10 Kasım 2011 Perşembe

ymek

Asma Yaprağı Sarması

yemek039 Asma Yaprağı SarmasıMalzeme :500 gr. kıyma,
300 gr. yaprak,
2 adet soğan,
1 kaşık yağ,
Maydanoz,
Tuz,
karabiber,
1 limon,

Yapılışı:
1) Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar su­ya koyup hafifçe haşlayınız.
2) Etli dolma içini hazırlayınız.

**********

Kıymalı Lahana Rulosu

yemek040 Kıymalı Lahana RulosuMalzeme :1 adet orta büyüklükte lahana,
300 gr. kıyma,
1 kaşık salça,
1 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık fıstık,
2 baş soğan,
3 kaşık yağ.
Kırmızı biber,
Tuz.

Yapılışı :
Kıymalı lahana kapamasında tarif edildiği
************

Sarma Rosto

yemek041 Sarma RostoMalzeme :
1 adet sarma rosto (rostoyu kasaba sardırınız) yoksa nuar alınız.
Tuz,
karabiber.

Yapılışı :
1) Rosto veya nuarı birkaç yerinden delip tencereye koyup üzerine sıcak su, tuz koyup orta hararetli ateşte pişiriniz.
Soğuyunca rostonun iplerini çözüp, parmak kalınlığın­da dilimlere kesip servis tabağına diziniz.

Hiç yorum yok: