Şekerin zararları!!!!
1. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir.
2. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir. 3. Şeker vücudunuzun mineral
dengesini bozabilir. 4. Şeker çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu
ve huysuzluğa sebep olabilir. 5. Şeker çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir. 6.
Şeker çocukların okul başarısını olumsuz etkileyebilir. 7. Şeker trigliserit
seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir. 8. Şeker bakteri enfeksiyonları
na karşı savunma sistemini zayıflatabilir. 9. Şeker böbreklere hasar verebilir.
10. Şeker krom eksikliğine yol açabilir. 11. Şeker bakır eksikliğine yol
açabilir. 12. Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller. 13. Şeker meme,
yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir. 14. Şeker kadınlarda daha
büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir. 15. Şeker safra
kesesi kanseri için risk faktörü olabilir. 16. Şeker gözleri bozabilir. 17.
Şeker serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir. 18.
Şeker Hipoglisemiye sebep olabilir. 19. Şeker midenin asidik olmasına yol
açabilir. 20. Şeker çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir. 21. Şeker
koroner kalp hastalığı riskini artırabilir. 22. Şeker ciltte kuruma ve saç
beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir. 23. Şeker alkol
bağımlılığına yol açabilir. 24. Şeker diş çürüklerini artırabilir. 25. Şeker
kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunabilir. 26. Yüksek miktarda şeker
yemek Crohn’s hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır. 27. Şeker
kireçlenmeye sebep olabilir. 28. Şeker astıma sebep olabilir. 29. Şeker mantar
enfeksiyonları na sebep olabilir. 30. Şeker safra taşı oluşmasına yol açabilir.
31. Şeker böbrek taşı oluşmasına yol açabilir. 32. Şeker istemik kalp
hastalığına yol açabilir. 33. Şeker apendisite yol açabilir. 34. Şeker Multipl
Skleroz (MS) hastalığının belirtilerini şiddetlendirebilir. 35. Şeker dolaylı
olarak hemoroide yol açabilir. 36. Şeker damarlarda varise yol açabilir. 37.
Şeker osteoporoz oluşumuna katkıda bulunabilir. 38. Şeker salya asiditesine
katkıda bulunabilir. 39. Şeker insülin sensitivitesinde düşüşe sebep olabilir.
40. Şeker glikoz toleransının düşmesine sebep olur. 41. Şeker büyüme hormonunu
azaltabilir. 42. Şeker toplam kolesterolü artırabilir. 43. Şeker sistolik kan
basıncını artırabilir. 44.Şeker gıda alerjilerine sebep olur. 45. Şeker diyabet
oluşumuna katkıda bulunabilir. 46. Şeker hamilelikte kan zehirlenmesine yol
açabilir. 47. Şeker çocuklarda egzama oluşuma katkıda bulunabilir. 48. Şeker
kardiyovasküler hastalığa sebep olabilir. 49. Şeker DNA yapısını bozabilir. 50.
Şeker katarakta sebep olabilir. 51. Şeker amfizeme sebep olabilir. 52. Şeker
ateroskleroza sebep olabilir. 53. Şeker serbest radikal oluşumuna sebep
olabilir. 54. Şeker enzimlerin işlevselliğini düşürür. 55. Şeker karaciğer
hücrelerinin bölünmesine sebep olabilir; bu da karaciğerin boyutlarını büyütür.
56. Şeker karaciğerde yağ miktarını artırabilir. 57. Şeker karaciğerde patolojik
değişimlere yol açabilir. 58. Şeker pankreasa zarar verebilir. 59. Şeker
kabızlığa sebep olabilir. 60. Şeker miyopluğa sebep olabilir. 61. Şeker
hipertansiyona sebep olabilir. 62. Şeker migren de dahil olmak üzere baş
ağrılarına sebep olabilir. 63. Şeker beyin dalgalarını artırabilir; bu da beynin
düşünme kabiliyetini zayıflatır. 64. Şeker depresyona sebep olabilir. 65. Şeker
hormonal dengesizliğe sebep olabilir. 66. Şeker Alzheimer hastalığı riskini
artırabilir. Şekerin gizli isimleri Yiyeceklerin “içindekiler” listesinde
şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi?
Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz,
sorbitol, mannitol, xylitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal,
invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado,
amazake. Şekerin vücudunuza zararları • Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok
çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “metabolik sendrom”
deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor.
Kan şekerindeki ani düşüşse sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor. • Diş
çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları,
böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik
yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor. • Kan dolaşımıyla vücudun
her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst
kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi
aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları
bozularak yağa dönüşüyor. • Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Vücut soğuk, sıcak
veya mikroplara karşı koyamıyor. Her yerde “şeker” var Kek, pasta, baklava gibi
tatlı yiyeceklerin içinde şeker olduğunu zaten biliyoruz. Tehlikeli olan
gelişme, şekerin artık yerli yersiz neredeyse bütün hazır gıdaların içine
koyulur hale gelişi… Bebek maması, mısır gevreği, sosis, mayonez, ketçap, pizza,
hamburger ekmeği, kola, hazır meyve suyu gibi gıdalar şekerle tüketici gözünde
daha çekici hale getiriliyor. Doğuştan tatlıya yatkınlığı olan insanoğlu da,
farkında olmadan bu çekime kapılıyor ve satışlar artıyor. Gittikçe daha fazla
satın alıyor, daha yiyoruz bu gıdaları. Çocuklar ve bebekler için çok sakıncalı
şekerin zararlarıÖzellikle bebek mamasında bile şeker olması, çocukların
beslenme zevkinin bir ömür boyu yanlış bir yolda gitmesine neden oluyor.
Günümüzde artan aşırı şişmanlığını sorumlularından biri de bebekken tanışılan
şeker olsa gerek. Bebek mamasında anne sütüne oranla yüzde 60 daha fazla şeker
bulunuyor! Şekerdeki genetik risk Şekerle ilgili çok önemli başka bir tehlike
daha var. Genetiğiyle oynanmış mısırdan “mısır şekeri” üretiliyor. “Nişasta
bazlı sıvı şeker” de denilen bu “oynanmış” şeker, çikolata, gofret, gazlı
içecek, baklava, mısır gevreği gibi endüstriyel gıdalarda en çok kullanılan
şeker türü. Genetiğiyle oynanmış gıdalar ise, başlı başına sayfalarca yazı
yazılabilecek bir konu. Doğal halinde değil, insan eliyle “oynanmış” genlere
sahip yiyecekler yediğimizde, bizim vücudumuzda da genlerimizi ilgilendiren
değişiklikler olabileceğinden korkuyor bilim adamları. Günümüzde yaygınlaşan
besin alerjileri, kanser gibi rahatsızlıkları n nedenlerinden biri olduğu
düşünülüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder