
Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi
http://www.lezzetliyemektariflerim.com/56-bruksel-lahanali-mantar.html
Çikolatalı kalp pasta
Malzemeler: 600 gr balkabağı 1 su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı su 12 bebe bisküvisi 2 çay bardağı çırpılmış kremşanti 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 1 hazır kek tabanı 1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı: *Balkabağını dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kabuklarını soyun. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ilave edin. Suyu tencerenin kenarından ekleyip kabaklar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Kabakları süzün ve dört parçaya ayırıp kalp şekilli kalıpla kesin. Kalanı robotta püre şeklinde ezin ve ayrı bir tabağa alın. Bisküviyi robotta un halinde ezip püreye ekleyin. Kremşantiyi ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. Hazır keki küçük yuvarlak kalıplarla kesin. Hazırladığınız kekleri merdane ile hafifçe inceltin. Kekleri streç folyoyla kaplı dört küçük kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerine püreyi (en az dört parmak kalınlığında) paylaştırın. Buzlukta 4-5 saat bekletin.
Keki buzluktan alıp folyoyu çıkarın. 5 dakika oda ısısında bekletin. Kenarlarını fındıkla kaplayın. Çikolatayı eritin. Ayırdığınız kalp şekilli kabakların yarısını çikolataya bulayın. Yağlı kağıt üzerine alıp çikolata donana kadar bekletin. Kalan çikolatayı mini pastaların üzerine yarısını kaplayacak şekilde sürün.
Çikolata donunca kalp şekilli kabakla süsleyip servis yapın.
Malzemeler: 600 gr balkabağı 1 su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı su 12 bebe bisküvisi 2 çay bardağı çırpılmış kremşanti 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 1 hazır kek tabanı 1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı: *Balkabağını dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kabuklarını soyun. Tencereye alıp üzerine tozşekeri ilave edin. Suyu tencerenin kenarından ekleyip kabaklar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Kabakları süzün ve dört parçaya ayırıp kalp şekilli kalıpla kesin. Kalanı robotta püre şeklinde ezin ve ayrı bir tabağa alın. Bisküviyi robotta un halinde ezip püreye ekleyin. Kremşantiyi ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. Hazır keki küçük yuvarlak kalıplarla kesin. Hazırladığınız kekleri merdane ile hafifçe inceltin. Kekleri streç folyoyla kaplı dört küçük kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerine püreyi (en az dört parmak kalınlığında) paylaştırın. Buzlukta 4-5 saat bekletin.
Keki buzluktan alıp folyoyu çıkarın. 5 dakika oda ısısında bekletin. Kenarlarını fındıkla kaplayın. Çikolatayı eritin. Ayırdığınız kalp şekilli kabakların yarısını çikolataya bulayın. Yağlı kağıt üzerine alıp çikolata donana kadar bekletin. Kalan çikolatayı mini pastaların üzerine yarısını kaplayacak şekilde sürün.
Çikolata donunca kalp şekilli kabakla süsleyip servis yapın.
Soya soslu kuzu pirzola
3 Kişilik
5 çorba kaşığı soya sosu
6 kalem kuzu pirzola
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber, pulbiber, kekik
6 adet domates
Soya sosunu 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, biber salçası, karabiber, pul biber ve kekiği geniş bir kapta karıştırın. Pirxolaları bu karışıma bulayıp, buzdolabında 4-5 saat marine edin.
Patatesleri temizleyip elma dilimi şeklinde doğrayın.Üzerine kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve pul biber ekleyin.
Marinediki pirzolaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Yanına patatesleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuşayana dek pişirip, servis yapın.
3 Kişilik
5 çorba kaşığı soya sosu
6 kalem kuzu pirzola
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber, pulbiber, kekik
6 adet domates
Soya sosunu 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, biber salçası, karabiber, pul biber ve kekiği geniş bir kapta karıştırın. Pirxolaları bu karışıma bulayıp, buzdolabında 4-5 saat marine edin.
Patatesleri temizleyip elma dilimi şeklinde doğrayın.Üzerine kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve pul biber ekleyin.
Marinediki pirzolaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Yanına patatesleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuşayana dek pişirip, servis yapın.
Çin usulü kızarmış pilav
Malzemeler
600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder