GÜNÜN MENÜSÜ : Kabak Kavurması
(Malatya)
Malzemeler : 750 gr. kabak 1 baş soğan 1 demet
maydanoz-dereotu 1 kaşık salça 1 çay bardağı su 2 kaşık tereyağı Tuz-karabiber
Kabak Kavurması (Malatya) yemeğinin hazırlanışı: Kabaklar yıkanır kabuklan
kazınarak temizlenir, tekraryıkanır .Küçük küpler şeklinde doğranır. Diğer
tarafta küp şeklinde doğranmış soğanlar tereyağında hafifçe sarartılır. Bir
kaşık salça veya küp şeklinde doğranmış domatesler ilâve edilir. Kabaklarla
birlikte karıştırılır. Tuzu atılır, bir çay bardağı su konarak kapağı kapatılır.
Kendi bıraktığı suyu ve ilâve edilen suyu tamamen çekilinceye kadar pişirilir.
Ateş kapatılır kıyılmış maydanoz, dereotu ve karabiber katılarak karıştırılır.
Servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Not: Tereyağı yerine
zeytinyağı kullanılarak da pişirilebilir. O zaman soğuk olarak servis yapılır.
aFİYEToLSUN aRKADAŞLAR.....:))

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder