6 Mart 2014 Perşembe

olay lokma tatlısı
Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Üstü için tarçın veya hindistan cevizi
Şerbet Malzemesi

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/4 adet limonun suyu
Yapılışı

Yayvan bir kapta yumurtaları, unu, yoğurdu ve kabartma tozunu iyice karıştırıp çırpın. Hamurunuz krep hamurundan daha yoğun bir kıvamda olmalıdır. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatmaya başlayın. Şerbet çok yoğun olmamalı. Tam kıvamını yakalamak için şerbet kaynadıktan sonra bir kaşıkla az miktar şerbetten alın. Şayet elinize yapışıyorsa kıvamı tamam demektir. O zaman tencerenizi ocaktan alıp soğumaya bırakabilirsiniz

Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Bir yemek kaşığını yağa batırıp kaşığın ucuyla hazırlamış olduğunuz hamurdan küçük parçalar alarak kızgın yağa atın. Küçük toplar halinde olan hamurun bir tarafını kızartıp diğer tarafını çevirdiğinizde ocağın altını yarıma getirin. İki tarafı da kızardıktan sonra hamuru süzgeçle alıp hemen soğumuş olan şerbetin içine atın. 5 dk kadar şerbetin içinde kalan tatlıları çıkarıp üstlerine tarçın veya hindistancevizi dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok: