6 Mart 2014 Perşembe

Kuşbaşı etli ve nohutlu pilav
Malzemeler:

1 su bardağı nohut, 300 gr kuşbaşı et, 1,5 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı
kaynamış su, tuz, dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz.

Yapılışı:

Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin. Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın. Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hâlâ bir miktar su kalacaktır. Kapakla tencere arasına bir kâğıt havlu koyarak emlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın. Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi
tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz

*******
 
Kış Rüyası
Dikdörtgen borcam için malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı tozşeker
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*125 gr. margarin
*1 poşet krem şanti
*1 çay bardağı süt
*1 paket vanilya
*bol miktarda hindistancevizi

Yapılışı

*derin bir tencerede eritilen yağın içine un, mısır nişastası eklenerek, un ve nişasta çok sararmayacak şekilde, sürekli karıştırarak kavrulur.

*İçerisine 1 litre süt ve 1 bardak tozşeker ilave edilir.Ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
*kaynayan muhallebi ocaktan alınınca içerisine vanilya ilave edilip yaklaşık 10-15 dk. mikserle çırpılır.

*1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ile hazırlanır.

*en büyük boy dikdörgen borcam tepsinin tabanına bolca hindistan cevizi serpilir.(hiç boşluk kalmayacak şekilde serpmelisiniz,aksi taktirde muhallebi borcama yapışır ve çıkartamazsınız.)

*çorba kepçesi yardımıyla, hindistancevizinin üzerine muhallebi dökülür ve bir spatula yardımıyla yüzey düzlenir.

*oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerine hazırlanan krem şanti yayılır ve yüzey düzeltilir.

*tepsinin üzeri streç film ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir.ertesi gün, muhallebi enine ve boyuna küçük kareler halinde kesilir ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parça birbirine yapıştırılır.tepsideki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınına alınan kareler, antep fıstığı ve mevsim meyvesiyle süslenerek servis yapılır. —






















Avar Hingali - en kisa zamanda tarifide gelecek
http://www.liveinternet.ru/users/3955846/post156352764/

Hiç yorum yok: