3 Şubat 2012 Cuma

ikramlık

 
kandilde ikram edebileceğiniz güzel bir tarif

Malzemeler,

1 Yumurta,
...
Bir bardak yoğurt,
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu,
Bir fincan zeytinyağı,
tuz,bir tutam
Un aldığı kadar
***
İç harcı

250 gram kıyma,
1 soğan, biraz karabiber 1 çay kş ,
bir kaşık yağ,
kavurun harcı kenarda soğusun,
***
yapışıiı

Un sıvıları çırpın sonra tozları koyup iyice yoğurun hamur yapın yumuşak elinize yapışmayacak hale gelene kadar unu ayarlayın sonra biraz dinlendirin 20 dakika kadar sonra bezelere bölün yumurta kadar büyüklükte ve hafif unla açın
Bir pasta tabağı büyüklüğünde açın ortasına harcı koyup kapatın heepsini böyle hazırlayın ve bir yere dizin sonrada
tavaya yağı koyup kızdırın böreklerinizi koyup kızartın peçete üzerine alın sıcak servis yapın ayni hamurdan ufak yuvarlaklar açıp kızartın garçsız bunada bişi deriz çayla veya içecekle servis yapın afiyet olsun (annem yapardı biz çocukken puf böreği derdi bayılırdık iç harcını değişikte yapabilirsiniz(peynirli,patatesli)gibi........komşularada kandilde gönderebileceğiniz gibi.

Hiç yorum yok: