2 Ağustos 2012 Perşembe


Mantarlı Et Sote







Malzemeler


750 gr dana kuşbaşı


500 gr mantar


1 adet büyük kuru soğan


2 adet yeşil sivri biber


1 adet domates

2 diş sarımsak


1 yemek kaşığı Domates salçası


1 çay kaşığı Biber salçası


Tuz


Toz Karabiber


Toz Kırmızı biber


Kimyon


1,5-2 su bardağı sıcak su


1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı


1 yemek kaşığı margarin


Yemeğin Tarifi


1. Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin.


2. Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun.


3. Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın. ( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)


4. Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun.






5. Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir.






6. Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin.


7. Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir.


8. Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir.






9. Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur. ) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir.

Hiç yorum yok: