10 Mart 2014 Pazartesi

Bayılırım iç baklaya. Baktım, tezgahlarda da boy göstermeye başlamış, dayanamadım, paylaşayım dedim.
http://sahrapsoysal.com/tarif/1213/zeytinyagli-taze-ic-bakla-tarifi.html
 
Yufkalı Sac Kebabı

1/2 demet dereotu
1 su bardağı su
1 su bardağı su...

1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 kg. et
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı margarin
4 adet domates
4 adet soğan
5 adet biber
1/2 kg. un
tuz yeteri kadar
karabiber
kırmızı biber

Hazırlanışı:

Yufkali Sac KebabiSaca veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.

Tavayı sallayarak bulamacı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabagına alın. Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun.

Hiç yorum yok: