilimliyoruz. Dilimlediğimiz patatesleri kızgın yağa atarak kızartıyoruz. Ufak bir kaseye yoğurdu alarak üzerine sarımsak ve tuz ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıyoruz.
Ufak bir tavaya domates salçasını ve bir fincan su ilave ederek özeyelim ve sos haline getirelim. Tuz ekleyerek bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. İlk önce servis tabağına kızarttığımız patatesleri düzgün bir şekilde yerleştirelim. Patateslerin üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan birkaç kaşık dökelim. Yoğurdun üzerine pişirdiğimiz etleri yayalım.
Son aşamada ise hazırladığımız domates sosunu etlerin üzerine gezdirelim. Arzuya göre közlenmiş domates ve biber ile servis yapabileceğimiz gibi sade olarak da servis yapabiliriz.

Afiyet olsun…


 Bizimkiler bu yemeğe bayılıyor.
http://sahrapsoysal.com/tarif/947/patatesli-cingene-kebabi-tarifi.htm 
Makarnalı Rus Salatası
Malzemeler
1 tane boncuk makarna
1 kaşık margarin
2 kaşık zeytinyağı
1 paket hazır garnitür
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 kase kornişon turşu
1-2 diş sarımsak
Tuz ve baharatlar

Hazırlanışı
Makarnalı Rus Salatası tarifimize ilk olarak makarnamızı pişirmeye uygun bir tencereye alarak başlıyoruz. Makarnamızın üzerine kaynar su dökerek istediğimiz diriliğe ulaşıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlama suyuna zeytinyağı ve tuz ekleyerek lezzetini artırıyoruz. Haşlanmış boncuk makarnaları süzdükten sonra süzgeçte iken bir bardak soğuk su dökerek yapışmasını engelliyoruz.
Diğer yandan Rus salatası yapımı için hazırlıklar başlatıyoruz. Eğer sebzeleri evde hazırlayacaksak patates, havuç ve bezelyeleri önceden haşlayıp soğutuyoruz. Garnitür kullanacaksak konservenin suyunu süzüp bir kâseye alıyoruz. Sıvı malzemelerden yoğurt ile mayonezde karıştırıldıktan sonra sarımsakları da döverek harca katıyoruz.
Garnitür sebzeler, kornişon turşular ve yoğurt karışımı bu şekilde hazırlanmış olacak ve makarnalar ile buluşabilecek Rus salatası elde dilmiş olacaktır. Tavada erittiğimiz margarin ile bir miktar zeytinyağı sıcakken makarnalara boca edilip karıştıktan sonra, diğer tarafta hazırlanan Rus salatası da birleştirilebilinir.
Makarnalı Rus salatası servise uygun salata kabına alınabilir ve taze nane, maydanoz gibi yeşilliklerle süslenerek servis edilebilir. Doyurucu bir lezzet olacağı için kimi zaman öğlen çaylarına eşlik edebilecek kimi zamanda şık misafir sofralarında yerini alacaktır. Unutulmaması gereken ayrıntı yoğurtlu salataların oda ısısında çok uzun süre bekletilmemesidir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: