Genelde yaptığım yemeklerin resmini çekip internete hepsini beraber atıyorum.Buda sömestr tatili arefesinde köyde ev arkadaşımla yaptığımız,altın günlerinin,beş çaylarının vaz geçilmezleri arasında yerini almış,damaklarımıza lezzetiyle nam salmış,yapımı da oldukça kolay olan bir köfte... Fazla söze ne hacet buyrun tarife geçelim.
MALZEMELER:
- 3 s.bardağı köftelik bulgur,
- 1 s.bardağı siyah mercimek (kırmızı da olablir siyah tercih etmenizi tavsiye ederim)
- 5-6 adet taze soğan,
- 1 yarım demet maydanos,
- 2 orta boy kuru soğan,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- tuz,köfte baharatı,pul biber,
YAPILIŞI:
Öncelikle mercimeğinizi bir miktar suyla suyla haşlamaya bırakın.Geniş bir kabın içinde bulgurunuzu 3,5-4 su bardağı sıcak suyla ıslatın,mercimegide üzerine ekleyip ağzını tepsi vb şeyle kapatın ve suyunu iyice çekmesini bekleyin.Diğer yandan kuru soğanları soyup küp küp doğrayarak bir tavada kafi miktarda yağla kavurun.Kavrulan soğanların içerisine salça ve baharatlarını ekleyip 2-3 dk daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp sosu ılımaya bırakın.Taze soğan ve maydanoslarınızı oldukça küçük doğrayıp kenarda bekletin.Suyunu çeken bulgurun içine ılımış olan salça sosunu ilave edip birbirini iyibe tutana kadar yoğurun.(biraz uzun süre bilir)Kıvamına geldiğinden emin olduğunuz zaman taze soğan ve maydanosunuzu ilave edip yoğurmaya devam edin son olarak sıvı yağ gezdirin 1-2 dk yoğurun ve sıkmalara ayırıp istediğiniz şekilde servis yapın. Afiyet olsun arkadaşlar...
BEREKET MUTFAĞINA TEŞEKKÜRLER
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder