9 Nisan 2014 Çarşamba

Avocado-half-430Avokado - yarım - 430Cinco de Mayo köşeyi dönünce olduğunu ve avokado bir normalden daha büyük höyük yakında süpermarket görüneceği anlamına gelir . Neden ? Cinco de Mayoyıl içinde avokado tüketimi için büyük gün biridir . Guacamole Hello ! Jan DeLyser ,Kaliforniya Avokado Komisyonu için pazarlama başkan benimle daha ilginç gerçekleri paylaştı :
Kemps - kitchen2151 . 10 ile 15 yıl boyuncaSuper Bowl ve Cinco de Mayo avokado üst tüketimi içinistatistik bölümünde birbirleriyle etiketi oynadı , ama 2012 yılında TemmuzDördüncü ikisini yendi! Kim guacamole Bağımsızlık Gününde kadar popüler olduğunu biliyordu ? Tüm Amerikalılar için bir ana içine bir etnik bileşendönüşümü henüz başka bir örnek . Ve avokado sadece guakomol olarak yenir değil!
Epicurious.com veritabanında bu olasılıkları göz atın .
2 . Avokado tüketimi Aziz Patrick Günü dahil olmak üzere tümönemli tatil ile artmaktadır . Avokado tüm sonra , yeşil.
Şimdi bu numarayı anlamak için deneyin: 1,6 milyar avokado 2012 yılındaAmerika Birleşik Devletleri'nde tüketilen !
3 . Eğer avokado bir meyve olduğunu farkında mı ? Biz bir sebze gibi davranmasını , ama teknik bir meyve vardır .
Böyle şeftali , mango , nar ve hatta armut gibi meyve ile şaşmamak guacamole çok iyi çalışıyor .
4 . Eğer avokadoağacı olgun olduğunu biliyorum , ama onlarağaçtan kez sadece olgunlaştırmak mı ? Daha da şaşırtıcı avokado sürece 18 ay boyunca bir ağaç üzerinde kalabilir olmasıdır .
Onları kullanmaya hazır oluncaya kadarağaç onları korur sanki .

5 . Amerika Birleşik Devletleri'ndeticari yerli mahsulün yüzde 90 nereden geliyor San Diego aşağı San Luis Obispo çapında orta ve güney Kaliforniyakıyı bölgeleri vardır . Orada Hawaii küçük kırpma amaavokadoadaları terk asla ; avokado orada tüketilir .
Florida da , avokado büyür , fakat onların ürün çok daha küçük veeti daha az yoğun ve zengin olduğubüyük yeşil Karayip tarzı olanları içerir .
6 . Tüm avokado elle toplanır . Çalışma ve su avokado yetiştiricileri içinbüyük maliyet faktörlerdir . Ve DeLyser göre , onları hasat için özel bir birey alır . Avokado ağaçları bu yüzden bir ucunda bir kese ve kesme makinesi ile 16 metrelik kutupyetişilemez meyve almak için kullanılan , yüksek.
Kutup tutarak,kese içindeavokado beşiği , daha sonrameyveüstüne yakınkök off klibi içinkutup üzerinde bir dize çekin .
7 . Kaliforniya'da avokado için bir sezon temelde vardır. Sezon Eylül ile Nisan etrafında uzanır . Ağaçları genellikle Şubat etrafında , yılda bir kez çiçek açar. Bazen yetiştiriciler geç sonbaharda bir başka çiçek olsun , ama bu sık olmaz .
Bu arada, Meksika , çiçek için beş farklı iklimlerde ve beş farklı zamanlarda olan avokado büyümek beş farklı bölgeler vardır.
8 . Perakendeciler olgunluk çeşitli aşamalarında arasından avokado talep olduğunu biliyor muydunuz ? Evre dört kabul ederken Sahne beş , guacamole için hazır olması için yeterli ihale " dilim hazır . "
Eğer bir avokadoolgunlaşmasını hızlandırmak istiyorsanız , bir muz ya da elma ile bir kağıt torbaya koyun .
9 . Bir avokado yemek hazır olduğunda yargılamak içinen iyi yolu nedir ? Kaliforniya Avokado Komisyonu'na göre , renk bir göstergesi değildir . Avokado iş lingo sayısallaştırma olarak bilinen - - parmaklarınızın ile sıkmameyve çürükler bırakabilirsiniz . Kaçımız bu hata yaptık ? Biliyorum olanlar avucunuzun içinde size bir fincan o tavsiye ve hafifçe sıkın .
Hala oldukça sağlam ama yumuşak baskısı için verdiği zaman hazır.
10 . Hassdünyada yetiştirilen avokadoen popüler çeşididir . Hass ağacı1930'larda La Habra Heights , Kaliforniya Rudolph Hass adlı bir postacı bahçesinde keşfedildi . Hass iyi bir şey biliyordu ve 1935'te ağaç patentli . Tüm Hass ağaçlar geri o ağaca kendi soy takip edebilirsiniz . AmaHass avokado gerçekten1970'lerde popüler oldu önce yaklaşık 35 yıl beklemek zorunda kaldı .

Hiç yorum yok: