10 Ekim 2011 Pazartesi

günlük


NORVEÇ KURABİYESİ(Kringla)



Malzemeler:1 Su Bardağı şeker


1 Su Bardağı Süt (sütün içine 5 damla limon damlatılacak)


1 yumurta


4 su bardağı un


yarım su bardağı bardağı erimiş tereyağ


1 paket vanilya


yarım paket kabartma tozu


1 çimdik tuz


Hazırlanışı:sıvı malzemeler karıştırılır.un,kabartma tozu,vanilya ve tuz başka bir kapda karıştırlarak sıvılara eklenir ve yoğurulur.hamur 1 saat buzdolabında dinlendirilir.dolaptan çıkarılan hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak 25 -30 santim kadar tezgah üzerinde yuvarlanır.hamura kringla şekli vererek tepsiye dizilir.(resimde göründüğü gibi)önceden ısıtılış 180 derece fıırnda 20 dk. pişirilir.(üzeri hafif pembeleşinceye dek.)fırından çıkan kurabiyelerin üzerine çok az tarçınla karıştırılmış pudra şekeri serpilir.AFİYET OLSUN.(Kurabiyeler yumuşak oluyor)

Hiç yorum yok: