24 Mart 2014 Pazartesi



Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi

http://www.lezzetliyemektariflerim.com/56-bruksel-lahanali-mantar.html
Çikolatalı kalp pasta

Malzemeler: 600 gr balkabağı 1 su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı su 12 bebe bisküvisi 2 çay bardağı çırpılmış kremşanti 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 1 hazır kek tabanı 1 paket bitter çikolata

Hazırlanışı: *Balkabağını dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kabuklarını soyun. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ilave edin. Suyu tencerenin kenarından ekleyip kabaklar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

Kabakları süzün ve dört parçaya ayırıp kalp şekilli kalıpla kesin. Kalanı robotta püre şeklinde ezin ve ayrı bir tabağa alın. Bisküviyi robotta un halinde ezip püreye ekleyin. Kremşantiyi ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. Hazır keki küçük yuvarlak kalıplarla kesin. Hazırladığınız kekleri merdane ile hafifçe inceltin. Kekleri streç folyoyla kaplı dört küçük kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerine püreyi (en az dört parmak kalınlığında) paylaştırın. Buzlukta 4-5 saat bekletin.

Keki buzluktan alıp folyoyu çıkarın. 5 dakika oda ısısında bekletin. Kenarlarını fındıkla kaplayın. Çikolatayı eritin. Ayırdığınız kalp şekilli kabakların yarısını çikolataya bulayın. Yağlı kağıt üzerine alıp çikolata donana kadar bekletin. Kalan çikolatayı mini pastaların üzerine yarısını kaplayacak şekilde sürün.

Çikolata donunca kalp şekilli kabakla süsleyip servis yapın.


Soya soslu ve mantarlı karides

4 Kişilik
 3 çorba kaşığı soya sosu

 500 gram ayıklanmış karides
 10 adet mantar
 4 çarba kaşığı zeytinyağı
 1 adet kırmızı biber
 4 dal dereotu
 Karabiber, kekik, pulbiber
***
Zeytinyağını bir tavaya alıp, dilimlenmiş mantarı yüksek ateşte suyunu salıp çekene dek soteleyin. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ekleyin ve orta ateşte biber yarı yarıya yumuşayana dek kavurun. Üzerine karides, soya sosu, karabiber, kekik ve pulbiber ekleyip soteleyin. Servis tabağına alın. Kıyılmış dere otunu serperek servis yapın.

***************
Soya soslu kuzu pirzola

3 Kişilik

5 çorba kaşığı soya sosu

 6 kalem kuzu pirzola
 8 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 adet küçük boy soğan
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 Karabiber, pulbiber, kekik
 6 adet domates
Soya sosunu 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, biber salçası, karabiber, pul biber ve kekiği geniş bir kapta karıştırın. Pirxolaları bu karışıma bulayıp, buzdolabında 4-5 saat marine edin.
 Patatesleri temizleyip elma dilimi şeklinde doğrayın.Üzerine kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve pul biber ekleyin.
Marinediki pirzolaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Yanına patatesleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuşayana dek pişirip, servis yapın.
 
Soya Soslu Noodle

6 Kişilik
 6 çorba kaşığı soya sosu

 1 paket(350 gram) noodle
 Yeteri kadar su
 2 adet küçük boy kabak
 3 adet küçük boy havuç
 8-10 adet mantar
 Yarım demet taze soğan
 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 Tuz
Geniş bir tencerede su kaynatın.Üzerine noodle ekleyin ve 5 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Kabak, havuç, mantar ve taze soğanıarzunuza göre çok büyük olmayacak şekilde doğrayın.
 Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine havucu ilave edin. Bir-iki dakika sonra sırasıyla, kabak, mantar ve taze soğanı ekleyin. Biber salçasını da ilave edin ve bikaç dakika soteleyin. Noodle ve soya sosunu tavaya katın. Karıştırarak yüksek ateşte bir-iki dakika daha soteledikten sonra servis yapın.
 Aşçını notu: Uzakdoğu mutfaklarında kullanılan bir tür erişte olan noodle büyük marketlerde bulabilirsiniz.
 
 

Kalzone (calzone)

Malzemeler

180 gr pizza hamuru

Domates sos
8 kapari
100 gr mozzarella peyniri
1 küçük kırmızı soğan
2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
1 çorba kaşığı tane mısır

Hazırlanışı

Pizza hamurunu buzdolabında yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 30-32 santim çapında bir hamur açın. Pizzanın iç malzemesi için kırmızı soğanı soyup yuvarlak halkalar olacak şekilde kesin ve bir kaseye alın. Kapari, zeytin ve mısırı ilave edip karıştırın. Pizza hamurunun yarısına domatesli sostan sürün, üzerine peynir ve iç malzemeyi serpiştirin. Hamurun kenarlarından tutup karşılıklı kenarlarıyla birleştirerek yarım daire şeklini verin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Dilimleyip servis yapın.
Çin usulü kızarmış pilav

Malzemeler

600 gr basmati pirinç

150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Tuz
Hazırlanışı

Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

 
 

 

 

 
 
 



 
 



Hiç yorum yok: