20 Temmuz 2012 Cuma

şifa için ye



Enginar Salatası
MALZEMELER


350 gr enginar göbeği
1 adet küp küp doğranmış soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı konserve garnitür veya haşlanmış iç bakla
2 yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
Sos İçin
Yarım çay bardağı beyaz üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağıkızdırın ve soğanı pembeleştirin. Daha sonra enginarları ekleyin. Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edip kapağı yarı kapalı olarak enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Enginarlar pişince garnitürü veya haşlanmış iç baklayı ilave edip tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika sonra ocağı kapatın ve sebzeleri bir kaseye alıp soğutun. Sirke ve pudar şekerini karıştırarak sosu hazırlayın ve sebzelerin üzerine gezdirip nane yaprakları serpip servis yapın.
Kaynak: yemektarifleri.blogcu. http://www.mailce.com/enginar-salatasi-nasil-yapilir.html#ixzz21AQ1NO3C
********
’Dünyadaki en sağlıklı 150 gıda’ kitabıyla ünlenen Dr.Jonny Bowden’in saydığı bu gıdaların yararları isimlerinden yüzlerce kat fazl
DÜNYANIN en saygın gazetelerinden New York Times’ın internet sitesinde 2008 ve 2009’un en çok okunan sağlık haberi yeterince tüketilmeyen en sağlıklı besinlerin listesinden oluşuyor. “Dünyadaki En Sağlıklı 150 Gıda” kitabıyla ünlenen Dr. Jonny Bowden’ın yardımıyla hazırlanan listede günlük hayatta değeri bilinmeyen ancak tam bir sağlık deposu olan 11 besin en ince detaylarıyla anlatıyor

PANCAR: Pancarların kırmızı ıspanaklar olarak görülmesi gerektiğini belirten Dr. Bowden içinde barındırdığı yüksek oranda folik asit ve doğal kırmızı pigmentlerin kanserle savaşmak için çok önemli olduğunu belirtiyor.
Nasıl tüketilmeli: Taze, çiğ ve salata içinde. Ancak pişirilirse antioksidan gücünü yitirir.
LAHANA: “Sulforaphane” gibi kanserle mücadele eden enzimler barındırır.
Nasıl tüketilmeli: Lahana salatası şeklinde yenilebileceği gibi hamburger ve sandviçlerin arasına da konularak tüketilebilir.

PAZI: Göz sağlığına iyi gelen “karoten” oranı çok yüksek olduğu için kullanılmasında fayda var.
Nasıl tüketilmeli: Dilimlenerek zeytin yağıyla tüketilebilir.


TARÇIN: Tansiyon ve kolestrole iyi gelir, her ikisini de dengelemeye yardımcıdır.
Nasıl tüketilmeli: Kahvenin ya da yulaf ezmesinin üzerine serpin.
NAR SUYU: Kan basıncının düzenlenmesine katkıda bulunan nar suyu antioksidan deposudur.
Nasıl tüketilmeli: Narın suyunu sıkıp için.
BALKABAĞI ÇEKİRDEĞİ: Balkabağının en sağlıklı yeri olan çekirdekler magnezyum deposudur ve yüksek oranda mineral barındırır. Bu mineraller ölümü uzatır.
Nasıl tüketilmeli: Salata üzerine konulmalı ya da atıştırmalık gibi pişirilerek yenmeli.
SARDALYA: Konservedeki en sağlıklı gıdalardan olan sardalyanın yüksek omega-3 ve kalsiyum değerleri onu bu listeye sokuyor. Demir, potasyum, fosfor, B vitamini, magnezyum ve manganez oranları çok yüksek.
Nasıl tüketilmeli: Salata ve ekmek üzerinde soğan ve soslarla yiyebilirsiniz.
ZERDEÇAL: Baharatların yıldızı olarak tanımlanan zerdeçal kanserle mücadeleye yardımcı oluyor.
Nasıl tüketilmeli: Tavada yumurtaya ekleyin ya da sebze yemeğine koyun.
DONDURULMUŞ YABANMERSİNİ: Dondurulmuş olmasına rağmen gücünden birşey kaybetmeyen dondurulmuş yabanmersini hafızaya iyi geliyor.
Nasıl tüketilmeli: Yoğurdun içine karıştırılarak tüketilebilir.
KONSERVE BALKABAĞI: Düşük kalorili olmasının yanında lif ve A vitamini oranı yüksek olması dolayısıyla oldukça sağlıklı bir besin.
Nasıl tüketilmeli: Biraz yağ, tarçın ve hindistan cevizini karıştırarak tüketin.
KURU ERİK: Aynı erikte olduğu gibi kuru erik de antioksidan deposudur.
Nasıl tüketilmeli: Salamın arasına konularak yenilebilir.
Devamı oku: http://www.mailce.com/sebzelerle-uzun-yasamanin-sirri.html#ixzz21AR3zZiU

Hiç yorum yok: