24 Mart 2014 Pazartesi

ÇÖKELEK BÖREĞİ
Kızartılarak yapılan böreklerin en lezzetli olanlarından biri sanırım bu tarif. Üstelik fazla da yağ çekmiyor.

http://herrenk.com/sdetay.asp?did=2478


http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com/
hanımlar deneyenlerden yorum istiyorum

MUZLU PUDINGLI KEK
Malzemeler;

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
2 su bardağı un
1 paket muzlu puding
1 paket kabartma tozu
Yapılışı;

Öncelikle kek için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle, mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üstü göz göz olsun.
Üzerine süt ve fındık yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta unu, pudingi ve kabartma tozunu eleyin.
Elediğiniz karışımı sütlü karışımınıza ekleyip çok az çırpın.
Yağlanmış kek kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 – 45 dakika pişirin. (Kürdan testi yapmayı unutmayın. Herkesin fırını farklı olacağı için sıcaklık ve süre değerlerini kendinize göre ayarlamanızda fayda var.)
Afiyet olsunn..

******


PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler:

1 kilogram un

1 paket margarin
3 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

Harcı için:
2 su bard. rendelenmiş beyaz peynir
5 dal dereotu
4 adet taze soğan

(Patatesli veya kıymalı da olabilir)

Yapılışı:
Unumuzu derin bir karıştırma kabına koyup ortasına havuz açalım.
Mayamızı, şekerimizi bir bardak ılık suyumuzu koyup havuzun ortasında karıştıralım ve köpürene kadar mayalanmasını bekleyelim.
Bu arada iç harcımızı hazırlamak için dereotumuzu ve taze soğanlarımızı doğrayalım.
Beyaz peynirimizle karıştırıp kenarda bekletelim.
Hamurumuz mayalandıktan sonra yağlarımızı, yumurtalarımızı ve tuzumuzu koyup iyice yoğuralım.
Yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapıp mutfak tezgahımıza dizelim, ortalarını ezip iç harcımızdan koyalım.
Ağızlarını kapatıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 15 dakika daha oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyip 200 derece fırında pişirelim. — Yasemin Şenbağ ve 21 diğer kişi ile birlikte.
Fotoğraf: PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler:

1 kilogram un
1 paket margarin
3 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

Harcı için:
2 su bard. rendelenmiş beyaz peynir
5 dal dereotu
4 adet taze soğan

(Patatesli veya kıymalı da olabilir)

Yapılışı:
Unumuzu derin bir karıştırma kabına koyup ortasına havuz açalım.
Mayamızı, şekerimizi bir bardak ılık suyumuzu koyup havuzun ortasında karıştıralım ve köpürene kadar mayalanmasını bekleyelim.
Bu arada iç harcımızı hazırlamak için dereotumuzu ve taze soğanlarımızı doğrayalım.
Beyaz peynirimizle karıştırıp kenarda bekletelim.
Hamurumuz mayalandıktan sonra yağlarımızı, yumurtalarımızı ve tuzumuzu koyup iyice yoğuralım.
Yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapıp mutfak tezgahımıza dizelim, ortalarını ezip iç harcımızdan koyalım.
Ağızlarını kapatıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 15 dakika daha oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyip 200 derece fırında pişirelim.


 
 


Hiç yorum yok: