Asma Yaprağı Sarması
300 gr. yaprak,
2 adet soğan,
1 kaşık yağ,
Maydanoz,
Tuz,
karabiber,
1 limon,
Yapılışı:
1) Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız.
2) Etli dolma içini hazırlayınız.
**********
Kıymalı Lahana Rulosu
300 gr. kıyma,
1 kaşık salça,
1 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık fıstık,
2 baş soğan,
3 kaşık yağ.
Kırmızı biber,
Tuz.
Yapılışı :
Kıymalı lahana kapamasında tarif edildiği
************
Sarma Rosto
1 adet sarma rosto (rostoyu kasaba sardırınız) yoksa nuar alınız.
Tuz,
karabiber.
Yapılışı :
1) Rosto veya nuarı birkaç yerinden delip tencereye koyup üzerine sıcak su, tuz koyup orta hararetli ateşte pişiriniz.
Soğuyunca rostonun iplerini çözüp, parmak kalınlığında dilimlere kesip servis tabağına diziniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder