
YAYLA ÇORBASI
Kış aylarının son günlerinde içimizi ısıtacak bir çorba.
Malzemeler
-1 su bardağı pirinç
-1 subardağı su
-1 kg süzme yoğurt
-1yemek kaşığı tere yağı
-1 yemek kaşığı nane
-tuz,2 adet tavuk bulyon veya tavuk veya etsuyu
-1 yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı un
Yapılışı
Yağı yakıp salçayı ilave etttikten sonra naneyi ekleyelim.Daha sonra bir subardağı suyu ve pirinci ilave edip hafif haşladıktan sonra diğer taraftan 1 kilo yoğurdu ayran haline getirdikten sonra 2 kaşık tepeleme unu ayranımızın içine ekleyelim.Daha sonra bu karışımı ocaktaki harcın içine yavaş yavaş karıştırararak ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15.20 dakika pişirip kapatalım biraz dinlendikten sonra çorbamız görünümüyle gözleri lezzetiyle midemizi doyurmaya hazır demektir..
Afiyet olsun...
Not::Bazıları kıvam arttırıcı olarak yumurta kırarlar ve damak tadına göre salça kullanmayanlarda olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder