10 Mart 2014 Pazartesi

Etli Kirde

Kirde, yufka ile hazırlanan yöresel bir et yemeğidir.

KirdeMalzemeler

    Yarım kg kemiksiz parça kuzu eti
    2 buçuk su bardağı su
    2 yufka
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Kuzu etini tencereye alıp 2 buçuk bardak suyla haşlayın. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Etleri tel tel ayırın. Teflon tavayı yağlayın. Bir yufkayı kenarları tavanın dışında kalacak şekilde yerleştirin. Yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Eti ilave edin.

Diğer yufkayı küçük parçalara bölüp etin üzerine yerleştirin. Kalan yağı yufkaların üzerine sürün. Alttaki yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırarak toplayın. Et suyundan bir bardak kadarını üzerine gezdirin. Ocakta ters yüz ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Etli Kirde

Kirde, yufka ile hazırlanan yöresel bir et yemeğidir.

KirdeMalzemeler...


Yarım kg kemiksiz parça kuzu eti
2 buçuk su bardağı su
2 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Kuzu etini tencereye alıp 2 buçuk bardak suyla haşlayın. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Etleri tel tel ayırın. Teflon tavayı yağlayın. Bir yufkayı kenarları tavanın dışında kalacak şekilde yerleştirin. Yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Eti ilave edin.

Diğer yufkayı küçük parçalara bölüp etin üzerine yerleştirin. Kalan yağı yufkaların üzerine sürün. Alttaki yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırarak toplayın. Et suyundan bir bardak kadarını üzerine gezdirin. Ocakta ters yüz ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
*************************
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı

Hamuru için

    4 su bardağı un
    1 buçuk su bardağı su
    1 çay kaşığı tuz

Harcı için

    8-9 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
    2 su bardağı dövülmüş Antep Fıstığı
    1 su bardağı toz şeker
    300 gr taze kaymak

Hazırlanışı
Derin bir karıştırma kabının içinde, un, su ve tuz iyice yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yarım saat dinlenmeye bırakılan hamur daha sonra Antep fıstığı büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her bir beze çok ince açılarak hazır yufka büyüklüğüne getirilir.

Her bir yufkanın üzerine eritilmiş, ılıtılmış tereyağı bir fırça yardımıyla sürülür. Yine her bir yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar taze kaymak ve 2 yemek kaşığı kadar dövülmüş fıstık paylaştırılır. En sonunda da toz şeker serpiştirilerek yufkaların dört bir ucu katlanıp mektup zarfı şekline getirilir.

Yağsız teflon tavada katmerlerin her iki yüzü de kızartıldıktan sonra üstüne tereyağı veya kaymak sürülür. Servis tabağına alındıktan sonra Antep Fıstığıyla süslenerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun…
 
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı

Hamuru için

4 su bardağı un...

1 buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Harcı için

8-9 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı dövülmüş Antep Fıstığı
1 su bardağı toz şeker
300 gr taze kaymak

Hazırlanışı
Derin bir karıştırma kabının içinde, un, su ve tuz iyice yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yarım saat dinlenmeye bırakılan hamur daha sonra Antep fıstığı büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her bir beze çok ince açılarak hazır yufka büyüklüğüne getirilir.

Her bir yufkanın üzerine eritilmiş, ılıtılmış tereyağı bir fırça yardımıyla sürülür. Yine her bir yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar taze kaymak ve 2 yemek kaşığı kadar dövülmüş fıstık paylaştırılır. En sonunda da toz şeker serpiştirilerek yufkaların dört bir ucu katlanıp mektup zarfı şekline getirilir.

Yağsız teflon tavada katmerlerin her iki yüzü de kızartıldıktan sonra üstüne tereyağı veya kaymak sürülür. Servis tabağına alındıktan sonra Antep Fıstığıyla süslenerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun…
******************************

Hiç yorum yok: