2 Ağustos 2012 Perşembe

çoban kavurma


ÇOBAN KAVURMA



MALZEMELER


1 kg kuşbaşı kuzu eti


3 adet soğan


1 tatlı kaşığı kekik


3 adet çarliÇston biber


1 çay kaşığı karabiber


2 diş sarmısak


½ çay bardağı sıvı yağ






HAZIRLANIŞI


Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir. **** Bayram Kavurması






Malzemeler


1 kg kuzu but (orta yağlı)


100 gr kuyruk yağı


Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik






Yemeğin Yapılışı


Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.


Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.

Hiç yorum yok: