olay lokma tatlısı
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Üstü için tarçın veya hindistan cevizi
Şerbet Malzemesi
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/4 adet limonun suyu
Yapılışı
Yayvan bir kapta yumurtaları, unu, yoğurdu ve kabartma tozunu iyice
karıştırıp çırpın. Hamurunuz krep hamurundan daha yoğun bir kıvamda
olmalıdır. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatmaya
başlayın. Şerbet çok yoğun olmamalı. Tam kıvamını yakalamak için şerbet
kaynadıktan sonra bir kaşıkla az miktar şerbetten alın. Şayet elinize
yapışıyorsa kıvamı tamam demektir. O zaman tencerenizi ocaktan alıp
soğumaya bırakabilirsiniz
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Bir
yemek kaşığını yağa batırıp kaşığın ucuyla hazırlamış olduğunuz
hamurdan küçük parçalar alarak kızgın yağa atın. Küçük toplar halinde
olan hamurun bir tarafını kızartıp diğer tarafını çevirdiğinizde ocağın
altını yarıma getirin. İki tarafı da kızardıktan sonra hamuru süzgeçle
alıp hemen soğumuş olan şerbetin içine atın. 5 dk kadar şerbetin içinde
kalan tatlıları çıkarıp üstlerine tarçın veya hindistancevizi dökerek
servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder